FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA.

UPDATE FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA. Oltenii l-au iertat, i-a recompensat cu un gol superb, apoi s-a „rupt”!

Sekou Sidibe, după golul înscris +7   FOTO
Sekou Sidibe, după golul înscris

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 septembrie 2021 17:37 / Actualizat duminica, 26 septembrie 2021 19:30

FCU Craiova l-a iertat rapid pe Sekou Sidibe (20 de ani), la 7 zile după ieșirea nervoasă din meciul cu FCSB, scor 0-1. Adrian Mutu l-a trimis pe mijlocașul belgian titular cu FC Botoșani, iar acesta a răsplătit încrederea primită cu un gol superb. La câteva minute distanță, s-a accidentat și a fost înlocuit. 

Iertat rapid de conducerea Craiovei după gesturile necontrolate din etapa 9, de la meciul cu FCSB, Sidibe a fost titular în etapa 10, cu FC Botoșani, și a înscris un gol superb. În minutul 60, a luat o acțiune pe cont propriu: a intrat în careul gazdelor, l-a depășit pe Țigănașu și a șutat cu stângul, la colțul lung, direct în vinclu.

La doar câteva minute distanță, distanță, Sidibe a căzut pe gazon în timpul unui sprint. Instant, a dus mâna la coapsa dreaptă, iar apoi a fost înlocuit. 

Sekou Sidibe, titular în FC Botoșani - FCU Craiova la 7 zile după ce fusese exclus din lot

În urmă cu o săptămână, Marcel Pușcaș, directorul general al Craiovei, a anunțat despre Sekou Sidibe că e exclus din lot și amendat din cauza ieșirii nervoase de la meciul cu FCSB (0-1). 

Schimbat de Adrian Mutu în minutul 65, belgianul a fost foarte nervos la ieșirea de pe gazon. A gesticulat, a șutat în aer, și-a scos tricoul, aruncându-l pe jos, și a plecat direct la vestiare.

„Despre băiatul ăsta nu putem vorbi încă prea mult, are 20 de ani, dar vârsta nu scuză un asemenea gest. El a fost azi exclus din lot şi amendat. Toleranța este zero la noi la club”, a fost reacția directorului general Marcel Pușcaș.

La o săptămână distanță, în etapa 10, Sekou Sidibe a fost reprimit în lot și - mai mult - chiar titular la meciul cu FC Botoșani.

Așadar, Sidibe a fost pedepsit doar pentru meciul dintre FCU Craiova și Petrolul (1-0) din „16-imile” Cupei României, disputat pe 21 septembrie. La duelul de la Ploiești, nativul ivorian nu a făcut parte din lot.

FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA. Oltenii l-au iertat, i-a recompensat cu un gol superb, apoi s-a „rupt”!
Sekou Sidibe // foto: GSP

FC Botoșani - FCU Craiova, echipe de start:

FC BOTOȘANI (4-3-3): Pap - Braun, Racovițan, Tchakonte, Țigănașu - Florescu, Edjouma, Ongenda - Kage, Sila, Souza Silva
Rezerve: Contra, Patache, Remacle, Fili, D. Croitoru, Barbosa Santos, Roman, Tîrcoveanu, Petkovski
Absenți: Șeroni (suspendat)
Antrenor: Marius Croitoru

FCU CRAIOVA (4-3-3): R. Popa - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Asamoah, Dr. Albu, Van Durmen - Sidibe, Cl. Bălan, Ondaan
Rezerve: Mogoșanu, Gajic, Paramatti, Pop, Blidar, Bauza, Raicea, Compagno, Bușu
Absenți: Vl. Achim, Baeten (accidentați)
Antrenor: Adrian Mutu 

Sekou Sidibe a fost pe radarul unor cluburi importante

Crescut timp de 9 ani la PSV Eindhoven, fotbalistul cu naționalitate belgiană s-a născut în Coasta de Fildeș. Sekou era considerat la 15 ani „wonderkid”, copil-minune, iar cluburi mari precum Manchester United, Everton, Tottenham sau Inter Milano au încercat să pună mâna pe el.

A rămas la PSV, dar explozia mult așteptată de olandezi a întârziat. A evoluat doar la juniori și tineret până în 2020, an în care Sidibe a semnat un contract pe două sezoane cu FC Emmen, formație modestă din Eredivisie, pentru care a evoluat numai 38 de minute, în trei meciuri.

În iulie, FCU Craiova l-a adus, liber de contract. Sidibe are 6 meciuri și un gol în tricoul alb-albaștrilor.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Primul conflict Edi Iordănescu - Gigi Becali! Cum a refuzat antrenorul FCSB să asculte ordinul patronului

Victima lui Rădoi și a lui Rotaru » S-a prăbușit după convocarea la națională

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
kuba
kuba  •  27 Septembrie 2021, 08:31

Bravo copile! Arată ca ai făcut școala de fotbal la PSV! Mult Succes!

risc_mix
risc_mix  •  26 Septembrie 2021, 18:28

O decizie logica si normala. Daca tot il platesti ,,exploateaza-l''. Mai ales ca e bun pt deplasari. E iute si stie cu ,,cotofana''. L-ai ars la buzunar, e destul. Mai ale ca n-a facut mare lucru, nu s-a revoltat impotriva nimanui. Era suparat mai mult pe el, nu-i iesise jocul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează