FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Triplul campion al României e îngrijorat: „L-am ajutat pe Burleanu, dar ce se întâmplă acum seamănă a dictatură”

Răzvan Burleanu, în stânga
Răzvan Burleanu, în stânga

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 mai 2022 21:00 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 21:41

Florin Lovin (40 de ani), fost campion cu FCSB și Astra, și pentru scurt timp impresar, a fost invitat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” din această săptămână. A vorbit și despre relația pe care o are cu Răzvan Burleanu și despre senzația de dictatură de la nivelul FRF, unde șeful de la Casa Fotbalului a fost votat în unanimitate pentru al treilea său mandat. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, ești din oraș cu Răzvan Burleanu...

- Eu l-am ajutat la începuturile lui, când era președintele Federației Europene de Minifotbal, iar eu eram în Austria. Am fost unul dintre primii cinci oameni cărora le-a spus că o să candideze. Mi se părea super OK, România avea nevoie de un aer fresh. 

N-am crezut că va putea să ajungă la nivelul la care a ajuns. I-am spus franc, în față, atunci când n-am fost de acord. Și i-am spus-o și acum. Drumul este total greșit!

- De ce?

- Fotbalul trebuie condus altfel. Eu în primul rând nu înțeleg fotbalul din România. De ce la 15-16 milioane de locuitori avem 100 de echipe la Liga 3? Zece serii de câte zece. Iar Germania la o populație de 80 de milioane de locuitori are o singură serie de 20. Cineva să-mi explice, cum este posibil? 

Pentru că este nevoie de un aparat de votanți de n echipe și e nevoie de aceste voturi. Mi s-a părut ireal, deci ireal că a ieșit cu 272 de voturi... În orice domeniu nu ai cum. Nu există așa ceva! Dacă ar veni Putin, Biden și Macron n-ar avea nicio șansă. Seamănă a dictatură ușor, ușor! Nu e deloc normal.

- Păi, și ce ai vrea să schimbi?

- Eu aș schimba tot ce înseamnă în Liga 1. Să rămână zece echipe. Avem echipe care încep campionatul și nu-l mai termină, dar noi vrem să-l mărim. Apoi, vorbim de Academii și de școli de fotbal... Când vrei să performezi, respectă anumite condiții! Afară ai nevoie de cinci, șase terenuri, școală pentru o școală de fotbal. 

La noi, dacă ai 20 de copii ai școală de fotbal. La Bacău suntem al doilea județ ca număr de asociații de fotbal, după București! Trebuie să ajungi să joci în Liga 1, Liga 2 și Liga 3 doar foarte greu. Să ajungă doar cine merită!
Florin Lovin

- De echipa națională ce spui?

- Aș putea să fiu subiectiv pentru că sunt prieten cu Edi, dar luând variantele de atunci cred că a fost varianta logică și corectă. Dar doar rezultatele vor vorbi pentru el. Eu sunt foarte sceptic și pesimist în ceea ce înseamnă echipa națională.

- De ce?

- Nu avem de ce să sperăm la mai mult, nu merităm să sperăm la mai mult. Doar din punct de vedere al suporterilor care vor să vadă naționala la un turneu final. Dar la ce se întâmplă și cum se dezvoltă fotbalul și societatea românească nu merităm absolut nimic! Nu oferim nimic, atunci de ce să primim?

EDITIA 122 // Prietenii lui Ovidiu. Invitat: Florin Lovin

CITEȘTE ȘI:

Antrenorul lui Golden State a dat cu pumnul în masă și i-a făcut praf pe politicieni, după masacrul cu 21 de morți din Texas: „Puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?”
TRAGEDIE
Antrenorul lui Golden State a dat cu pumnul în masă și i-a făcut praf pe politicieni, după masacrul cu 21 de morți din Texas: „Puneți propria dorință de putere mai presus de viețile copiilor noștri?”
Reghecampf își joacă viitorul la Craiova » Cât l-ar costa pe Rotaru să-l dea afară dacă nu își îndeplinește obiectivul
CSU Craiova - FC Botoșani
Reghecampf își joacă viitorul la Craiova » Cât l-ar costa pe Rotaru să-l dea afară dacă nu își îndeplinește obiectivul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează