FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 0-1

SEPSI - DINAMO 0-1 // Dinamo riscă să fie sancționată » Sepsi cere măsuri dure: „Fanii au dat dovadă de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane”

Articol de GSP - Publicat luni, 11 februarie 2019 12:13

SEPSI - DINAMO 0-1 // Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a emis un comunicat prin care cere Ligii Profesioniste de Fotbal sancționarea lui Dinamo.

Sepsi a emis un comunicat după meciul pierdut pe teren propriu cu Dinamo, 0-1, în care critică scandările xenofobe ale fanilor dinamoviști și cere ca echipa alb-roșie să fie sancționată conform regulamentului.

„Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul că nu încetează manifestările cu caracter antimaghiar și xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo București, disputat pe teren propriu în data de 9 februarie 2019, mai mulți suporteri ai echipei oaspete au dat dovadă din nou de un comportament defăimător şi jignitor la adresa demnității umane și identitare.

Vom protesta la toate forurile competente și în mod public față de incidentele de asemenea natură, și solicităm luarea unor măsuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni în viitor astfel de manifestări.

Dorim să precizăm că la ședința tehnică premergătoare meciului Sepsi OSK – Dinamo București, delegatul echipei noastre, domnul Bokor János, a atras insistent atenția domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Cătălin Popa (observator din partea LPF) și Ionuț Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocități. A cerut ca în cazul unor astfel de evenimente să se aplice regulamentele în vigoare, și în caz de nevoie să fie oprit meciul. Cu toate că pe parcursul meciului au avut loc în repetate rânduri scandări și au fost afişate bannere cu inscripții defăimătoare, nici arbitrul și nici observatorul de joc nu au considerat necesară întreruperea jocului.

Clubul Sepsi OSK cere Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să analizeze evenimentele și să ia măsurile necesare
Comunicat Sepsi

  • Despre scandările lui Dinamo a vorbit și directorul sportiv al lui Sepsi, Janos Bokor, care a povestit ce a discutat cu observatorul și cu arbitrul meciului (Detalii AICI).

Citește și:

EXCLUSIV Alexandru David: „Sepsi să se mute cu totul în Ungaria, nu-i ține nimeni cu forța aici. Au impresia că la Sf. Gheorghe e altă țară? Greșit! E România!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
2274385326221374
Sergiu Bordeanu  •  13 Februarie 2019, 15:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

chris_bu67
chris_bu67  •  11 Februarie 2019, 21:50

Trăiască ROMÂNIA Mare!

1669013626753816
Decebal Testeapa  •  11 Februarie 2019, 18:30

DINAMO nu risca nimic . Asa ar vrea *** ca a scris articolul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează