FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL MANGIA

UPDATE Președintele federației malteze, despre cazul „Mangia”: „Am primit asigurări de la români că nu e nimic concret” » FRF îl contrazice: „Abia ieri a existat un dialog!”

Articol de - Publicat marti, 04 octombrie 2022 19:18 / Actualizat marti, 04 octombrie 2022 20:48

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe avocatul celui de-al doilea internațional maltez care îl acuză pe selecționerul Devis Mangia de molestare sexuală. Adrian Delia a explicat situația actuală a cazului deschis în Malta împotriva fostului antrenor de la Universitatea Craiova.

Avocatul Adrian Delia este în același timp parlamentar maltez. Fost lider al Partidului Naționalist, a condus opoziția malteză între 2017 și 2020. Contactat de Gazetă la finalul unei ședințe parlamentare, el a precizat: 

„A fost un prim jucător care a ieșit acum 10 zile. Apoi a ieșit al doilea jucător cu o acuzație similară, dar nu a ieșit niciun detaliu la iveală. 

MFA l-a suspendat imediat pe Mangia, a fost o chestiune de ore. Două zile mai târziu, a avut loc o ședință a Comitetului Executiv MFA, iar membrii CEx au susținut în totalitate decizia de suspendare. 

Există un mecanism intern al federației. Un oficial al federației a început să strângă dovezi, el are rolul de procuror intern al federației. Atunci când adună toate dovezile, există un judecător de facto care preia acest caz. 

Mangia nu a reacționat după ieșirea primului jucător. După ce a ieșit și al doilea, a respins toate acuzațiile. Dar imediat, a doua zi, a părăsit Malta. Am făcut o cercetare proprie și am aflat că a anunțat că pleacă pentru 10 zile și că se va întoarce. 

Când procesul va începe, jucătorii vor fi chemați să depună mărturie, la fel și Mangia. Dacă Mangia nu se va prezenta, procesul va continua în absența sa. Știu că a angajat avocați maltezi și străini”.

Președintele federației malteze, despre cazul „Mangia”: „Am primit asigurări de la români că nu e nimic concret” » FRF îl contrazice: „Abia ieri a existat un dialog!”
Adrian Delia

 Între timp, federația malteză a depus o plângere la poliție împotriva lui Devis Mangia. Avocatul Delia explică situația: “Tehnic, cele două proceduri ar trebui să continue în mod independent una față de cealaltă. Totuși, suspectez că, atunci când va fi chemat să depună mărturie în investigația internă a federației, Mangia va refuza justificând că nu poate oferi detalii atâta vreme cât există o anchetă judiciară în desfășurare”.

FRF i-a asigurat pe maltezi că Mangia e ok

Luni, președintele Federației malteze (MFA), Bjorn Vassallo, s-a apărat în fața acuzațiilor privind modul deficitar în care MFA și-a luat informații despre Devis Mangia înainte de angajarea lui. Vassallo susține că Mangia avea cazierul curat și că în presa italiană exista un singur articol privind “plecarea lui Mangia de la Ascoli în condiții misterioase”. 

Președintele MFA a declarat că i-a contactat personal pe omologii săi din Italia și România (n.r. - cel mai probabil Răzvan Burleanu): “După ce am primit asigurări că nu este nimic concret, i-am oferit postul lui Mangia. Ne-am luat toate măsurile de precauție și am făcut toate verificările necesare”. 

UPDATE // Reacția FRF: „Discuția cu maltezii a avut loc abia ieri!”

FRF îi contrazice pe maltezi! Federația a răspuns întrebărilor GSP și a negat faptul că ar fi comunicat cu omologii maltezi înainte ca mama lui Răzvan Popa să facă dezvăluirile la GSP Live.

Dialogul la care faceți referire, între administrația FRF și cea malteză, a avut loc ieri, 3 octombrie 2022, omologii din Malta dorind să știe dacă în România a existat o cauză disciplinară pe speța menționată. Așa cum v-am comunicat și în cursul zilei de ieri, vă informăm că nici administrația FRF și nici organismele sale jurisdicționale nu au fost înștiințate vreodată cu privire la astfel de incidente. Implicit nu a existat nicio anchetă sau cauză disciplinară cu privire la aspectele la care faceți referire. Același lucru a fost transmis și Federației Malteze.

Reiterăm faptul că FRF și organismele sale jurisdicționale tratează cu maximă seriozitate orice sesizare cu privire la fapte care reprezintă abateri disciplinare și cu atât mai mult când astfel de fapte depășesc sfera abaterilor de la regulamentele sportive, urmând a fi aplicate sancțiuni în funcție de normele aplicabile incidentelor în cauză. În prezent, având în vedere că domnul Devis Mangia nu mai activează în fotbalul românesc, neavând un contract cu vreun club din România, el nu se mai află în jurisdicția organismele jurisdicționale ale FRF.

Federația Română de Fotbal încurajează orice persoană care are cunoștință de astfel de incidente în fotbalul românesc să le aducă de îndată la cunoștința organismelor jurisdictionale și/sau oficialilor FRF pentru a se putea lua măsurile necesare.

Mai multe despre acest subiect: 

Un psiholog criminalist, dialog cu GSP după acuzele la adresa lui Devis Mangia: „Dacă nu face nimeni plângere penală împotriva lor, intră în anonimat, dar fac rele în continuare”

Cazul „Mangia” a șocat fotbalul românesc » Alte 8 scandaluri cu infracțiuni de natură sexuală și cum au reacționat cluburile

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
mircea_pop112
mircea_pop112  •  04 Octombrie 2022, 20:10

Nici Rotaru nu a vb inainte cu Becali , nici federatia nu a vorbit inainte cu Maltezii, nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase!

costeltudor
costeltudor  •  04 Octombrie 2022, 18:43

Eram convins ca Burleanu este principalul vinovat in cazul Manghia !!!

dobrin
dobrin  •  04 Octombrie 2022, 17:46
Postat de BrandomStark pe 04 Octombrie 2022, 14:10

Burleanu poate fi acuzat cel mult de prostie si incompetenta in cazul asta, nu ca Rotaru, care nu numai ca l-a acoperit pe italian dar la si trimis pe jucatorul abuzat la echipa a doua pentru a îi inchide gura! Custodele este vinovat de favorizarea infractorului , tainuire si complicitate abuz , in orice alta tara era saltat deja, la noi insa nu i se va face nimic ! Romania paradisul tuturor abuzatorilor!

Sa fim seriosi... a luat Rotaru NUP pentru alte fapte mult mai grave, ar fi culmea sa fie acuzat de tainuirea faptelor si favorizarea infractorului.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează