FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Spaniolii iau foc după ce Ionuț Negoiță i-a numit „papagali”: „Dacă acceptă o ofertă dezavantajoasă dinspre suporteri, va fi dovada jocurilor de interese”

Spaniolii iau foc după ce Ionuț Negoiță i-a numit „papagali” +6   FOTO
Spaniolii iau foc după ce Ionuț Negoiță i-a numit „papagali”

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2020 19:14

Intermediarul ibericilor care doresc să cumpere Dinamo, Toni Curea, arată prin documente că ”Negoiță nu spune adevărul când afirmă că nu știe cu cine discută”. 

El pune la dispoziția GSP mandatele notariale internaționale pentru Herminio Menendez și avocatul spaniol Eleuterio Gordaliza Sandoval, acte aflate de la începutul negocierilor pe masa patronului roș-albilor. Ultimatum pentru răspuns: luni, 25 mai.

Partea spaniolă care încă așteaptă un răspuns ferm din partea lui Ionuț Negoiță pentru vânzarea lui Dinamo s-a declarat șocată după ultima intervenție publică a patronului din Ștefan cel Mare, care i-a numit "papagali" pe cei cu care negociază de două luni cedarea clubului!

"Nu s-a ascuns niciodată niciun detaliu față de Negoiță și de reprezentanții PCH. Dimpotrivă, am dat toate garanțiile cerute de Negoiță. Asta este o scuză și un joc pentru a ne forța să acceptăm în totalitate eventualele efecte ale procesului de bancrută frauduloasă, în care e implicat", spune Toni Curea, asociatul ibericilor în proiectul de la București.

+2 FOTO

"Dacă Negoiță nu mă cunoaște, am organizat la sfârșitul anului trecut cel mai grandios meci de caritate posibil, pe Wanda Metropolitano, unde au venit nume imense din fotbalul mondial, de la Ronaldinho și Roberto Carlos până la Figo și Dani Alevs. Sunt personalități cu care eu am lucrat și lucrez, în timp ce Negoiță îi vede doar la televizor și visează să stea lângă ei"
Toni Curea, asociat fond "Alondra", foto sus, cel mai din stânga

Curea a pus din nou la dispoziția GSP un al treilea set de documente din tratativele pentru Dinamo, pentru "a arăta opiniei publice unde e adevărul și cine-l ocolește". Este vorba despre mandatele notariale internaționale, puse la început pe masa lui Negoiță, despre identitatea lui Herminio Menendez și a avocatului spaniol Eleuterio Gordaliza Sandoval, care reprezintă fondul "Alondra".

Spaniolii iau foc după ce Ionuț Negoiță i-a numit „papagali”: „Dacă acceptă o ofertă dezavantajoasă dinspre suporteri, va fi dovada jocurilor de interese”
Spaniolii iau foc după ce Ionuț Negoiță i-a numit „papagali”: „Dacă acceptă o ofertă dezavantajoasă dinspre suporteri, va fi dovada jocurilor de interese”

În plus, într-o declarație oficială de presă, Curea a detaliat:

"1. Ne exprimăm încă o dată dezamăgirea că ceea ce s-a dorit din partea noastră a fi o tranzacție între doua părți profesioniste s-a transformat într-un scandal mediatic.

Rugăm a se observa că din partea noastră nu au existat nici scurgeri de informații "pe surse" și nici atacuri directe (a se vedea intervențiile acționariatului și ale suporterilor în presă încă dinainte ca negocierile să eșueze). Am apreciat însă necesar să ne apărăm imaginea în fața unor atacuri mediatice menite să ascundă față de suporterii Dinamo coaliția dintre acționariat și autodeclarații reprezentanți ai suporterilor.

"Pentru a-i vedea față în față, trebuiau să stea în carantină 14 zile în România și alte 14 zile în Spania"

2. Se invocă de către coaliție caracterul clandestin al ofertanților. Aducem la cunoștința publică următoarele aspecte:

A. Pentru ca domnul Negoiță sau reprezentanții suporterilor să vadă "la față" ofertanții ar fi fost necesar ca aceștia să intre în carantină la intrarea în România 14 zile și apoi la întoarcerea în Spania 14 zile. Un efort care nu era necesar, mai ales că până să aflăm din presă nici nu am știut că aceasta ar fi o condiție.

B. Datele ofertanților le cunoșteau din mandatele notariale date avocatului din România, mandate notariale autentificate și apostilate pe care le aveau în copie din luna aprilie.

C. Dl. Toni Curea, cel care este contestat de către acționariatul Dinamo, reprezintă nu numai asociatul ofertanților, dar însăși motivul pentru care a existat această oferta, numai la solicitarea dumnealui față de ofertanți (care aveau în vizor mai multe echipe) s-a decis ca Dinamo să fie echipa aleasă de investitori. Răspunderea pentru aceste negocieri o purta deci Toni Curea ca fiind cel care a propus și garantat față de ofertanți că Dinamo reprezintă o opțiune serioasă. Din păcate, sentimentalismul dumnealui s-a lovit de cinismul altora care fac tot posibilul ca orice eventuală ofertă să eșueze.

"Menendez nu e nici inexistent, nici falimentar"

D. Domnul Menendez nu este nici inexistent și nici falimentar, ci, pe lângă cel mai medaliat sportiv spaniol și membru CIO, este un manager de fotbal cu rezultate excelente (a condus către performanțe deosebite atât Sporting Gijon, cât și FC Sevilla). Și implicarea dumnealui, repetăm, reiese din mandatul notarial acordat avocatului român.

E. Societatea ofertantă (al doilea acționar) nu este falimentară, dovada constituind - o extrasul de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta acționarului Dinamo. Menționăm că reprezentant al societății este un reputat avocat din Spania, Eleuterio Gordaliza Sandoval.

3. Este oarecum ironic să citim că Dinamo nu se vinde către o societate cu capital social de 3.000 euro - cine cunoaște puțin economie și afaceri știe și faptul că nu există nicio legătură între capitalul social și capacitatea financiară a societății, dovadă că Dinamo are capital social de 41 de milioane lei, dar nu are capacitate financiară să își plătească debitele acumulate.

"Ironia e că ne acuză o persoană fără calitate în societatea acționară la Dinamo"

4. Ironia continuă tocmai prin faptul că o persoană fără calitate în Lotus Perfect Products (societatea deținătoare a acțiunilor Dinamo), în speță dl. Negoiță, ne reproșează că vorbim în numele altora. Trebuie precizat că avocatul român care deținea mandat a solicitat în repetate rânduri o întrevedere directă cu dl. Negoiță și a fost refuzat.

5. Ca într-un concurs de gafe, se invocă lipsa de credibilitate a societății ofertantă pe motiv că are capital social de 3.000 euro în condițiile în care acțiunile sunt deținute acum de o societate care are capital social de 200 lei (de peste 70 de ori mai mic) și un singur angajat.

6. Societea ofertantă este verificată și sub aspectul activității declarate la înființare ca activitate principală, anume construcții, uitând a se menționa că:

- Lotus Perfect Products, actualul acționar, are drept activitate principală comerțul de produse nealimentare;
- pentru ofertanți, garanția sportivă nu o reprezenta finanțatorul (societatea), ci domnul Menendez și domnul Andone.

7. Toate aceste aspecte oferite direct publicului sunt surprinzătoare pentru că nu au făcut de-a lungul negocierilor obiect al vreunei opoziții sau solicitări din partea acționarului sau a reprezentanților suporterilor. Ambele părți cunoșteau aceste aspecte și nu s-au declarat nemulțumiți nici de bonitatea societății ofertante, nici de lipsa de la negocieri în persoană a domnului Menendez, nici nu au solicitat garanții financiare. Dovada în acest sens o reprezintă emailul din data de 18 mai, care conținea forma contractului propusă de acționarul actual, ori în acea formă a contractului nu ni se solicita garanție financiară. Aceasta cerință a apărut direct în spațiul public odată cu anunțul reprezentanților suporterilor că au ajuns la o înțelegere cu acționarul de preluare a clubului.

"Actuala ofertă mai e valabilă până luni, 25 mai"

8. Atunci când am luat cunoștință din presă (negocierile prin intermediul presei reprezentând se pare o practică la Dinamo), am suplimentat oferta noastră cu o garanție de 500.000 euro și un extras de cont pe care ne-am oferit a îl prezenta direct către acționar (fără a îl transmite în copie tocmai pentru că din motive de confidențialitate nu doream să ajungă în presă numărul de cont și alte detalii și încrederea în buna credință a celeilalte părți dispăruse după ce niște negocieri restrânse au fost transformate în circ mediatic). Din păcate, am fost refuzați la a prezenta acest extras de cont după cum am fost refuzați și la o întrevedere directă între avocatul mandatat și acționar.

9. Va fi foarte interesant să vedem dacă oferta reprezentanților suporterilor va conține aceleași condiții ca cele negociate de noi în interesul clubului (reducerea debitelor Dinamo către societățile controlate direct sau indirect de domnul Negoiță, recuperarea bazei de la Saftica pentru club, garantarea eventualului prejudiciu din dosarul privind bancruta frauduloasă, revenirea autocarului echipei la club). 

În cazul în care clubul va fi preluat de către suporteri în condiții mai dezavantajoase pentru club, acest aspect va face dovada jocurilor de interese dintre acționariat și reprezentanții suporterilor. Arătăm că oferta noastră este încă valabilă până luni 25.05.2020, că avocatul mandatat de către ofertanți se află în România și că în cazul în care oferta ar fi acceptată, va exista atât o convorbire prin mijloace electronice cu ofertanții direct, cât și o declarație de presă, urmând ca ofertanții sa vină în cel mai scurt timp în România. Până atunci solicităm respectuos a nu se mai purta negocieri prin presă și a nu se mai cataloga drept niște papagali unul dintre cei mai buni manageri de fotbal, Herminio Menendez, și un reputat avocat spaniol".

Firțulescu, poveste amuzantă din perioada Dinamo: „Cu primii bani primiți la Dinamo, nu îmi puteam cumpăra nici măcar o pereche de adidași”

EXCLUSIV Dinamoviștii au trecut al doilea rând de teste de coronavirus, dar Adrian Mihalcea a dat dispărut un jucător: „N-a mai dat niciun semn de viață”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  23 Mai 2020, 06:55

Singuru Papagal e insusi Negoita, la descris perfect Curea, pai el vorbeste in numele altora, cand culmea, el nu detine Dinamo, a trecut echipa catre Lotus Perfect SRL ( in persoana frizerului George Draghia). O smecherie financiara.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  23 Mai 2020, 06:54

Curea asta e prea domn, avand in vedere ca in organigrama spaniola era Mendenez, Negoita ce dovada mai vie voia ?? E clar ca nu vrea sa vanda, si doar arunca pisica asa prin presa, gaseste te miri ce scuze, doar-doar aia nu pot indeplini. Nustiu de ce, dar daca pana luni, Dinamo nu e cumparata de spanioli, vom intra in faliment, va spun sigur.

albub
albub  •  23 Mai 2020, 00:18

Bai Curea,imi place ca esti baiat insistent asa ca o sa te invat eu cum sa iei Dinamo. Tu nu negociezi cu cine trebuie,nu cu negoita trebuie sa negociezi tu ci cu DDB-ul. Te duci,te intalnesti cu ei(dar trebuie sa fi baiat solvabil ca au pretentii mari,altfel nu stau la discutii cu tine) si-i intrebi ce vor ca sa te sustina. Daca va intelegeti baietii stiu sa puna presiune( ai vazut ce frumos ardea RIN-ul acum cateva luni) intr-o saptamana ai Dinamo

Vezi toate comentariile (20)
Comentează