FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Tudorel Stoica i-a prezentat scuze fiului, în fața lui Ioanițoaia: „De aceea am și venit în emisiune. Alin, iartă-mă! Îmi pare rău, regret sincer”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 20:15 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 09:44

În emisiunea lui Ioanițoaia, „Prietenii lui Ovidiu”, Tudorel Stoica, căpitanul Stelei din anii '80, i-a prezentat scuze public fiului Alin pentru „deciziile proaste pe care le-am luat în urmă cu 19 ani”.

- Tudorel, tatăl tău te-a influențat în carieră?
- Nu s-a băgat niciodată și îi mulțumesc! Eu m-am băgat peste băiatul meu și am greșit. Îmi reproșează și el, îmi reproșez și eu. M-am băgat chiar dacă am vrut să fac bine.

Tudorel Stoica: „Acesta e motivul pentru care am venit în emisiune”

- De ce ai greșit?
- În primul rând, ăsta este motivul pentru care am venit la dumneavoastră la emisiune. Pentru că simțeam nevoia să îmi cer scuze față de el și de familia mea, dar și față de suporterii lui Anderlecht.

- Alin la 16 ani și ceva semna cu Anderlecht.
- 16 ani și jumătate! Ajungea la o superechipă din Europa! Cu doi ani înainte câștigase Cupa UEFA. Însă după șase ani petrecuți la Anderlecht, în 2002, am luat decizia să plecăm de acolo. Era printre primii jucători și cel mai iubit. Atunci am luat decizia să plecăm... Așa a fost să fie.

- A fost o neînțelegere cu cei din club?
- Da... Atunci a fost o discuție și din cauza asta am plecat. Și am plecat de la Anderlecht la FC Bruges, la dușmani, la adversarii cei mai de temut.

- De două ori campion național, două Cupe ale Belgiei, două Supercupe, plus cel mai bun tânăr fotbalist.
- Sunt foarte mândru de Alin! Pe Alin îl cunoaște lumea și acum în Belgia. Îmi cer scuze în fața lui Alin că l-am sfătuit prost. Și familiei mele și celor de la Anderlecht. Îmi pare rău! E o rană care nu se va închide niciodată! După ce-a plecat de la Anderlecht a devenit Iuda și din momentul ăla cariera lui a luat-o în jos, chiar dacă era un jucător foarte iubit. Sunt convins că în sufletul lui...

Tudorel Stoica i-a prezentat scuze fiului, în fața lui Ioanițoaia: „De aceea am și venit în emisiune. Alin, iartă-mă! Îmi pare rău, regret sincer”
Alin Stoica într-un meci de Champions League, jucat cu Real Madrid, între Fernando Morientes (stânga) și Roberto Carlos (dreapta), înainte să marcheze pe "Santiago Bernabeu"

Tudorel Stoica despre sfatul dat lui Alin Stoica: „Am vrut să fac bine și am făcut rău"

- El te-a ascultat, Tudorele...
- El mereu m-a ascultat, iar eu ca orice părinte am vrut să fac bine, d-asta am luat unele decizii. În cazul meu, am vrut să fac bine și am făcut mai mult rău. Toate lucrurile bune s-au șters și din cauza asta îmi reproșez. Dacă rămânea la Anderlecht, era și acum acolo, probabil avea și o familie și era fericit. Acum el e nefericit...

În ce relații e Tudorel Stoica cu Alin

- Ce face acum?
- Stă în Elveția, vizavi de Lausanne, într-un sătuc pe malul lacului Leman, Saint-Sulpice. Vrea să se apuce de antrenorat acolo, dar trebuie să-l ajute și pe el cineva. Licența A e luată la federația din Belgia și sper să izbutească în meseria de antrenor. El nu reușește să se rupă de trecut și îl trage în jos!

- E căsătorit?
- Nu e căsătorit și n-a fost căsătorit niciodată. Face 42 de ani în decembrie și el n-a trecut prin fotbal ca gâsca prin apă! A câștigat, în 2001, premiul pentru cel mai bun tânăr jucător profesionist din Belgia. Acum văd ce scrie presa după ce dă un jucător un gol sau o pasă de gol... Ne mulțumim cu puțin. Am ajuns să ne bucurăm că jucătorii necunoscuți dau un gol și două pase de gol.

Tudorel Stoica i-a prezentat scuze fiului, în fața lui Ioanițoaia: „De aceea am și venit în emisiune. Alin, iartă-mă! Îmi pare rău, regret sincer”
Alin, Tudorel și Alice Stoica. O familie fericită, pe Ghencea, în 1986

- În ce relații ești acum cu băiatul tău?
- Vorbesc cu Alin, dar asta este viața! Din păcate, toate deciziile pe care le iei cu bună-credință sunt bune sau sunt rele. Eu am luat o decizie care i-a influențat și viața, și cariera. Îmi pare rău, regret sincer! Însă ce mai pot să fac acum? Eu n-o să înțeleg niciodată de ce oamenii pe care i-am ajutat n-au vrut să mă ajute și să-i mai dea o șansă! Eu sunt un tip foarte credincios, mă închin și seara, și dimineața, sper ca Dumnezeu să dea fiecăruia după sufletul său. Sunt convins că toți vor plăti.

CV Alin Stoica

  • născut pe 10 decembrie 1979
  • postul: mijlocaș
  • palmares la Steaua: campion al României (1995-1996), Cupa României (1995-1996)
  • palmares la Anderlecht: campion al Belgiei (1999-2000, 2000-2001), Cupa Belgiei (2000-2001), Supercupa Belgiei (2000-2001)
  • palmares la FC Bruges: campion al Belgiei (2002-2003), Cupa Ligii Belgiei (2003-2004), Supercupa Belgiei (2003, 2004)
  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU TUDOREL STOICA

CITEȘTE ȘI:

Cornel Dinu: „Un apropiat de FCSB a recomandat pariul «2 pauză, 1 final» cu FC Botoșani. A luat 120 de milioane, era să cad de la masă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
tristan
tristan  •  27 Noiembrie 2021, 15:31
Postat de sica.nevaccinatu pe 25 Noiembrie 2021, 12:40

mai mare magarie pornita de la niste neuronless romani nu mi-a fost dat sa vad. va meritati soarta de *** de oameni fara suflet. nu ma mira cind l-ati omorit pe pingelica de Craciun! V-a facut brucan pe toti si v-a aratat ca sinteti niste ***. exact asa a si spus. sa nu empatizezi cu un om care recunoaste ca a gresit si a venit raspunzator si doar el stie ce este in sufletul lui sa isi ceara scuze fiului sau reunoscind ca a gresit? este peste puterea mea de intelegere. sint dinamovist dar echpa de atunci a stelei a fost cea mai tare pe care a avut-o romania vreodata. indiferent de suportul ceausist de culaorul avut jucatori ca balint , lacatus, stoica , madgearu, belodedici cu greu vor mai apare. stoica a fost un monument de fotbalist. tudorele iarta-i ca nu stiu ce fac acesti homunulus nimicus. Dumnezeu sa-ti ajute si tie si fiului tau si asta ti-o spune un dinamovist. tor respectul pentru tot ce ai facut. sa ne traiesti ani multi iar fiul tau sint sigur ca te va ierta.

ce treaba are caracterului lui ca fotbalist cu talentul lui ca fotbalist?

tristan
tristan  •  27 Noiembrie 2021, 15:30

niciodata nu mi a placut caracterului lui..mereu negativist si mereu uitandu se sla altii ce fac..mereu vorbind e de rau e cineva...cel mai mare hater din fostii fotbalisti...

spartanul66
spartanul66  •  26 Noiembrie 2021, 14:18
Postat de talpaiadului pe 25 Noiembrie 2021, 11:39

"Doar oamenii slabi regreta deciziile , regret sa spun asta." :)

Tot un dinamovist . De acord , frumos ca a venit sa-si ceara scuze dar sa spui ca esti credincios si apoi sa -i ceri Domnului sa le dea dupa merit.... scuze dar cred ca nu a invatat nimic din viata .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează