LIGA 1  ·  TRANSFERURI

N-au avut ochi pentru el! Tot campionatul a refuzat atacantul-revelație al Ligii 1

Născut pe 7 aprilie 1994, Dugandzic are o înălțime de 1,90 metri
Născut pe 7 aprilie 1994, Dugandzic are o înălțime de 1,90 metri

Articol de , , - Publicat luni, 29 iunie 2020 08:31

Marko Dugandzic (26 de ani), atacantul-revelație de la Botoșani, le-a fost propus tuturor din Liga 1 înainte să ajungă în Moldova. Doar Marius Croitoru l-a considerat îndeajuns de bun pentru competiția din România și acum cere un milion și jumătate de euro ca să-l lase să plece. 

Atacantul fantastic, cu 8 goluri în 8 meciuri, a fost disponibil pentru toată lumea, îl cunoșteau toate cluburile din România, dar numai FC Botoșani a acceptat să-l angajeze! 

Dugandzic, croatul care înscrie etapă de etapă pentru echipa lui Marius Croitoru, era liber de contract în iarna acestui an. Impresarul lui l-a propus peste tot în Liga 1 și a reușit să-l plaseze doar la Botoșani. Celelalte cluburi nu au fost interesate.

Tot campionatul l-a refuzat pe Marko Dugandzic

Dugandzic a ajuns să fie cotat acum la mai mult de un milion de euro în discuțiile din media. Croitoru a spus că un milion și jumătate de euro ar fi prețul corect, președintele Iftime a spus un milion când s-a referit la eventuale negocieri cu Becali. „Lui Iftime îi place să facă afaceri cu mine. E un atacant interesant, o să caut informații despre el în stânga și-n dreapta" a fost reacția proprietarului FCSB.

În februarie nu era nevoie de un milion de euro ca să-l recruteze cineva pe Dugandzic, era suficient să-l vrea! Croatul era liber, disponibil pentru oricare club. Aproape toți din prima divizie l-au refuzat. Croitoru a văzut câteva imagini cu Marko și a hotărât să-l oferteze.

  • CV-ul nu conținea garanții. Dugandzici jucase la Osijek, 44 de meciuri și 3 goluri, la Ternana, 21 de meciuri și un gol în Serie B, și la Matera, 25 de meciuri și 5 reușite în Serie C;
  • Avea 9 goluri în toată cariera ca profesionist, la 26 de ani! Croitoru a ignorat datele îngrijorătoare din CV, l-a adus pe Dugandzici și el a devenit acum vârful la modă în campionat;
  • În ultimele 8 partide în care a evoluat, doar cu CFR nu a înscris croatul. În partida aceea, FC Botoșani a fost învinsă cu 0-2. În total, el a adunat 8 goluri în 8 jocuri și a devenit vedeta unui club care a ajuns în premieră în play-off.

6.000 de euroe salariul lunar pe care Dugandzic în încasează la FC Botoșani

Marius Croitoru: „Abia așteptau să ne facă praf! Așa e când te pricep la fenomen”

Specialiști în inventarea jucătorilor

Botoșănenii nu l-au promovat numai pe Dugandzic, clubul e deja specializat în descoperirea unor străini foarte buni: mijlocașul ofensiv argentinian Cabrera, fundașul central african Ngadeu, extrema Martinus. Toți au ajuns gratis la formația din nordul țării. Și toți le fuseseră oferiți și celorlalte echipe din campionat. 

Ca și în cazul lui Dugandzic, doar moldovenii au fost interesați să-i recruteze pe jucătorii aceștia. Jonathan Rodriguez, pe care specialiștii îl consideră cel mai bun mijlocaș defensiv din campionat, a ajuns la Botoșani tot gratis, de la Agropecuario, un club minuscul din Argentina. Rodriguez a lipsit în partidele post-pandemie, fiindcă a trebuit să rămână izolat după ce a revenit din Argentina în România.

Au „pescuit" și români gratis

Moldovenii s-au priceput să aducă străini necunoscuți, însă au atras și români liberi de contract, cu care au obținut profit pe urmă. Moruțan, pe care l-au vândut la FCSB cu un milion de euro, a ajuns la Botoșani gratis. 

Chindriș, în schimbul căruia Iftime cere măcar un milion de euro, a fost adus, ca și Moruțan, gratis de la U Cluj. Botoșănenii nici nu au avut încredere în Chindriș la început, l-au împrumutat în "B" la Clinceni, apoi la Miroslava. Stoperul a devenit titular abia după ce Burcă a fost vândut la CFR.

Piovaccari era vedetă

Dugandzic e una dintre surprizele cele mai mari în istoria campionatului. A mai existat un golgeter al Ligii 1 fost în Serie B, Piovaccari, adus de FCSB în 2013, însă italianul fusese cel mai bun marcator și în divizia a doua italiană. El marcase 24 de goluri la Ravenna și la Cittadella în stagiunea 2010-2011, în care bifase 41 de partide în campionat. 

La FCSB a evoluat în sezonul 2013-2014, în care a adunat 25 de meciuri și 10 goluri în L1. Dugandzici, adus gratis la Botoșani, dăduse doar un gol pentru Ternana în Serie B și are deja 8 goluri în România! Președintele Iftime susține că a existat o ofertă pentru croat, din Rusia, una pe care clubul a refuzat-o. „Dacă prindem un loc de Europa League, nu pleacă nici un jucător!" e decizia lui Iftime. Moldovenii ar fi siguri de participarea în Europa League dacă FCSB ar câștiga Cupa României. Dacă nu, ei ar trebui să termine campionatul peste formația lui Becali.

VIDEO Marius Croitoru, după Gaz Metan - Botoșani 0-2: „Abia așteptau să ne facă praf! Așa e când te pricep la fenomen”

Citește mai multe știri din Liga 1:Amantul unei oltence, umilit de soțul femeii care i-a prins în casă. Ce l-a pus să facă în pielea goală. VIDEO
Libertatea
Comentarii (2)
Claude SH  •  29 Iunie 2020, 18:21

E important și cu cine joaca, în ce sistem, dacă vine la Fcsb de exemplu, Coman, Tănase și Man trebuie să-l joace, altfel, se întâmplă precum alți atacanți veniți, de ex. Tade, golgheterul campionatului, venea de la CFR, dar nu a făcut nimic, deoarece nu îl jucau. Exista o competiție parca, de ce sa-i pasez când pot da eu golul, ma pot remarca în locul atacantului și sa ma transfer într-un loc mai bun?

Trafalet Simfoniu  •  29 Iunie 2020, 17:51

Păi dacă ai băgători de seamă ca mm scoica ... Ăla preferă să aducă portari șchiopi și atacanți de înălțimea ierbii , după ce se plimbă 3 luni prin Argentina pe banii fraierului ...De aceea se zice că Meme e bun de trimis după moarte , că o aduce cu coasa ruptă ...

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:00 Fotbal, Premier League
Wolves - Everton
Eurosport
15:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Eibar
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 12 - Iubire înflăcărată de Giuleşti
TVR 1
18:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Levante - Athletic Bilbao
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Genoa - Spal
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
18:30 Fotbal, Premier League
Tottenham - Arsenal
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Verona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, La Liga
Sevilla - Mallorca
Digi 2, Telekom 4, Look Sport 3
21:00 Fotbal, Liga 1
Universitatea Craiova - FCSB
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Milan
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1