FOTBAL  »  Superliga  »  TURNEU

EXCLUSIV Turneu tare în decembrie pe Arena Națională » Rapid le va înfrunta pe Dortmund și Fiorentina

Turneu tare pe Arena Națională » Rapid va înfrunta Dortmund și Fiorentina/ foto Imago Images
Turneu tare pe Arena Națională » Rapid va înfrunta Dortmund și Fiorentina/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 19:04 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 19:52

Superturneu luna viitoare pe cel mai mare stadion al României. Două reprezentante ale campionatelor tari din Europa, Borussia Dortmund (locul 6 în Bundesliga) și Fiorentina (locul 10 în Serie A), vor disputa un turneu în trei la care va participa și Rapidul lui Adrian Mutu.

Gazeta a fost pe stadion la Qatar - Ecuador » Imaginile care nu s-au văzut la TV: gest neașteptat al suporterilor gazdă, imediat după golul doi
QATAR - ECUADOR 0-2
Gazeta a fost pe stadion la Qatar - Ecuador » Imaginile care nu s-au văzut la TV: gest neașteptat al suporterilor gazdă, imediat după golul doi

Adrian Thiess, organizator eveniment: „Vorbim marți”

Competiția se va disputa pe 10 decembrie pe Arena Națională, conform surselor GSP. S-au făcut eforturi uriașe și lobby intens pentru ca acest turneu să fie prezentat înainte de Crăciun! Inițial, Adrian Thiess, implicat în eveniment, ar fi dorit să renunțe la competiție întrucât s-au tulburat apele cu LPF, dar a fost „întors” din drum. Marți, ar urma să fie anunțat turneul.

Chestionat cu privire la acest subiect, Thiess - cel a adus Barcelona la București în 2012 pentru amicalul cu Dinamo și pe fostul lider de la Kremlin, Mihail Gorbaciov, la un eveniment privat - a oferit un răspuns sec și enigmatic: "Vorbim marți".

Dumitru Dragomir: „De-aia nu ne mai cheamă nimeni”

Deunăzi, organizarea competiției a fost pusă în dubiu, întrucât în perioada respectivă, giuleștenii ar fi trebuit să joace etapa de campionat cu Petrolul Ploiești. „Am auzit că Rapid și Petrolul trebuiau să joace în decembrie cu Dortmund și cu Fiorentina, nu mai știu cu cine, dar că Liga n-a fost de acord. Bă, suntem nebuni cu toții?! Păi, moralul de competiție înaltă numai din jocuri internaționale puternice îl acumulezi. 

Nu îi pot înțelege, care o fi explicația celor de la conducere? Incredibil, nici nu poți gândi așa ceva. D-aia nu ne mai cheamă nimeni, nu mai joacă nimeni cu noi. Am înțeles că Adrian Thiess le-ar fi adus pe amândouă, dar nu a putut din cauza Ligii, nu i-a dat voie să joace în decembrie, când e pauză, nu e niciun joc. Doamne...”, a declarat Dumitru Dragomir, la ProArena.

Ce a replicat LPF

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, l-a contrazis parțial pe Dragomir. Contactat de GSP.RO, oficialul de la Ligă a spus: „Aveți o informație eronată. Liga a fost de acord, dar cu condiția ca o competiție formată din meciuri amicale să nu determine amânarea meciului Rapidului cu Petrolul din competiția oficială. 

Este un principiu simplu de lucru: competiția oficială are prioritate în fața oricăror meciuri amicale. Am oferit totuși soluția ca meciul Rapidului cu Petrolul să se dispute în ziua de miercuri, 7 decembrie, anterior etapei a 20-a, cu condiția ca și Petrolul să agreeze acest lucru. Din câte înțeleg, staff-ul tehnic al Rapidului nu agreează această variantă, iar o altă soluție de amânare a partidei pe motivul disputării unor meciuri amicale este lipsită de orice temei regulamentar”.

Citește și:

Moldova - România, meci amical la Chișinău. Echipa de start aleasă de Edi Iordănescu

Farul, gata să vândă încă un jucător important » Anunțul lui Gică Popescu: „Să vină cu ofertele”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  21 Noiembrie 2022, 22:17

Ar fi ceva remarcabil. Dar sa nu ne trezim ca aterizeaza Zimbrul Chisinau si inca doua echipe de liga secunda din Serbia.

alexh
alexh  •  20 Noiembrie 2022, 20:01

de unde stie gsp ca turneul se va desfasura pe 10 decembrie daca raspunsul il vor primi marti? raspunsul poate fi si negativ. sau mai umplem si noi o pagina?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează