FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CLUJ - FC ARGEȘ 2-0

FOTO+VIDEO Continuă prăbușirea! FC Argeș a ajuns la 15 meciuri consecutive fără victorie, în timp ce U Cluj visează la Europa

U Cluj  s-a impus cu 2-0 în fața piteștenilor / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș +7   FOTO
U Cluj s-a impus cu 2-0 în fața piteștenilor / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 22:58 / Actualizat marti, 21 martie 2023 01:37

Universitatea Cluj a învins-o fără emoții pe FC Argeș, scor 2-0, stricând debutul lui Bogdan Vintilă pe banca oaspeților. Trupa lui Sabău a înscris câte un gol în prelungirle fiecărei reprize, într-un meci în care piteștenii aproape că n-au contat.

Revenirea pe banca tehnică a lui Bogdan Vintilă nu a adus niciun bonus pentru FC Argeș, care a debutat în play-out cu o nouă înfrângere. 

Cu mult curaj s-a avântat Vintilă spre provocarea de a salva Argeșul de la retrogradare. „Dacă nu eu, atunci cine?”, spunea noul tehnician al formației din Trivale. Palmaresul îi era favorabil în fața „studenților”.

„Vulpe bătrână”, Sabău l-a scos pe Ispas din rândul fundașilor centrali și odată cu revenirea lui Chipciu a revenit la clasicul 4-4-2. Un sistem care a anihilat complet atacul oaspeților, care de cele mai multe ori au bubuit mingea spre poarta lui Gorcea sau au căutat contraatacuri rapide prin Koubemba și Garita.

U Cluj - FC Argeș / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș
U Cluj - FC Argeș / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
U Cluj - FC Argeș 2-0 / Sursă foto: Facebook@ Fotbal Club Argeș
U Cluj - FC Argeș / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
Faza la care U Cluj a cerut penalty / Captură Orange Sport
+3 FOTO

Nici șepcile roșii n-au mai avut jocul obișnuit de posesie, au ales să fie mai precauți și doar triunghiurile de pase au destabilizat defensiva argeșenilor. 

Micle a ieșit la rampă cu o super intervenție în fața lui Remacle, care s-a jucat cu focul. Voința lui Chipciu a făcut diferența în finalul primei părți. După o combinație de manual cu Ioan Filip, a trecut ușor de Marius Constantin și de Micle și i-a pus mingea pe tavă lui Remacle pentru a deschide scorul

Decizie de neînțeles la U Cluj - FC Argeș » A respins mingea cu mâna în careu, dar arbitrul nu a dat penalty: „E henț clar! VAR-ul a greșit”
U CLU - FC ARGEȘ
Decizie de neînțeles la U Cluj - FC Argeș » A respins mingea cu mâna în careu, dar arbitrul nu a dat penalty: „E henț clar! VAR-ul a greșit”

FC Argeș, inertă! Piteștenii n-au contat la Cluj și se îndreaptă spre liga secundă

Lipsită de vână și luciditate, Argeșul n-a mai reușit să lege nici măcar 3 pase, alegând să se lepede prea ușor de minge și să-și accepte statutul de loser. 

Micle a avut propriul meci cu fosta sa echipă, de unde a plecat prea ușor în mandatul lui Erik Lincar. O paradă de senzație în fața lui Thiam a mai păstrat speranțele în viață. Iluzia unei reveniri surpriză a fost dată de Calcan, în momentul în care l-a depășit elegant, printr-un sombrero, pe Simion și l-a întins serios pe Gorcea. 

Mai mult pe bancă după accidentarea gravă din primul meci al sezonului, cu FCSB, Tescan și-a încheiat patimile cu reușita care a închis tabela. Scaunul lui Vintilă se clatină încă de la primul joc, iar clubul din Trivale atinge un record negativ de 15 partide consecutive fără victorie.

Marius Constantin, cu capul în nori

În minutul 33, la o recentrare a lui Martic, Marius Constantin a fost aproape să-și îngroape echipa. În încercarea de a respinge balonul cu capul, mingea l-a atins în propriul careu, în zona cotului. Chiar și după consultarea VAR, centralul Horia Mladinovici a decis să nu acorde lovitură de la 11 metri pentru șepcile roșii.

Continuă prăbușirea! FC Argeș a ajuns la 15 meciuri consecutive fără victorie, în timp ce U Cluj visează la Europa
Faza la care U Cluj a cerut penalty / Captură Orange Sport

FINAL » Universitatea Cluj - FC Argeș 2-0

Legendă la ambele echipe, un fost mare jucător prefațează pentru Gazeta duelul de tradiție din Liga 1: „Regret că au ajuns în situația asta, dar văd o schimbare”
INTERVIU
Legendă la ambele echipe, un fost mare jucător prefațează pentru Gazeta duelul de tradiție din Liga 1: „Regret că au ajuns în situația asta, dar văd o schimbare”

U Cluj - FC Argeș, echipe de start. 

U Cluj: Gorcea - Martic, Pițian, Miron, Chipciu - Remacle, G. Simion, I. Filip, Bic - J. Gomes, Thiam
Rezerve: P. Iliev, Goranov, Ispas, Oancea, Nistor, Fl. Ilie, Ad. Bălan, Tescan, Haită
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Argeș: Micle - Dobrosavlevici, Turda, M. Constantin, Rizzi - Meza Colli, Njike - Tofan, Calcan, Koubemba - Garita
Rezerve: Straton - Jakolis, Brendon, Mimito Biai, G. Crețu, Moisie, Boubacar, Jobello, Târcoveanu
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Arbitru: Horia Mladenovici (București) / A1: Radu Ghinguleac (București) / A2: Bogdan Gheorghe (București) / Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) / Arbitru VAR: Vlad Bârleanu (București) / R1: Marius Omuț (Satu Mare) / Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare)
Stadion: Cluj Arena (capacitate: 30.201 locuri)

VIDEO Primele declarații ale lui Bogdan Vintilă în calitate de antrenor al lui FC Argeș

Citește și alte știri din Superligă:

EXCLUSIV Episodul care l-a compromis » Gazeta a aflat din surse federale de ce nu a fost convocat Andrei Ivan la națională

VIDEO + FOTO Au tras corect linia din camera VAR?! » Scandal după CFR Cluj - Rapid, Dan Petrescu și Balaj au făcut iureș: „Viciere de rezultat, vor să ne curețe!”

Runda Farului » CFR Cluj și Rapid s-au neutralizat în Gruia, la capătul unui meci memorabil. Hagi profită și se distanțează: clasamentul

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (20)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  22 Martie 2023, 09:31

În cel mai bun caz, barajul va fi cu Dinamo, și bineînțeles că va promova echipa miliției... spun "în cel mai bun caz" pentru că Argeșul va pica direct de pe ultimul loc...

therealreddog33
therealreddog33  •  22 Martie 2023, 08:55
Postat de balotelli pe 21 Martie 2023, 09:30

Merci, prietene. Sper și eu s-o ținem tot așa, să evităm barajul de L2 ... și... cine știe? poate vom prinde chiar locul 8... să ne batem cu FCU Craiova pentru barajul de Conference. Nu-mi fac prea mari speranțe, ... greu de crezut că putem trece și de ei și de locul 4 din play-off, dar se-ntâmplă și minuni. Cum s-a întâmplat cu Dinamo, care-a prins in-extremis play-off-ul L2. Chiar dacă nu mă consider frate cu câinii și nu mai țin cu Dinamo de când Bucurică face legea p-acolo, tre' să recunosc că suporterii au fost la înălțime la ultimele meciuri de pe Arc. Boierașul avea dreptate când spunea că fanii alb-roșii sunt unici. Dacă Dinamo ar demonstra pe teren că merită să promoveze... ar fi păcat să nu ia licența. Fanii ar merita să-și vadă iar echipa-n liga 1... iar fotbalul românesc ar avea numai de câștigat.

Suporterii au fost mereu la inaltime, dacă ar exista o Liga a suporterilor, am fi in prima liga fără probleme. Macar la un punct are dreptate boierasul, fără ei Dinamo nu ar mai exista. Este doar păcat ca de pe urma sentimentelor lor profită alții, dar asta e alta discuție. Sa nu divagam de la felicitările binemeritate de U Cluj :).

balotelli
balotelli  •  21 Martie 2023, 11:58
Postat de Catalynn__.. pe 21 Martie 2023, 10:09

Știi cum e, m-am gândit ca fiind totuși un meci in timpul săptămânii și o ora înaintata ai sărbătorit cu moderație, chiar dacă țuica de Ocna Dejului (btw, am și io un PET de 2l de la cumnații din partea locului, numai ce l-am primit acum vreo 2 saptamâni) nu îți da dureri de cap a doua zi :-))) Cum ar fi însă ca la vara sa sărbătorim nu doar promovarea Stelei la TAS dar și prezenta U in CfL!? :-))) Copii regelui sunt pe cai mari, dacă mai prind etape precum cea trecută, campioni scrie pe ei! Când am spus ca sunt favoriti mei in acest sezon nu a fost ceva de complezentă, I really mean it! Succes!

Să bem de pe acum pentru scenariul ideal, la care visăm amândoi pe acest final de sezon: Farul campioană, U în Cf. League și Steaua lui Talpan în prima ligă :-))). Pariez că ție-ți ajunge pet-ul ăla de 2 l pentru tot anul :-))). În cazul meu, pet-ul pe care l-am început aseară... sigur n-o să prindă Paștele. :-(((. Poți să-mi spui de pe-acum 'setilă 2'... deși sunt sigur că l-aș surclasa oricând pe partea de 'consum'... dacă s-ar face un concurs 'cu sticlele pe masă'... pentru porecla aia. Se poate observa după postări : el se limitează la mesaje scurte, de maxim 4 rânduri... în timp ce eu mă întind pe pagini întregi... cheful de scris fiind direct proporțional cu numărul de păhărele. :-))) Până și Freddy îmi recunoștea meritele, zicând că nu-i la îndemâna oricui să scrie atât în astfel de condiții. Dar... vorba lui: noi, ardelenii... suntem practic înțărcați cu pălincă. :-))). Iar sibianul nostru o știe la fel de bine ca mine. :-))).

Vezi toate comentariile (20)
Comentează