FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO 2-0

VIDEO + FOTO Delegația lui Dinamo, însoțită de jandarmi! „Câinii” au ajuns acasă după 7 ore

Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în manșa tur a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Fanii dinamoviști și-au apostrofat favoriții la final. +33   FOTO
Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în manșa tur a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Fanii dinamoviști și-au apostrofat favoriții la final.

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2022 09:13 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 09:13

Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, în manșa tur a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Fanii dinamoviști și-au apostrofat favoriții la final. 

UPDATE 08:00 / Dinamo, 7 ore pe drum

 Delegația lui Dinamo a ajuns în această dimineață la Săftica, la ora 8, după un drum de 7 ore. Autocarul a fost însoțit de jandarmi și niciun incident nu a fost raportat pe durata drumului.

UPDATE 01:00 / Jucătorii lui Dinamo au plecat spre București

Steliano Filip și Mihai Eșanu l-au urmat pe Torje. După o scurtă discuție cu suporterii, dinamoviștii au urcat în autocar. Conform șoferului echipei, vor pleca imediat spre București. Cinci mașini ale Jandameriei îi vor însoți.

UPDATE 00:30 / Dinamoviștii discută cu poliția

Delegația lui Dinamo încă nu a părăsit stadionul. Mihai Eșanu și colegii lui discută în aceste momente cu polițiștii.

Delegația lui Dinamo, însoțită de jandarmi! „Câinii” au ajuns acasă după 7 ore

Gabriel Torje este primul dinamovist care a decis să îi înfrunte pe suporteri. În acest moment, în afara stadionului au rămas doar o mână de persoane, calme.

Delegația lui Dinamo, însoțită de jandarmi! „Câinii” au ajuns acasă după 7 ore

UPDATE 23:50 / Schimbare de plan pentru Dinamo

Sutele de fani furioși încă stau la pândă în jurul autocarului. Fotbaliștii și staff-ul lui Dinamo așteaptă în zona vestiarelor. Conform informațiilor de la fața locului, vor mai sta acolo cel puțin o oră.

Programul inițial prevedea ca imediat după meci, dinamoviștii să meargă spre București cu autocarul. În acest moment, această variantă ar fi posibilă doar dacă jandarmii vor însoți delegația. În caz contrar, vor petrece noapte la Cluj.

UPDATE 23:00 / Fotbaliștii, apărați de jandarmi

Dinamoviștii iau în calcul să schimbe traseul autocarului, de teama unei întâlniri cu ultrașii furioși. Jandarmii au creat un culoar, delimitat cu gradene, prin care fotbaliștii pot ajunge de la vestiare în autocar. 

Elevii lui Uhrin au ieșit doar pentru a-și lua cutiile cu pizza, apoi s-au întors în interiorul arenei. Prezent la meci, Florin Prunea, prezent la Cluj, a mers spre suporteri, încercând să îi calmeze.

Fanii lui Dinamo, furioși

Peste 2.000 de fani dinamoviști au făcut deplasarea la Cluj-Napoca și au cântat timp de 83 de minute, până în momentul golului de 2-0, marcat de Boiciuc, într-o perioadă în care „câinii” aveau om în plus.

Mihai Eșanu, gafă inexplicabilă în U Cluj - Dinamo
U Cluj - Dinamo 2-0
Mihai Eșanu, gafă inexplicabilă în U Cluj - Dinamo

În acel moment, răbdarea ultrașilor dinamoviști a dispărut, iar mai multe scaune au zburat pe pista stadionului.

Fanii lui Dinamo nu acceptă eșecul de la Cluj

Imediat după fluierul final al „centralului” Cătălin Popa, elevii lui Dusan Uhrin s-au îndreptat spre galerie, dar au fost primiți cu fluierături și amenințări: „Jucători de Serie B, vă rupem picioarele!”. Aproximativ 100 de jandarmi au apărut instant și au blocat drumul fotbaliștilor, înaintea ca lucrurile să escaladeze.

Forțele de ordine au rămas în alertă și s-au îndreptat spre autocarul lui Dinamo. Acolo, câteva sute de fani așteptau explicații. Fotbaliștii au fost jigniți de aceștia: „Gunoaielor, mergeți pe jos până la București!”.

Imagini de la final: dinamoviștii, în agonie, clujenii în extaz:

Atmosfera de pe stadion / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

VIDEO Atmosferă superbă la barajul Universitatea Cluj - Dinamo

Citește și alte știri din Liga 1:

CFR a oficializat prima despărțire » Fanii campioanei, nemulțumiți: „V-ați bătut joc de el! E cel mai bun din lot”

O echipă din Liga 1 își poate pierde liderul: „Până acum am ales cu sufletul, dar gata!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
adyy25
adyy25  •  22 Mai 2022, 11:03
Postat de rilu pe 22 Mai 2022, 06:42

Va place cum e fotbalul romanesc? fotbalul in Romania a murit odata cu aparitia clonelor. Suntem de rasul lumii.

La revedere! Da, imi place cum va arata fotbalul fara doar Dinamo:))))

demolarii
demolarii  •  22 Mai 2022, 09:06
Postat de tikitakabarceloona pe 22 Mai 2022, 01:44

Ba. Eu, ca rapidist vad lucrul asta...TRIUMFUL CIVILZATIEI IMPOTRIVA BOLSEVISMULUI. LA REVEDERE

Esti confuz. Ce are bolsevismul cu Dinamo sau Rapid în 2022, cluburi care de peste 20 de ani sunt conduse de patroni sau acționari? Poate te referi la ce prioritate are tot fotbalul românesc pentru mediul socio-politic în care trăim? Ai nevoie doar de simt moral pentru a vedea ca manageri din sport au ca și scop manipularea unor fonduri în zona gri a fiscalității romane, in principal a banilor nerambursabile de la autorități publice, autorități maghiare sau sponsorizari. Drepturile tv provin dintr-o activitate economică politizată la maxim de actualele partide politice. Singura asemănare cu bolsevismul e ca lupta pentru putere individuală in interiorul sistemului social duce la devierea acestuia de la direcția inițială. Ex: nu rolul fotbalului pentru educare e important ci profitul doar a lui G Becali, pentru LPF. Dar e mai usor sa preiei lozinca celui mai galagios ........

rilu
rilu  •  22 Mai 2022, 06:42

Va place cum e fotbalul romanesc? fotbalul in Romania a murit odata cu aparitia clonelor. Suntem de rasul lumii.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează