FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

ANALIZĂ Au cel mai vârstnic lot din Liga 1 și se întrec în cadouri pentru adversari

Articol de - Publicat miercuri, 14 septembrie 2022 06:43 / Actualizat miercuri, 14 septembrie 2022 10:25

CS Universitatea Craiova e casa „Moș Crăciunilor”. Are cel mai vârstnic lot din Liga 1, cu o medie de 27,2 ani, iar „bătrânii” chiar sunt generoși cu adversarii!

Bogdan Vătăjelu a spus: „noi le-am dat cadou punctele celor de la CFR Cluj. De două-trei etape suntem Moș Crăciun pentru adversari”. Mulți dintre jucătorii lui Mirel Rădoi chiar fac cadouri în Liga 1.

Se îngroașă gluma! Ce șanse mai are FCSB să prindă play-off-ul
FCSB
Se îngroașă gluma! Ce șanse mai are FCSB să prindă play-off-ul

Universitatea Craiova are cel mai vârstnic lot din campionat

Universitatea Craiova are cel mai vârstnic lot din campionat, cu o medie de 27,2 ani. La mare bătaie cu CS Mioveni, 27,1 ani. Lideri la acest capitol, juveții sunt abia pe locul 8 în clasamentul la zi, dominat de Farul Constanța, ultima în ierarhia vârstei (23,4 ani). 

Aproape jumătate din efectivul actual este format din jucători care au în acest moment de la 30 de ani în sus! Pe podium, Dan Nistor și proaspăt sosiții Bogdan Mitrea și Giedrius Arlauskis, toți ajunși la 34 de ani.

Craiova face daruri multe

Dacă ținem cont de faptul că Nicușor Bancu face și el 30 în câteva zile, pe 18 septembrie, iar puștii David Sala (18 ani) și Denis Benga (17 ani) sunt nominalizați ca să fie la număr, atunci e și mai rău.

Mulți dintre acești „Moși Crăciuni" au fost până acum și generoși, spre bucuria multor adversari. Papp i-a făcut daruri rivalei FCU (2-1) și lui Hapoel Beer Sheva (1-1). Mitrea lui FC Hermannstadt (0-1), cu o pasă de 3 puncte! 

Împotriva Farului (4-3) a plouat cu cadouri din ambele părți! Cei mai „cu dare de mână” s-au dovedit tânărul Ionuț Vână, 27 de ani, într-un fel de înțeles, doar juca împotriva unei foste echipe, și căpitanul Nicușor Bancu, care s-a dovedit o gazdă bună, până la un punct.

+7 FOTO

10.000 de euroe salariul mediu lunar la Universitatea Craiova

Cei mai „bătrâni” din Liga 1

ClubMedie vârstă lot*
1. CSU Craiova27,2
2. Mioveni27,1
3. FC Argeș26,9
4. CFR Cluj26,8
5. Petrolul26,4
...... 
14. Sepsi24,5
15. FCSB24,2
16. Farul23,4
  • *Sursa: transfermarkt.de

Jumătate de lot, de la 30 în sus

JucătorVârstă (ani)*
1-3. Mitrea34
Arlauskis34
Nistor34
4. V. Găman33
5-8. R. Silva32
Mateiu32
Papp32
D. Rusu32
9-10. Martici31
Lazar31
11-12. Hanca30
Al. Crețu30

VIDEO Găman l-a copiat pe Bănel Nicoliță și și-a făcut KO echipa în Gruia

Citește și alte știri din Liga 1: 

Marea problemă a celor de la CSU Craiova în acest sezon » Oltenii au ajuns la 5 „cadouri” date adversarelor

FCSB, Universitatea Craiova și Rapid se luptă pentru un jucător din Liga 1: „Valorează foarte mulți bani”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1945sv0509
1945sv0509  •  14 Septembrie 2022, 14:29

Pseudocomentatorii gen dandana &co. sunt probabil saatisfacuti de jocul "spectaculos" al celor care au ajuns sa aiba junghiuri la git uitindu-se in susul clasamentului.

sorinvision
sorinvision  •  14 Septembrie 2022, 14:15

Unde este acel Mirel Radoi, mult laudat pentru ca promoveaza tinerii? Cei mai batrani jucatori din lot Arlauskis 34 ani si Mitrea 34 ani, sunt adusi la cererea expresa a lui Mirel Radoi. Si apropo, acest antrenor numit Mirel Radoi, in afara de acea calificare cu nationale de tineret, calificare care se datoreaza si predecesorului sau, nu prea a aratat nimic in fotbal. Insa este cel mai tare la capitolul discutii si comentarii. Cum este posibil cand te bate CFR Cluj cu 2-0, meci in care tu ai un singur sut la poarta, sa spui ca nu ti-a placut nimic, nici ce a jucat Craiova, nici ce a jucat CFR si nici arbitrajul. Da, puteau sa spuna asa ceva dupa un meci: Nevio Scala, Giovanni Trapattoni, Arrigo Sacchi, Mircea Luceascu, niste cetateni cu parul alb care au demonstrat multe in fotbal si au trait si mai multe. In schimb, Mirel Radoi care mai ieri a absolvit scoala nationala de antrenori, se crede un guru al fotbalului si o da in alegatii pe subiect. Mai Mirele, mai baiatule, antreneaza echipa in asa fel incat sasa joace si ceva fotbal, castiga si tu un trofeu, ceva si dupa aceea mai poti emite alegatii pe diverse subiecte legate de fotbal. Sa auzim de bine!

Moshu
Moshu  •  14 Septembrie 2022, 11:36

O singura remarca vis-a-vis de noul titlu al articolului cu "buni pentru Baile Felix"....sa stiti ca acolo merg mult mai multi tineri,deci...n-ati nimerit-o...mai bine incercati cu Baile Govora...e mai aproape de ei si de adevar !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează