FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Cei 4 portari care au pus piedică lui CS Universitatea Craiova în drumul spre Europa

Marian Aioani, omul meciului în CSU Craiova - Farul 1-1
Marian Aioani, omul meciului în CSU Craiova - Farul 1-1

Articol de , - Publicat joi, 25 mai 2023 16:53 / Actualizat joi, 25 mai 2023 19:03

Roland Niczuly (Sepsi), în finala Cupei (Sepsi - U Cluj 0-0, 5-4 după penalty-uri), Ștefan Târnovanu (FCSB), Simone Scuffet (CFR) și Marian Aioani (Farul), în play-off, au făcut meciuri senzaționale împotriva Universității, acum în pericol să rateze a 7-a prezență consecutivă în cupele continentale.

Triumful lui Sepsi în Cupa României i-a diminuat drastic Universității Craiova șansa de a prinde un loc în trenul de Europa. Principalul vinovat, indirect, portarul covăsnenilor, Roland Niczuly. 

Cum a reacționat Damjan Djokovic, după ce a primit oferta de la Gigi Becali » Detalii de ultimă oră
FCSB
Cum a reacționat Damjan Djokovic, după ce a primit oferta de la Gigi Becali » Detalii de ultimă oră

A fost cel mai bun om al finalei cu U Cluj (0-0, 5-4 la penalty-uri), nota 9 în Gazeta Sporturilor, excelând la loviturile de departajare. A apărat trei dintre acestea, ultima, decisivă, chiar lui Ivan Martic, fundașul împrumutat de olteni ardelenilor, în această iarnă!

Declarați „Omul meciului”

Dacă U Cluj câștiga trofeul, CFR, în acest moment pe locul 3, ar fi mers direct în Conference League, iar CSU, locul 4, două puncte mai puțin decât echipa lui Dan Petrescu, ar fi dat baraj pentru Conference cu învingătoarea dintre FCU Craiova și FC Voluntari. 

Așa însă, în ultima etapă a play-off-ului, duminică, juveții trebuie să câștige duelul de la distanță cu CFR. Ei joacă împotriva lui Sepsi, în Bănie, echipa lui Dan Petrescu o primește în Gruia pe noua campioană, Farul. Și dacă se impun, să tranșeze în favoarea lor și barajul cu FCU sau Voluntari.

Însă Niczuly nu e singurul portar advers care i-a dat mari bătăi de cap echipei lui Eugen Neagoe în această lună. În play-off-ul campionatului, alți trei purtători ai tricoului cu numărul 1 au fost declarați de LPF și de deținătorii drepturilor TV „omul meciului" în urma duelurilor cu Universitatea Craiova:

  • Etapa 6: CSU Craiova - FCSB 1-2/Ștefan Târnovanu
  • Etapa 7: CFR Cluj - CSU Craiova 1-1/Simone Scuffet
  • Etapa 8: CSU Craiova - Farul 1-1/Marian Aioani

Ștefan Târnovanu: „Ei au rămas cu înjurăturile, noi cu punctele”

Târnovanu a ținut-o pe FCSB în viață, pe "Oblemenco", în repriza a doua a meciului câștigat cu 2-1. La o reluare din câțiva metri a lui Andrei Ivan a avut un reflex uluitor, apoi l-a intimidat la penalty-ul ratat lamentabil. 

„Înjurăturile și lucrurile aruncate din tribune mi-au sporit concentrarea. Ei au rămas cu înjurăturile, noi cu punctele. La prima intervenție, cea care s-a dus în bară, m-am gândit că nu am respins mingea suficient de tare. 

Am răsuflat ușurat când am văzut-o. Cea mai grea cred că a fost cea la Ivan, a fost o inspirație să mă duc cu piciorul”, a povestit portarul FCSB, care a dezvăluit și cum l-a intimidat pe același Ivan la penalty-ul irosit: „Nu știu dacă se numește circ. Am încercat să întârziem cât mai mult, să îl enervez, să își piardă concentrarea. 

Am stat pe mijloc, vorbisem și cu antrenorul portarilor. Mă bucur pentru noi, a fost bine că a lovit mingea greșit".

„Cel mai bun a fost portarul advers”

În Gruia, Simone Scuffet, portarul CFR-ului, a făcut minuni în finalul meciului, la „trasoarele" lui Câmpanu și Zajkov. Iar când a fost depășit, la șutul lui Raul Silva, a fost salvat de bară. 

„Consider că meritam să câștigăm toate cele 3 puncte. Ne-am creat vreo 4 ocazii mari de a marca spre finalul jocului. În ultimele noastre partide, cel mai bun om al meciului a fost portarul echipei adverse”, s-a plâns, la final, Eugen Neagoe. Degeaba.

La 1-1 cu Farul, în Bănie, Marian Aioani a fost salvatorul constănțenilor, rămași în inferioritate încă din prelungirile primei părți, după eliminarea lui Alibec. Alex Crețu, în patru rânduri, și Ișfan n-au putut să-l bată pe goalkeeperul lui Hagi, învins doar de Andrei Ivan, de la punctul cu var. 

„Regele” l-a lăudat atunci pe Aioani: „Când am ieșit campioni, în 2017, portarul a avut o contribuție foarte mare, sperăm că și anul ăsta Aioani ne va ajuta. Este la echipa de pe primul loc, dar văd că nu e în primii trei din țară. E foarte bun, joacă și cu piciorul, și cu toate astea nu e bun, că e la Farul”

Am încercat să-i intimidez pe clujeni, să pun presiune pe ei. Lui Martic i-am zis că va da «peste», apoi m-am răzgândit și i-am spus că vreau să i-o apăr

- Roland Niczuly, portar Sepsi

VIDEO. Roland Niczuly, eroul celor de la Sepsi cu 3 penalty-uri salvate, declarații după partidă: „Am mers pe instinct, am încercat să-i intimidez”

Citește și:

Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”
FCSB
Decizie de neînțeles la FCSB » Gigi Becali i-a prelungit contractul jucătorului despre care spunea că „nu mai intră în viața lui la FCSB”
Transfer definitiv anunțat de FCU Craiova » Mititelu a plătit 250.000 de euro
FCU CRAIOVA
Transfer definitiv anunțat de FCU Craiova » Mititelu a plătit 250.000 de euro

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  26 Mai 2023, 14:01
Postat de ionescugeorge77 pe 25 Mai 2023, 18:59

nu ne mai intereseaza de fotbal ...ne intereseaza de ce spune mititelu ...daca fuzionam o parte din noi n o sa mai calcam pe stadion ...eu deja numai calc ...nu se poate asa ceva ...de ce sa mai duci copiii la fotbal ?

Mare dreptate ai, daca isi bat joc de Universitatea Craiova, fuzionand-o cu echipa familiei, au terminat cu suporterii pe stadion pentru multi ani.

capatana
capatana  •  25 Mai 2023, 20:52

Daca tragi in portar e normal sa apere

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Mai 2023, 18:59

nu ne mai intereseaza de fotbal ...ne intereseaza de ce spune mititelu ...daca fuzionam o parte din noi n o sa mai calcam pe stadion ...eu deja numai calc ...nu se poate asa ceva ...de ce sa mai duci copiii la fotbal ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează