FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

UPDATE A fost amânat termenul în cazul insolvenței Astrei!

Articol de - Publicat marti, 15 octombrie 2019 13:05

SC Gheorghe Ștubeanu SRL, firma care administrează Hotelul Sud din Giurgiu, unde Astra face cantonamentul, a cerut insolvența clubului patronat de Ioan Niculae încă din iunie, pentru o datorie de 300.000 lei, iar azi a fost primul termen.

UPDATE Ora 15:00 // La cererea părților, termenul de judecată a fost amânat. Creditorul și debitorul au anunțat că vor încerca să găsească o cale amiabilă pentru a stinge datoria. Următorul termen e pe 11 februarie 2020.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Încă un club din Liga 1 ar putea intra azi în insolvență. Este vorba despre Astra, care a fost reclamată la Tribunal încă din iunie, pentru o datorie de 300.000 de lei. 

Societatea comercială Gheorghe Ștubeanu SRL, care administrează Hotelul Sud din Giurgiu, reclamă datorii vechi de peste un an. În consecință, a făcut o cerere de intrare a clubului în insolvență, iar primul termen de judecată este chiar azi.  

Tribunalul Giurgiu se poate pronunța în această speță chiar de la primul termen, iar decizia devine executorie imediat, chiar dacă poate fi atacată ulterior cu apel.

UPDATE A fost amânat termenul în cazul insolvenței Astrei!
Captură de pe site-ul Tribunalului

Clubul nu poate scăpa decât dacă va face dovada achitării între timp a datoriei sau că are o înțelegere cu creditorul cum că acesta va accepta o plată eșalonată.  

Surse din lumea fotbalului susțin că Astra ar mai avea și alte datorii, de cel puțin 200.000 de euro către jucători și antrenori, litigiile fiind în desfășurare.  

Riscă să nu primească licență pentru 2020-2021 

Conform ultimelor reglementări, un club care ar intra în timpul campionatului în insolvență trebuie ca până pe 30 aprilie a anului în care începe următorul sezon să aibă un plan de reorganizare aprobat de un judecător sindic. Astfel, dacă Astra intră în insolvență și până pe 30 aprilie 2020 nu are acest plan aprobat, nu va primi licență pentru sezonul 2020-2021. 

Vezi și:

GSP LIVE // VIDEO Trucul cu oglinda » Ștefan Ciuculescu povestește cum a fost dat afară de la FCSB: „În acel moment, Reghecampf s-a enervat pe mine”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează