FOTBAL  »  Superliga  »  VERDICT

UPDATE EXCLUSIV Dan Petrescu, suspendat 4 etape! Verdict la Comisia de Disciplină după peste 4 ore de audieri

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 15:02

Dan Petrescu (51 de ani) a fost judecat azi de Comisia de Disciplină a FRF după ce a fost eliminat de arbitrul Sebastian Colțescu în meciul pierdut pe terenul Astrei Giurgiu, scor 2-3, de la finalul lunii trecute. Acesta a primit o suspendare de 4 etape.

UPDATE 16:20: Petrescu și-a aflat în urmă cu scurt timp pedeapsa: a fost suspendat 4 etape, și nu 6, cum a fost informația inițială pentru care ne cerem scuze! Tehnicianul a fost și amendat cu suma de 6.500 lei. 

De asemenea, juristul campioanei, Ioan Ivașcu, a fost suspendat pentru 2 luni și amendat cu 13.600 lei, după ce a intrat pe teren și la vestiare pentru a insulta brigada condusă de Sebastian Colțescu. 

Goalkeeper-ul Cosmin Vâtcă a primit 3 etape de suspendare, la fel și Păun. Portarul a primit o amendă de 5.000 de lei, în timp ce mijlocașul va plăti 6.000 de lei. Căpitanul campioanei, Mario Camora, va sta o rundă pe tușă pentru „roșul” încasat în meci. 

Toate deciziile pot fi contestate la apel!

În cazul în care suspendarea de 4 etape va fi menținută, Petrescu va rata partidele cu FC Voluntari (a), FCSB (d), Gaz Metan (a), Viitorul (d). 

UPDATE 15:45: Au fost audiați toți cei prezenți, decizia a rămas în pronunțare și e așteptată în următoarele minute! Audierile au început în jurul orei 11:30 și s-au încheiat în urmă cu scurt timp, durând aproape 4 ore!

UPDATE 14:50: Comisia de Disciplină deliberează în continuare, iar audierile s-au prelungit mult mai mult decât era anticipat!

UPDATE 11:25: Dan Petrescu și Adrian Păun nu vor fi prezenți la Comisia de Disciplină de azi. Doar portarul Cosmin Vâtcă și Ioan Ivașcu, juristul clubului, și-au făcut apariția în membrilor Comisiei.  

_____________

Contextul cazului: 

În minutul 42 al meciului Astra - CFR 3-2, „Bursucul” a răbufnit la adresa lui Sebastian Colțescu. Petrescu a început să protesteze, a ieșit din spațiul destinat antrenorilor, și a dat startul injuriilor în direcția „centralului”.

„Băga-mi-aș p**a în mă-ta!”, „Du-te în p**a mea!” și „Ce asta, mă? Ce face jegul ăla?!”, au fost câteva dintre cuvintele grosolane aruncate de Petrescu în direcția arbitrului.

Petrescu nu s-a oprit nici după ce a fost eliminat. A făcut drumul spre vestiare chiar prin interiorul terenului, continuând să gesticuleze nemulțumit și să înjure printre dinți. 

Păun a fost suspendat pentru că le-a adus acuze grave lui Sebastian Colțescu și colegilor săi:  

„Jucătorul echipei clujene Adrian Păun i-a așteptat pe tuneul de la vestiare pe cei din brigadă. În momentul în care cei trei au ajuns în dreptul lui a început să îi înjure. Arbitrul Marius Nicoară din Drobeta Turnu Severin a fost înjurat de morți de acesta, pe ceilalți i-a făcut hoți și a folosit alte apelative greu de reprodus la adresa acestora", au dezvăluit pentru GSP.ro surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. 
 

Vezi și: 

Dan Petrescu, prima reacție după conflictul cu Sebastian Colțescu » Cum se scuză tehnicianul CFR-ului: „Am greșit, dar nu mai pot!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (100)
haideusicfr
haideusicfr  •  14 Septembrie 2019, 14:01

Dar pe olteanul asta Coltescu nu-l penalizeaza nimewni? A trantit un meci in favoarea Craiovei si nimeni nu ia nici o masura. Paun cel putin este un baiat de bun simt ,modest ,poate in cea mai mare forma din Liga 1.Trebuia inlaturat. Nu va este rusine mai oltenilor ,numai ministri ati avut .

10153314739054939
Cosmin Bajescu  •  12 Septembrie 2019, 13:31

4 etape si 6500 lei amenda inseamna destul de putin. Avand in vedere ca sunt meciuri din prima parte a campionatului, unde lucrurile nu sunt chiar atat de stranse ca in play off, nici nu se vor simti. Pana la urma ce se va intampla? Petrescu nu va putea sa stea pe banca. Va sta altcineva, care va prelua indicatiile lui. Iar amenda este ridicola. Sunt banii de buzunar ai lui Petrescu pentru 2 zile. Daca atat conteaza la noi atitudinea agresiva inseamna ca am ajuns foarte rau. Sa nu ne miram daca vor exista si alte cazuri de agresivitate.

dinamo100
dinamo100  •  12 Septembrie 2019, 10:28

Decizie corecta, chiar blanda as zice avand in vedere ca Petrescu e recidivist si insulta adesea pe cei din jur, si cu rost, si fara rost.

Vezi toate comentariile (100)
Comentează