FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Victor Becali, uimit de mișcarea lui Ioniță: „Să nu mintă! O să vă spun ce i-a zis Balaj”

Victor Becali, consilierul firmei de impresariat care îl reprezintă pe Alex Ioniță, fotbalistul Astrei suspendat provizoriu pentru dopaj, afirmă că extrema dreaptă în vârstă de 26 de ani nu a fost supus vreunei presiuni din partea ANAD!
Victor Becali, consilierul firmei de impresariat care îl reprezintă pe Alex Ioniță, fotbalistul Astrei suspendat provizoriu pentru dopaj, afirmă că extrema dreaptă în vârstă de 26 de ani nu a fost supus vreunei presiuni din partea ANAD!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 aprilie 2021 17:18 / Actualizat miercuri, 07 aprilie 2021 18:02

Victor Becali, consilierul firmei de impresariat care îl reprezintă pe Alex Ioniță, fotbalistul Astrei suspendat provizoriu pentru dopaj, afirmă că extrema dreaptă în vârstă de 26 de ani nu a fost supus vreunei presiuni din partea ANAD!

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a dezvăluit azi că Alex Ioniță, unul dintre fotbaliștii Astrei suspendați provizoriu pentru dopaj, s-a răzgândit și a dat o nouă declarație scrisă în care susține că mărturia sa din ianuarie 2021, prin care admitea folosirea unei metode interzise, a fost dată în urma unor „presiuni enorme” și la dictarea oficialilor ANAD.

„El a vorbit cu Dragoș Sârbu (n.r. impresarul lui Ioniță), Dragoș nu era în București și m-a rugat pe mine să vorbesc cu Ioniță. Am luat legătura cu Cristi Balaj, ne-a primit omul. Era și o doamnă în birou, nu știu cum se numește. Am stat vreo 30 de minute de vorbă. Balaj l-a sfătuit că, dacă este adevărat ceea ce a declarat ofițerilor prima dată, să se prezinte în fața Comisiei și să spună adevărul. Atât. Mă surprinde că și-a schimbat declarația acum Ioniță.

N-a fost supus niciunei presiuni! E dreptul lui să schimbe declarația, dar să nu spună minciuni! Ce interes avea Balaj să facă presiuni asupra lui? Eu i-am zis că e major, vaccinat, și trebuie să decidă, să dea declarația pe care o vrea el. Trebuie să spui adevărul. La fel i-am spus și lui Mutu în scandalul de dopaj, iar până la urmă i-a fost bine și lui Mutu, pentru că a scăpat mai ușor datorită faptului că a recunoscut. 

Balaj nu i-a spus absolut nimic lui Ioniță, să-i ofere vreo pedeapsă mai mică sau ceva de genul, nu, ne-a spus doar că pedeapsa este de până la 4 ani, așa cum scrie în regulament. Nu i s-a promis ceva lui Ioniță din partea lui Cristi Balaj, el a menționat că nu face parte din Comisie. Când au discutat cu ofițerii, cei 3 jucători de la Astra au recunoscut, eu așa știu, îmi cer scuze dacă nu e adevărat”, a declarat Becali la „Digi Sport Special”.

Răspunsul lui Cristi Balaj

Cristi Balaj afirmă și el că la întâlnirea cu Ioniță a asistat impresarul Victor Becali, care i-a transmis jucătorului că trebuie să-și asume orice decizie va lua.

Am aflat din presa de astăzi despre o nouă declarație a jucătorului Alexandru Ioniță cu privire la situația în care este implicat alături de alți trei sportivi de la echipa de fotbal Astra Giurgiu. În calitatea mea de președinte al Agenției Naționale Anti-Doping doresc să fac următoarele precizări: În discuția pe care am avut-o cu jucătorul, când a venit la ANAD, acesta mi-a mărturisit că ceea ce a declarat colegilor ofițeri anti-doping în cadrul investigației din luna septembrie 2020 este real, motiv pentru care i-am făcut singura recomandare pe care o am la dispoziție ca președinte, adică să respecte prevederile legale, respectiv să se prezinte la convocările Comisiei de audiere și să spună adevărul. Precizez că jucătorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile în astfel de cazuri. Sportivul a venit însoțit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul că, major fiind, este decizia lui și că, având în vedere că există riscul sancționării de până la patru ani, trebuie să facă o alegere asumată și în cunoștință de cauză. Jucătorul a ales să depună mărturie și să confirme ceea ce a relatat colegilor mei, în cadrul investigației din septembrie 2020. Ulterior, a avut numeroase apariții în spațiul public în care a oferit amănunte în legătură cu această vizită și din speța în derulare, poziții ce păreau sincer asumate. În rolul meu de președinte al ANAD și alături de colegii mei din instituție rămânem în continuare la dispoziția persoanelor care activează în sport pentru a oferi informații despre domeniul anti-doping și respectarea reglementărilor în vigoare 
Comunicat Cristi Balaj

Cazul de dopaj de la Astra pe scurt:

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează. 
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile, iar pe 2 februarie le-a confirmat în direct, la GSP Live.

Ce ar face Alex Ioniță dacă ar primi pedeapsa maximă din partea ANAD

Citește mai multe știri despre cazul lui Alex Ioniță:

Mesaj categoric în cazul lui Alex Ioniță: „Cine l-a sfătuit a vrut să-i termine cariera! E păcat”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
ripensistu
ripensistu  •  07 Aprilie 2021, 21:07

Ce cauta aici un penal sinistru?

662835230489631
Adi Munteanu  •  07 Aprilie 2021, 20:37

Cine crede ca Ionita a scris singur declarația asta a doua, e naiv. Ala e prea Alain prost sa scrie singur asa ceva.

orlick
orlick  •  07 Aprilie 2021, 20:20
Postat de Dan Petnaise pe 07 Aprilie 2021, 19:48

Niculae, dacă intrai în playoff , Jiji te ajuta în speța asta, deoarece îi dădeai 6 puncte. Așa te aruncă la coșul de gunoi, cum face de obicei.

Ura poate provoca pierderea totală a rațiunii. Sunt câțiva useri grav afectati, pentru care Becali e cauza tuturor relelor de pe pământ.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close