FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Alexandru Tudor, dezvăluiri la „Profesioniștii”: „Banii ne-au stricat familia!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 noiembrie 2019 18:53

Fostul arbitru Alexandru Tudor (48 de ani) a fost invitat, sâmbătă seară,  în emisiunea „Profesioniștii” de la TVR 1, moderată de Eugenia Vodă. Managerul centrului de copii și juniori de la FCSB a făcut dezvăluiri interesante din viața personală. La sfârșitul emisiunii, fostul „central” a fluierat în mod simbolic finalul.

„Cred că sunt un om normal, chiar dacă am crescut în Primăverii. Bunicii mei erau nomenclaturişti. Se ocupau cu gestionarea oamenilor.  

Îmi aduc aminte de o experiență pe care a avut-o bunicul meu cu antrenorul meu de tenis, m-au dus acolo că era un sport nobil. Venea la noi acasă Ilie Năstase și aveam rachetele lui cu care jucam. Era visul bunicului să joc tenis. La un moment dat, antrenorul îi spune bunicului: «copilul are un rever extraordinar, dar duceți-l la fotbal că stă și se uită prin gard la ceilalți». 

El a știut să-l convingă să mă ducă la fotbal și acolo m-am împlinit. Dacă aș avea bani, nu mi-aș face o echipă de fotbal, aș investi în educația copiilor săraci”, a declarat Alexandru Tudor.

„Banii ne-au distrus familia”

Deși a primit de la Gigi Becali un autoturism BMW X6 de 100.000 de euro, Tudor spune că a încercat mereu să nu fie vrăjit de puterea banului.

„În momentul când tata îmi zicea «Ia, mă, niște bani de aici să te duci să îți iei o mașină!». Aia nu era mașina mea, nu era muncită de mine. Atunci mi-am permis să o stric, să o lovesc, să o zgârii. Avea prea mulți bani tata și banii ne-au stricat, ne-au distrus echilibrul în familie, ne-au afectat pe toți. Niciuna dintre mașinile pe care le-am primit de la el nu m-au bucurat, dar cea pe care am cumpărat-o din banii mei a fost altfel. Asta încerc și cu copiii mei, să nu le dau nimic de-a gata. Dacă le dau prea repede, prea mult, îi alint. Dacă-i alint, îi bag într-o slăbiciune. 

Taică-miu, fiind lucrător de comerț exterior, a ajuns să facă import din China. Cred că avea exclusivitate pe importul de acolo, ceea ce înseamnă o sumă enormă. La un moment dat mi-a zis: «Băi, mi-e teamă că o să ajung într-o valiză pe Dâmbovița». Așa își executau chinezii partenerii. El era un partener corect, dar nu avea bani să-și plătească toate obligațiile. Și atunci m-am gândit: cum să stai cu frică de moarte pentru bani?

E urât, e urât! E urât când te conduce banul și nu poți fi om. E un gest natural de a te separa de ce e rău. Am fost o vreme om de afaceri, dar nu-mi plăcea. Eu acum stau la bloc și mă simt foarte bine. E mai bună relația mea cu vecinii de la bloc decât băiatul care stă la vilă și își face gardul de 4 metri să nu vadă alții ce are în curte. Prefer să fiu un om normal decât să fiu sclavul banului. Știu sigur că pe lumea cealaltă nu mă vor duce banii”, a adăugat Tudor.

„Eu i-am dat un BMW și mi-a zis «Ce să fac cu asta? Că e OZN». Nu știa să umble cu ea, se încurca în butoane”
Gigi Becali, patron FCSB

„N-a existat niciun meci în care să fiu perfect. Am fost amenințat de multe ori că voi fi dat afară din arbitraj din cauza intereselor. Pentru mine fotbalul a fost viață”
Alexandru Tudor

381 de meciuria arbitrat Alexandru Tudor în Liga 1, fiind primul în acest top

TRASEUL LUI TUDOR CA ARBITRU

- în 1990 intră în arbitraj
- în 1998 e promovat în Liga I
- de la 1 ianuarie 2001 primește ecusonul FIFA
- în 2004 conduce primul derby Steaua - Dinamo
- în decembrie 2007 e promovat în Premier Class, a doua categorie valorică a UEFA
- în decembrie 2018 arbitrează ultimul meci în Liga 1

2

foto: Alexandru Tudor în 2004, în 6 ani devenise deja un arbitru important

Match preview FCSB - Astra

Vezi și:

GSP LIVE // VIDEO Alexandru Tudor a povestit cum a trăit Revoluția » Împușcat în picioare, cu trasoare deasupra capului și la ce i-a folosit certificatul de revoluționar

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
planetfun
planetfun  •  18 Noiembrie 2019, 01:47
Postat de Ciprian Vasile Raiu pe 17 Noiembrie 2019, 20:06

Tudor acum ai devenit *** lui Gigi Becali de asta dadeai penalty-uri inexistente pentru Steaua urat din partea ti-ai vandut sufletul diavolului

Cine esti ma tu sa-l judeci ? Esti mai apropiat decat el de Dumnezeu, de faci asemenea afirmatii ?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  18 Noiembrie 2019, 13:46
Postat de spartcapus pe 18 Noiembrie 2019, 00:10

Mai scuteste-ne, nostalgicule psdisto-pcr-ist! Esti un ciudat ca si arogantul Tudor atata timp cat iti critici vecinii ca stau pe tableta! Sunt sigur ca acum, de cand le plimba televizorul in portbagaj de X6, acesti urmasi de nomenclaturisti vor ajunge pe cele mai inalte culmi ale civilizatiei umane!

Bine, nici nu mă așteptam să-mi priceapă spusele chiar oricine...

bazinga
bazinga  •  18 Noiembrie 2019, 08:39

Saracul de el,e rau dus.....rau de tot!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează