FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

VIDEO+FOTO FC Hermannstadt și-a prezentat noile achiziții și staff-ul tehnic pentru sezonul 2019/2020 » 15 jucători noi la echipa sibiană!

HERMANNSTADT +7   FOTO
HERMANNSTADT

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iulie 2019 11:53

Cu 3 zile înaintea meciului cu vicecampioana FCSB, noul antrenor al echipei sibiene, Costel Enache, a fost prezentat oficial, alături de ceilalți componenți ai staff-ului tehnic.

Enache va colabora la FC Hermannstadt cu doi dintre cei cu care a lucrat și în sezonul precedent, la Astra Giurgiu, „secundul” Cătălin Munteanu și preparatorul fizic Alessandro Cittadino. Din staff-ul tehnic vor mai face parte Eugen Beza, Iulian Popa și antrenorul cu portarii, Florin Berța.

„Antrenorul care a fost în campionatul trecut (n.a. Vasile Miriuță) a plecat, și-a găsit altă echipă, iar atunci am fost nevoiți să căutăm antrenor foarte repede. Din fericire pentru noi, primul telefon pe care l-am dat a fost cel câștigător. Este Costel Enache, antrenorul pe care l-am dorit foarte mult, pe care eu l-am dorit și când eram la CFR. Nu numai eu, ci toți cei din club suntem fericiți că am reușit să semnăm contractul și să colaborăm.

HERMANNSTADT +8 FOTO

(...) Costel Enache a acceptat din prima, ceea ce m-a bucurat. Întotdeauna când cineva vine la un club de fotbal cu plăcere, cu inima deschisă și consideră că vine la bine, atunci și șansele să apară rezultate bune sunt asigurate. I-am dat telefon astăzi și a doua zi ne-am și înțeles asupra contractului. Cred că a durat 5 minute, iar după încă o zi a fost la Sibiu”, a declarat directorul executiv al clubului FC Hermannstadt, Iuliu Mureșan.

„Trebuie și eu să fac sublinieri rapide și foarte, foarte profunde. Nu cred că eu pot fi o garanție pentru un sezon extraordinar. Nu sunt magician, nu pot face lucrurile să înflorească peste noapte, sunt un om care crede în continuitate și în fotbal ca un proces. Vorbind de un proces, o să avem nevoie de timp. Cred în continuare că o cheie a succesului acestei echipe sunt oamenii din jur, oameni profesioniști și devotați.

Clubul s-a dezvoltat ca un Făt Frumos în 4 ani. De unde nu îl știa nimeni, a ajuns în elita fotbalului românesc. N-ar trebui să fim naivi și să credem că vom progresa în același ritm, sub nicio formă nu se poate acum. Avem adversari bine pregătiți, adversari puternici din toate punctele de vedere. E foarte important să înțelegem că trebuie să facem pași, dar acești pași să fie siguri.

Pentru ce s-a făcut anul trecut, cu toții suntem oarecum datori, pentru că e și șansa noastră de a rămâne în fotbal la un asemenea nivel. De asemenea, trebuie să felicităm oamenii care au făcut o performanță și să încercăm, împreună, să îmbunătățim lucrurile, normal și treptat”, a afirmat noul antrenor al echipei sibiene, Costel Enache. 

FC Hermannstadt revine la Tg. Mureș

HERMANNSTADT +8 FOTO

După ce a disputat ultimele meciuri considerate acasă din sezonul precedent pe Stadionul „Municipal”, echipa sibiană este nevoită ca, în noua ediție de campionat, să joace mai multe partide la Tg. Mureș, pe Stadionul „Trans-Sil”. Motivul este că, în această vară, vor începe lucrările la gazonul arenei din Sibiu.

Teodor Birț, președintele AFC Hermannstadt, a ținut să îi asigure pe suporterii „alb-roșiilor” că va face tot posibilul ca echipa să revină cât mai repede acasă.

„Vă asigur că problema cu stadionul ne preocupă pe toți cei de la club. Din păcate, este o problemă pe care nu o putem rezolva. Am spus-o de foarte multe ori, problema este a Primăriei Sibiu. Indiferent de cât de multe întrebări se pun pe Facebook și nu numai despre situația stadionului, la această întrebare nu putem răspunde. Dar, pe de altă parte, vreau să vă asigur că suntem cei care suferim cel mai mult datorită faptului că nu jucăm la Sibiu. Suntem primii care ne dorim să jucăm pe „Municipal” dar - încă o dată - nu depinde de noi.

Dacă s-ar putea rezolva această problemă de către mine sau de către ceilalți membri din club, cu siguranță am fi făcut-o de mult, nu trebuia să așteptăm până acum. Rugămintea mea mare, adresată tuturor suporterilor, e să înțeleagă că noi, cei de la club, nu putem face absolut nimic vizavi de această problemă. Suntem nevoiți să avem răbdare și să jucăm la Tg. Mureș meciurile de acasă, cel puțin primele jocuri din acest campionat. Vă asigur că, în momentul în care condițiile minime vor fi îndeplinite, vom veni acasă, pentru că ne dorim din tot sufletul să jucăm acasă, atât noi, cei din club, cât și jucătorii, împreună cu staff-ul tehnic”, a afirmat Teodor Birț.

15 jucători noi

Iuliu Mureșan, directorul executiv al FC Hermannstadt, a făcut o scurtă prezentare a jucătorilor care au fost transferați în această vară. Este vorba despre portarii Ionuț Pop, Cristiano și Emanuel Novo, fundașii Srdjan Luchin, Ousmane Viera, Sorin Bușu și Raul Opruț, mijlocașii Jo Santos, David Caiado, Stjepan Plazonja, Lucian Buzan, Andrei Cordea și atacanții Yazalde, Andrei Sîntean și Gabriel Debeljuh. Acestora li se adaugă Bogdan Rusu, revenit după împrumutul la Petrolul Ploiești. Oficialul clubului sibian a adăugat că din lot mai fac parte Alexandru Mățel, Daniel Tătar, Alexandru Dandea, Ionuț Stoica, Sergiu Popovici, Petrișor Petrescu, Răzvan Dâlbea, Lucian Dumitriu, Juvhel Tsoumou, Ștefan Blănaru, Daniel Offenbacher și Filip Jazvic.

„S-ar putea ca, dintre aceștia, să mai plece unul sau doi jucători, dar în același timp, lista nu este închisă. Ne preocupă foarte mult aducerea unui mijlocaș central puternic”, a mai spus Mureșan.

„Avem un lot echilibrat, atât ca și vârstă, sunt acei jucători cu experiență care ne vor ajuta foarte mult, jucători cu experiență în Liga 1, iar asta este foarte important. Avem și jucători tineri, care - sunt convins - nu vor fi doar de formă în echipă și vor avea un cuvânt foarte important în ceea ce înseamnă acest campionat. De asemenea, suntem echilibrați pe posturi, există soluții pe toate posturile. (...) Avem jucători care să creeze concurență, ceea ce este foarte important. Nu în ultimul rând, am tras concluziile după ceea ce s-a întâmplat anul trecut și am încercat să aducem jucători care să facă diferența, jucători care au fost doriți, dar pe care nu i-am avut anul trecut, pentru că noi la acest capitol am suferit foarte mult”, a declarat președintele clubului, Teodor Birț.

FC Hermannstadt debutează în noua ediție de campionat în deplasare, duminică, 14 iulie, de la ora 21:00, cu FCSB. Meciul se va disputa pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Iulie 2019, 14:22

Trebuia construit un stadion nou în zona Hornbach, aproape de autostradă și cu locuri de parcare berechet. În schimb, demolezi, refaci, construiești în buricul târgului, paralizând traficul( și așa tot mai insuportabil) în zi de meci. Pe locul vechiului stadion se putea face o bază sportivă cu acces gratuit pentru copiii și tinerii Sibiului. Dar...de unde nu-i, nici Dumnezeu nu ia!

lenroc
lenroc  •  12 Iulie 2019, 13:02

Sa joci aproape un sezon întreg doar în deplasare pentru a moderniza stadionul și la final să constați că n-ai făcut aproape nimic. Asta e prostie, lene, incompetență. Dl Birț sa ne lase cu eschivele, e la fel de vinovat precum oamenii din primărie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close