FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - ASTRA 0-1

VIITORUL - ASTRA 0-1 // VIDEO+FOTO Matematica poeților » Astra e PERFECTĂ! Are 7 victorii consecutive în Liga 1 și s-a apropiat la un punct de CFR

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2019 08:30

Astra Giurgiu a învins-o pe Viitorul, scor 1-0 (Valentin Gheorghe 77'), în ultimul meci al etapei #19 din Liga 1.

Giurgiuvenii au schimbat brusc planul știut de toată lumea și i-au încurcat pe oamenii lui Hagi. Budescu și Alibec nu au mai fost determinanți, Bogdan Andone și-a betonat echipa cu cinci fundași și o jumătate și a rezistat.

Se păcălește cine crede că Astra e o echipă friptă pe grătarul încins de la marginea terenului de antrenament. Bogdan Andone și-a gătit formula și cu pregătire fizică, și cu tactică. Strategia i-a evidențiat pe premianții Alibec și Budescu. Atunci când a fost cazul, când antrenorul a simțit că-și permitea să riște un pic ca să forțeze victoriile. În momentul în care tehnicianul nu a mai avut curajul acesta, a modificat sistem și stil de dragul unui punct.

Giurgiuvenii nu au mai muncit ca să conducă mingea la Budescu și la Alibec, și-au propus doar să-și încurce adversarii, să defecteze jocul Viitorului. Alibec și Budescu nu au mai constituit miezul echipei, vedeta Astrei a devenit, în Dobrogea, Gabi Tamaș. Stoperul-veteran a condus o defensivă în care a mai avut în jurul lui alți patru fundaș și pe închizătorul Simion. Constănțenii au cărat încontinuu mingea doar înaintea zidului răbdător, Tamaș și ajutoarele sale i-au oprit acolo și au anulat astfel toate schemele pentru care e lăudată etapă de etapă formația curată, tehnică a lui Hagi.

Bogdan Andone a surprins cu tactica "autobuzului", pe care Cârțu a perfecționat-o în România, și a mai uimit cu schimbările.

A renunțat la Budescu pentru a mai trimite pe teren un închizător, pe Biceanu, într-un moment în care căuta să apere egalul cu și mai mulți fotbaliști buni pentru apărare. Și apoi l-a schimbat și pe celălalt mijlocaș ofensiv, pe Florentin Matei, ca să-l introducă pe teren pe Valentin Gheorghe, mai rapid și mai bun pentru contraatac.

Astra a continuat să se apere cu răbdare de păianjen și Viitorul s-a prins până la urmă în pânza deloc fină. A fost suficient ca Matei să greșească o pasă, Alibec i-a transmis lui Gheorghe mingea recuperată și mijlocașul a accelerat până în fața porții ca să-l execute rece pe Căbuz. Trupa lui Andone a suferit aproape un meci întreg și a produs spre final faza cea mai importantă a meciului, care a șters restul poveștii.

Nu mai contează că oamenii lui Hagi au dominat și au încercat să joace frumos, ca de obicei, nu au sacrificat spectacolul așa cum a procedat Astra. Giurgiuvenii concurează pentru titlu! Se știa că aveau lot bun, e clar că au și antrenor.

7 victoriiconsecutive are Astra Giurgiu în Liga 1

1.500de spectatori au asistat la meci

Viitorul - Astra 0-1

FOTO: Facebook Viitorul

Viitorul: Căbuz - Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer - Ciobanu, Mladen, Houri - C. Matei - Rivaldinho, Calcan
Rezerve: Buzbuchi, Leca, M. Dulca, Artean, Pitu, L. Munteanu, Eric
Antrenor: Gheorghe Hagi

Astra: Lazar - Graovac, Tamaș, Dima - Bruno, Simion, Răduț, Radunovic - Budescu, D. Alibec, Fl. Matei 
Rezerve: M. Popa G. Enache, Biceanu, V. Gheorghe, Begue, Dandea, Trusescu
Antrenor: Bogdan Andone

Arbitru: Cătălin Popa / A1: Marius Nicoară / A2: George Florin Neacșu / Observator: Nicolae Marodin 
Stadion: Central Academia Hagi (Ovidiu - Constanţa)

VEZI ȘI: 

DINAMO - CHINDIA 4-1 // VIDEO + FOTO „Câinii” obțin victoria sezonului și se apropie la două puncte de play-off! Cum arată ACUM clasamentul în Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
remarque
remarque  •  06 Decembrie 2019, 12:27
Postat de cneius pe 06 Decembrie 2019, 07:51

Incredibil ce gol penibil a luat Viitorul, au lasat centrul complet liber si pe acolo s-a dus Gheorghe si a inscris. Hagi ar trebui sa lucreze un pic si la aparare nu doar la atac.

Adica nu a amers apararea si a mers atacul? Cate goluri a dat Viitorul Astrei? Se vede diferenta de experienta si de forta dintre jucatorii maturi ai Astrei si copiii de la Viitorul. In orice meserie exista entuziasm dar acesta nu ajunge. Mai trebuie si o anume smechereala ca sa castigi. Viitorul a controlat doar aparent meciul. Astra i-a vanat ca pe o ratusca pe lac. Fotbalul se joaca pe goluri, nu pe impresia artistica.

100002473541087
Danut Ognean  •  06 Decembrie 2019, 12:06
Postat de jack_the_stripper pe 06 Decembrie 2019, 08:23

O victorie mai norocoasă și decât cele ale CFR-ului, dar așa e fotbalul - doar golurile contează...

condoleante

100002473541087
Danut Ognean  •  06 Decembrie 2019, 12:06

si asa andone se razbuna pe gigi si fcsbei!felicitari astra!felicitari andone

Vezi toate comentariile (39)
Comentează