FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL - RAPID 0-0

Comentariu de Dan Udrea după scandalul de la Petrolul - Rapid: „Reverență pentru asistent, lecitină pentru Burcă”

Petrolul a ratat de 3 ori de la punctul cu var, după ce asistentul Ferencz Tunyogi a dictat repetarea penalty-ului +27   FOTO
Petrolul a ratat de 3 ori de la punctul cu var, după ce asistentul Ferencz Tunyogi a dictat repetarea penalty-ului

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 17:08 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 17:26

Arbitrajul e o lume care nu inspiră deloc încredere. Pentru că există multe exemple de arbitri dovediți corupți și nu e doar cazul celor din România. În plus, sintagme de genul „are acoperire" au fost parcă inventate special pentru ca arbitrul să nu poarte niciodată o răspundere clară.

Tocmai ținând cont de aceste lucruri, comportamentul de sâmbătă seara, de la Ploiești, al asistentul Ferencz Tunyogi merită scos în evidență. Elogiat. 

Fiindcă sunt atât de puțini oameni, mai ales în România, care aleg să respecte legea orice ar fi, încât fanionul ridicat la cele două penalty-uri în care portarul Rapidului a încălcat regulamentul trebuie privit ca o oază de normalitate și curaj într-un imens ocean de bădărănie, ilegalități și lipsă de bun-simț.

La 36 de ani, Ferencz Tunyogi nu a realizat lucruri mari în arbitraj. Are puține partide la Liga 1, însă modul ireproșabil în care s-a comportat sâmbătă, la un meci și la o fază care au presupus o presiune teribilă, arată că în această țară nu s-a pierdut definitiv gena de om corect, onest, cu coloană vertebrală. Portarul Rapidului încalcă regulamentul, bun, prost, așa cum e el, dar îl încalcă, iar asistentul avea rolul să vadă. Și a văzut. Spre dosebire de mulți alți arbitri, nu a judecat la mica înțelegere sau la adăpostul „trecem cu vederea", ci a indicat exact ce trebuia.

Sunt atât de rare astfel de cazuri în care arbitrii sunt corecți, încât nu e nicio exagerare să ne înclinăm în fața domnului Ferencz Tunyogi. O reverență, făcută în fața unui om pentru care corectitudinea e deasupra la orice, nu ne costă nimic. Însă avem obligația să o facem, tocmai fiindcă ne lipsesc atât de mult aceste exemple. În fotbal, dar mai ales în viața de zi cu zi.

PS: Ovidiu Burcă, directorul general al Rapidului, susține că va face un memoriu la FRF, în care să amendeze prestația brigăzii de la Ploiești. „De la juniori n-am mai văzut așa ceva", susține Burcă. E ciudat că susține că n-a mai văzut de la juniori un astfel de arbitraj. Nu mai departe de săptămâna trecută, chiar meciul Rapidului de la Mioveni a avut parte de un arbitraj scandalos. E drept, pro-Rapid, probabil din acest motiv oficialul din Giulești nu și-l amintește.

FOTO Cele mai tari imagini din partida Petrolul - Rapid 0-0

+23 FOTO

VIDEO Ce a spus Dan Alexa după Petrolul - Rapid 0-0

Citește mai multe știri din Liga 2:

Verdictul dur al unei legende pentru Rapid și Petrolul: „Nu au nicio șansă să promoveze!”

Mihai Popa, portarul eliminat după ce a apărat două penalty-uri, a dezvăluit ce i-a spus arbitrul: „E bătaie de joc, nu se poate așa ceva. A zis că așa se procedează”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
anti.cioban
anti.cioban  •  13 Iulie 2020, 12:15
Postat de anti.cioban pe 12 Iulie 2020, 18:41

Ar fi interesant sa aflam ce opinie ar fi avut numitul Dan Udrea daca un tusier facea asta contra echipei patronate de ciobanul puscarias la care *** redactia gsp? Dar nu-i nici o problema, Dumnezeu e sus si vede, dupa un asemenea "articol" e foarte probabil sa avem ocazia sa vedem. Ce se face ca nu intelege Udrea (sau poate chiar nu intelege, habar n-am ce educatie are) e ca legile si regulamentele nu sunt aduse de Moise de pe muntele Sinai. Ele sunt facute de oameni si corespund unor anumite realitati sociale, economice iar in acest caz sportive. In drept exista intotdeauna legi care pe tacute inceteaza sa se mai aplice, cu toate ca abrogarea efectiva vine mai tarziu, uneori MULT mai tarziu. Sunt denumite "caduce" sau mai pe intelesul lui Udrea "cazute in desuetitudine". Cand cineva ia o asemenea lege si ii da cuiva cu ea in cap nu se cheama ca e un om onest care merita statuie, de obicei se cheama ca e un smecher cu cunostinte de drept care vrea sa paradeasca pe careva. Sunt state americane (din SUA, nu din restul celor doua Americi) in care mai sunt teoretic valabile tot felul de legi bizare de prin sec XIX, uneori chiar si mai vechi. Nu i-ar face nimeni statuie unuia care ar incerca s-o condamne pe Madonna pe baza nuscarei legi contra vrajitoriei, ramasa neabrogata pentru ca auitat lumea de ea, din cauza ca s-a dat prea tare in stamba in vreun clip. Revenind la oile noastre, a mai vazut cineva UN MECI in case sa se repete

Ia zi-ne mai Udrea cum e cu tusierii astia care fac dreptate. Ti-a placut cum a ridicat tusierul fanionul la primul penalty al Craiovei (Barsan se facea ca ploua). Cat a durat ma de cand ti-am scris mesajul precedent pana s-a intamplat asta? Hai, pune mana si scrie oda pentru tuserul de la Craiova, sau acum nu e bine?

1487028921428108
Filip Popa  •  13 Iulie 2020, 09:29

Ce a fost pro-Rapid la arbitrajul de la Mioveni? Penalty-ul clar care nu s-a acordat, faultul de la spate fără nici o legătură cu mingea sau că fluiera pentru Mioveni la fiecare bătaie de vânt?

markksson
markksson  •  13 Iulie 2020, 09:11

Respect, Ferencz! Iar naucul asta de Burca are, de fapt, dreptate cand spune: „De la juniori n-am mai văzut așa ceva". Da, ASA DECIZIE CORECTA!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează