FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - METALOGLOBUS 1-1

FOTO Penalty decisiv RATAT în prelungiri la CSA Steaua - Metaloglobus! Prim pas greșit al „militarilor” în Liga 2

Sursă foto: Cristi Preda (GSP) +11   FOTO
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 09 august 2022 22:01 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 06:54

CSA Steaua a început cu stângul noul sezon din Liga 2. Roș-albaștrii au remizat pe teren propriu cu Metaloglobus, scor 1-1, într-un meci în care ultrașii „militarilor” au protestat intens la adresa conducerii. Chipirliu a ratat un penalty în prelungirile partidei, iar trupa lui Oprița s-a mulțumit cu un singur punct din duelul cu echipa pregătită de Eugen Trică. 

Protestele suporterilor steliști la adresa conducerii au captat atenția în prima repriză a disputei din Ghencea, în care fotbaliștii lui Oprița s-au întrecut în ratări imense. Nemulțumiți că echipa lor nu are drept de promovare nici în acest sezon, ultrașii au lăsat încurajările la o parte purtând propria bătălie, cea cu șefii clubului Armatei.

Până la urmă, Steaua a deschis scorul în prelungirile primei reprize, prin Bodișteanu, fotbalistul șlefuit de Hagi în academia de la Ovidiu. Acesta și-a depășit elegant adversarul direct și a finalizat cu stîngul, la colțul lung, fără șanse pentru Gavrilaș.

Metaloglobus n-a renunțat la luptă. Echipa construită după chipul și asemănarea antrenorului Euegn Trică a alergat după egalare, izbutind să schimbe tabela în minutul 50, când, după un triunghi spectaculos de pase, „veteranul” Ovidiu Herea a înscris printr-un șut necruțător din interiorul careului. Bucuria a fost pe măsură, fotbalistul de 37 de ani exteriorizându-se la fel cum o făcea în perioada în care îmbrăca tricoul Rapidului.

Penalty decisiv ratat în prelungiri la CSA Steaua - Metaloglobus! Prim pas greșit al „militarilor” în Liga 2

Atacurile echipei lui Oprița s-au intensificat până la final, la fel cum s-au intensificat și scandările galeriei împotriva lui Dîncu, Bichir&co. 

Steliștii au obținut un penalty în prelungiri, însă Remus Chipirliu, golgeterul de anul trecut, a fost ghicit de portarul Gavrilaș, cel mai bun jucător al partidei. S-a încheiat 1-1, un prim test picat de roș-albaștri într-un nou sezon în care visul promovării pe prima scenă rămâne o himeră. 

VIDEO Atanas Trică, declarații după Steaua - Metaloglobus 1-1

FOTO / Cele mai tari imagini din Steaua - Metaloglobus 1-1

Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Iosif Popescu (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+7 FOTO

CSA Steaua - Metaloglobus 1-1

  • Au marcat: Bodișteanu '45+2 / Herea '51
  • Aproximativ 2.500 de spectatori au asistat la duelul din Ghencea. 
A început răscoala în Ghencea! Ultrașii de la „Sud” s-au mutat sub oficială și dau tonul revoltei împotriva conducerii
CSA STEAUA - METALOGLOBUS
A început răscoala în Ghencea! Ultrașii de la „Sud” s-au mutat sub oficială și dau tonul revoltei împotriva conducerii
  • Final plin de nervi în Ghencea, jucătorii celor două echipe sunt implicați într-o altercație. Se termină 1-1, un prim pas greșit al „militarilor” în noul sezon. 
  • min.90+2: Ratează Chipirliu! Gavrilaș, goalkeeper care a prins o zi de excepție, parează lovitura de pedeapsă executată de Chipirliu. Portarul lui Metaloglobus a ghicit colțul și a respins balonul în bară. 
  • min.90: Penalty pentru Steaua, obținut de Laurențiu Corbu. Fostul dinamovist, care a făcut o partidă remarcabilă, a pătruns în careu și a fost doborât de George Caramalău. „Centralul” n-a stat pe gânduri, dictând penalty în favoarea „militarilor”. Chipirliu se pregătește să execute.
  • min.87: Alt șut de la distanță al lui Pacionel, mult mai bun de data asta, dar Gavrilaș reușește un nou plonjon inspirat. 
  • min.80: Pacionel șutează de la distanță, dar execuția e modestă, se duce mult pe lângă poartă. 
  • min.70: E rândul oaspeților să fie periculoși. Laurențiu Corbu respinge de pe linia porții o minge pe care scria gol, după ce goalkeeper-ul Dincă a ieșit greșit pe o centrare. 
  • min.68: Oprița îl trimite în luptă pe Atanas Trică, nimeni altul decât fiul lui Eugen Trică, antrenorul lui Metaloglobus. Lorena, fosta soție a lui „Jose”, asistă la meci din tribune. 
  • min.57: Dublă ocazie la poarta lui Metaloglobus, Gavrilaș intervine salvator și salvează echipa lui Trică. 
  • min.54: Cursă de efect a lui Laurențiu Corbu, care ridiculizează apărarea lui Metaloglobus și-i pune mingea pe tavă lui Chipirliu. Golgeterul „militarilor” din sezonul trecut greșește execuția, iar Steaua se mulțumește doar cu un corner. 
  • min.50: GOOOL Metaloglobus! Egalitate restabilită în Ghencea, după un triunghi spectaculos de pase reușit de băieții lui Eugen Trică. Angajat ideal de Neacșu, „veteranul” Ovidiu Herea trimite puternic, necruțător, la colțul lung, marcând împotriva rivalei fostului său club. Bucuria e pe măsură, fotbalistul de 37 de ani exteriorizându-se la fel cum o făcea în perioada în care îmbrăca tricoul Rapidului. 
  • min.48: Lovitură liberă periculoasă executată de Adi Popa, zidul oaspeților respinge în corner. 
  • min.46: A început repriza secundă!
  • Pauză în Ghencea, jucătorii se îndreaptă către cabine. „Militarii” sunt în avantaj, 1-0, după reușita superbă a lui Bodișteanu. Revenim peste 15 minute. 
  • min.45+2: GOOL Steaua! Ștefan Bodișteanu îl depășește elegant pe Grosu, printr-o „bicicletă” de mare efect, și finalizează cu stângul, la colțul lung, fără șanse pentru Gavrilaș
  • min.44: Ce „torpilă” expediază Balgiu, Metaloglobus e salvată de bara transversală! Roș-albaștrii măresc turațiile înainte de pauză, iar golul pare să plutească-n aer. 
  • min.43: Enceanu își încearcă norocul de la distanță, șutul său se duce peste poartă. 
  • min.42: Același Remus Chipirliu îl încearcă pe Gavrilaș, goalkeeper-ul de la Metaloglobus respinge în față și îndepărtează pericolul. 
FOTO: Iosif Popescu (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+7 FOTO
  • min.37: Fază-șnur a trupei lui Oprița, Chipirliu apare la finalizare, însă șutul său cu piciorul stâng e reținut de goalkeeper-ul oaspeților.
  • min.30: Pentru prima oară în acest meci, trupa lui Trică e periculoasă. Neacșu scapă singur cu Dincă, dar e blocat de portarul Stelei, care respinge în corner.
  • min.25: Continuă protestele ultrașilor! Aceștia au afișat un mesaj prin care iau la rost conducerea: „8 ani, 7 miniștri, 6 comandanți, pe Steaua când o promovați?” AICI sunt detalii despre atmosfera din stadion.
  • min.17: Adi Popa, cel mai activ stelist din acest start de meci, șutează cu stângul din interiorul careului, mingea se duce în plasa laterală. Pe margine, tehnicianul Daniel Oprița e un car de nervi, nemulțumit că elevii săi ratează mult prea multe ocazii în acest prim sfert de oră.
  • min.16: Angajat de Adi Popa, Chunchukov pătrunde spre poartă, dar șutul său e respins în corner de un fundaș al lui Metaloglobus.
  • min.12: Suporterii Stelei protestează la adresa conducerii. Una dintre torțele aprinse de galerie ajunge pe gazon, iar meciul e întrerupt preț de câteva zeci de secunde.
  • min.7: Steliștii se năpustesc se poarta lui Metaloglobus, însă Chipirliu nu găsește ținta la un nou atac construit de trupa lui Oprița.
  • min.4: Vine prima mare ocazie a „militarilor”! Adi Popa reușește o centare impecabilă din lovitură liberă, dar lovitura de cap a lui Wallace se duce puțin pe lângă poartă. Roș-albaștrii domină meciul, echipa lui Trică nu reușește să „evadeze” din propria jumătate.
  • min.1: A început partida din Ghencea!
  • Partida e precedată de un moment de reculegere ținut în memoria unui suporter stelist. „Kobză, mereu cu noi”, scrie pe un banner cu care roș-albaștrii au ieșit pe teren.
  • Ne pregătim de startul partidei. 2.500 de spectatori sunt prezenți în acest moment în Ghencea, conform unei estimări neoficiale. 30.000 e capacitatea arenei din Ghencea. 

CSA Steaua - Metaloglobus, echipe de start: 

Steaua: Dincă - St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu - Ad. Popa, Balgiu, Bodișteanu - Enceanu - Chunchukov, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu - Mihăescu, Em. Pacionel, Calescu, Șt. Pacionel, Al. Sabău, D. Oroian, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Gavrilaș -  D. Grosu, D. Lung, Caramalău, Andr. Sava - Gab. Șerban, Andr. Răuță - Rob. Neacșu, Ad. Sîrbu, Huiban - Ov. Herea
Rezerve: Nedelcovici - L. Cazan, Potecea, Moisie, R. Cristea, Al. Gheorghe, Șt. Coman, D. Liță, Știubea
Antrenor: Eugen Trică

CSA Steaua – bătaie de joc în formă continuată
editorial
CSA Steaua – bătaie de joc în formă continuată

CSA Steaua, bani mulți, obiectiv inexistent

„Militarii” participă din nou în „B” fără să poată să promoveze.

Steaua beneficiază de o sumă în jurul a două milioane de euro pentru sezonul acesta, un buget care ar trebui să-i fie suficient pentru lupta pentru promovarea în prima ligă.

Antrenorul Daniel Oprița a explicat de curând că jucătorii achiziționați în vara aceasta au fost convinși cu bonusuri pentru promovare, un obiectiv care a devenit imposibil de atins, din moment ce regulamentul interzice ca o echipă organizată așa cum e Steaua să urce în prima ligă.

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1

Conform Legii Sportului, Steaua nu are drept de promovare pentru că e un club de drept public, care aparține Ministerului Apărării. Răzvan Burleanu, șeful FRF, spunea în mai că CSA Steaua are două variante: schimbarea Legii Sportului sau transformarea clubului de drept public în drept privat, sub forma unei societăți comerciale sportive pe acțiuni. Până în acest moment, Clubul Armatei nu a obținut dreptul de a promova la finele campionatului următor de Liga 2.

Citește și alte știri din Liga 2:

De ce s-au împotmolit negocierile dintre Dinamo și omul de afaceri Mohammad Murad

VIDEO Ion Țiriac a mers la premierul Ciucă: „Vedeți cum faceți cu Dinamo, băgați-i ceva pe sub fund, ca să stea!” + descrie situația „câinilor” într-un singur cuvânt

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (100)
Cili
Cili  •  12 August 2022, 17:48
Postat de tinn_2 pe 10 August 2022, 01:39

numa talpaniștii se ceartă cu interioru. caută unu care să dea 11 m

Pe liberec i.au scos in playoff de e.l. despre ce cracat vbesti...iar altii in situatia stelei(aka fcsb????),cu politicul care i vaneaza ,procese ,dezmosteniri ,ar fi clacat de mult.ei sunt tot acolo an de an,in ciuda voastra zmeilor .

666piturca
666piturca  •  11 August 2022, 08:46

Râsul râsului

istet10
istet10  •  10 August 2022, 14:06
Postat de catalynn pe 09 August 2022, 23:59

Ai citit mă răspunsul MTS!? L-ai înțeles!? :-))) Încă odată, procedura a fost demarată la mijlocul lui Aprilie când MTS a trimis la Parlament amendamentele la legea 69/2000, însă pur și simplu nu a fost timp, iar comisia permanenta a spus ca nu sunt întrunite condițiile de urgentă. De ce s-a așteptat atât!? Well … Novak nu era chiar un prieten al Stelei mai ales după ce Ana Maria Popescu l-a desconsiderat public, iar nea Vasile nu e ministru MApN de mult timp. Importat e însă ca acum exista “voința politica” pt modificare. Suporterii fac bine ca protestează, deși mingea e in curtea Parlamentului nu la Bichir, pun presiune.

Ai gasit un raspuns oficial al MTS ? Pe site-ul acestuia sau invreo declaratie oficiala de presa? Si nu mai poate Parlamentul de echipa de fotbal a armatei.

Vezi toate comentariile (100)
Comentează
Close