FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Dinamo se judecă cu firma de pază, după incidentele violente de la derby-ul cu CSA Steaua » „Câinii” cer despăgubiri de zeci de mii de euro

Indident de la derby-ul Dinamo - CSA Steaua
Indident de la derby-ul Dinamo - CSA Steaua

Articol de , - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 15:55 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 16:52

Dinamo 1948 S.A. refuză să-i plătească firmei de pază NEI - Divizia de Securitate SRL integral suma de 219.409 lei, peste 40.000 de euro, pentru serviciile de la meciul cu CSA Steaua, disputat la 9 septembrie, pe Arena Națională. Partida a fost marcată de incidente violente între suporteri și forțele de ordine.

Litigiul a ajuns în instanță. Compania de securitate a înaintat acțiune la Tribunalul București prin care solicită falimentul lui Dinamo, pentru neplata contractului.

De meserie „constructor” » Cine e selecționerul care a îngenuncheat-o pe Argentina
Argentina - Arabia Saudită 1-2
De meserie „constructor” » Cine e selecționerul care a îngenuncheat-o pe Argentina

La rândul său, clubul din centrul Capitalei s-a adresat instanței și solicită ca firma NEI să plătească penalități în cuantum de 46.500 lei și echivalentul în lei a sumei de 20.000 euro, pentru „neexecutarea conformă a obligațiilor contractuale".

Prin urmare, Dinamo arată că este dispusă să achite firmei de pază doar 74.375 lei din suma de 219.409 lei solicitată de NEI - Divizia de Securitate SRL.

Ce penalități cere Dinamo firmei de pază NEI - Divizia de Securitate SRL:

  •  30.000 lei, reprezentând penalități sportive aplicate Dinamo, ca urmare a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale;
  • 16.500 lei, reprezentând amendă contravențională, ca urmare a neexecutării corespunzătoare a obligațiilor contractuale;
  • - echivalentul în lei a sumei de 10.000 de euro, reprezentând prejudicii materiale cauzate Arenei Naționale, consecință a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale
  • - echivalentul în lei a sumei de 10.000 de euro, reprezentând prejudiciul viitor pe care-l va suferi Dinamo în urma penalităților sportive, aplicate ca urmare a neexecutării conforme a obligațiilor contractuale.

După scenele reprobabile de la meciul cu CSA Steaua, din runda cu numărul 6 a ligii secunde, Dinamo, în calitate de club organizator, a fost sancționat de Comisia de Disciplină cu o amendă de 15.000 lei și cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două etape.

Arena Națională a fost un adevărat câmp de luptă la partida dintre Dinamo și CSA Steaua. Ultrașii „militari" au făcut prăpăd, s-au duelat de la distanță cu rivalii, prin intermediul torțelor, apoi s-au bătut cu jandarmii. Au fost distruse și incendiate zeci de scaune.

CSA Steaua a fost pedepsită mult mai dur. Penalitatea sportivă însumează 83.750 lei. Formația lui Daniel Oprița a fost obligată să se mute de pe arena din Ghencea pentru 4 meciuri de pe teren propriu.

Amenzi de 25.000 de euro pentru incidentele de la Dinamo - CSA Steaua: comunicatul Jandarmeriei

Au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârșirea unor infracțiuni și au fost identificați 19 autori.
Opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare; - un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; - un act de constatare pentru faptele de „ultraj", „distrugere" și „tulburarea ordinii și liniștii publice", acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125.050 lei, după cum urmează: - 62 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; - 13 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice", se arată în comunicatul Jandarmeriei București.
De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.


- Comunicat Jandarmeria București
 

VIDEO. Scene dramatice la pauza meciului Dinamo - CSA Steaua: jandarmi, gaze lacrimogene și bătaie pe Arena Națională

Citește și:

Am aflat cifrele din Planul de reorganizare modificat al lui Dinamo » Suma fabuloasă așteptată de la noul investitor

Dragomir a analizat cele 3 ținte de iarnă ale lui Gigi Becali: „Doar el poate juca la Steaua”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
paolo12
paolo12  •  23 Noiembrie 2022, 04:37

Huo! Falimentul!

istet10
istet10  •  22 Noiembrie 2022, 23:07
Postat de creeperno807 pe 22 Noiembrie 2022, 22:38

Tocmai ca acele daune au fost solicitate in functie de clauzele din contract

Aia cu amenzile nu pot fi trecute intr-un contract. Ar fi ilegal. Vorbesti numai prostii. Dar spune care este autoritatea care a constat ca nu nu a fost respectat ce scrie in contract? Numai o instanta poate stabili. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie achitat contractul de catre Dinamo. Instanta poate stabili ca nu s-a respectat contractul si solicita eventuale daune. Ce vina are firma ca huliganii au rupt scaune? Ca s-au incaierat? Dinamo este intr-o situatia financiara precara si incearca sa nu plateasca furnizorii de bunuri si servicii sau incearca sa intarzie platile. Uite asa o sa se ajunga sa se solicite plati in avans.

creeperno807
creeperno807  •  22 Noiembrie 2022, 22:38

Tocmai ca acele daune au fost solicitate in functie de clauzele din contract

Vezi toate comentariile (5)
Comentează