FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Executat silit! Valerii Moraru poate pierde Rapidul din cauza datoriilor pe care le are

Valerii Moraru a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului în vara lui 2014
Valerii Moraru a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Rapidului în vara lui 2014

Articol de - Publicat miercuri, 04 mai 2016 00:00

Rapidul este din nou de vânzare! De această dată fără voia patronatului. Acţionarul majoritar, Valerii Moraru, este executat silit pentru un împrumut din 2008 în valoare de 1,17 milioane de lei nerambursat Băncii Marfin.

Clubul Rapid nu are nicio legătură cu această datorie, dar a intrat în "joc" pentru că este un bun deţinut de Moraru, deci poate fi scos la licitaţie pentru recuperarea datoriilor, conform site-ului lipovan.ro.

Poate pierde tot clubul

În primă fază va fi scos la licitaţie un pachet de 27,3935%, cu un preţ de piață de 0,77 lei pe acţiune, valoarea nominală fiind de 2 lei pe acţiune.

Dacă nu se vor găsi doritori, Societatea de Executori Judecătoreşti poate mări procentul de acţiuni scos la vânzare, la un preţ mai mic, pentru a atrage doritori, putându-se ajunge până la numărul maxim de 5.258.612 acţiuni deţinute de Moraru, adică 94,7% din capitalul social al clubului Rapid.

Cu alte cuvinte, Moraru poate pierde clubul cu totul! Posibilii cumpărători vor trebui să preia odată cu acţiunile și procesul de insolvenţă în care clubul este implicat, dar şi datoriile de patru milioane de euro pe care actualul acţionariat le-a strâns după intrarea în insolvenţă.

"Multă lume a crezut că glumesc atunci când am spus că vreau să vând. Acum, cei care sunt interesați să cumpere acțiuni la Rapid o pot face. Dacă cineva vrea mai mult de 27% și vrea să fie acționar majoritar, vom scoate la vânzare 51% din acțiuni"
Valerii Moraru pentru Digisport

1.000.000 €valorează Rapid, conform Societăţii Civile Profesionale de Executori Judecătoreşti Dobra, Coşereanu şi Asociaţii

16 maieste data la care va avea loc licitaţia pentru pachetul de 27 la sută din acţiunile Rapidului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cristi47.reload
cristi47.reload  •  05 Mai 2016, 09:28

Comunicat oficial Legione Granata: Ne vom mari afacerile imobiliare, precum si afacerile cu masini, dar si cu tranzactionarea la bursa a metalelor, pentru a asigura salavarea minunatului nostru club

cristi47.reload
cristi47.reload  •  05 Mai 2016, 09:26

Pentru salvarea acestui club fabulos, cu cei mai minunati suporteri care este, noi Legione Granata, promitem sa facem rost de bani pentru salvare. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

847153178690789
Ticu Troya  •  04 Mai 2016, 12:28
Postat de westfield pe 04 Mai 2016, 10:38

Pt salvarea Rapidului, caut parteneri sa cumparam actiunile. Primii 2 lei (vechi) ii ofer eu. Pt "marii rapidisti forumisti"...cumparati-va ba clubul, ca o sa ajungeti ca FCSB (cum va place voua sa spuneti). De ani de zile aveti grija FCSB-ului si ati uitat, de stres si invidie, ce echipa de fapt sustineti. Ati ajuns de rasul curcilor fara macar sa fi sesizat.

De ani de zile zici ? Pai spune-mi si mie care-i ultimul rezultat pe teren propriu ci Rapid ?? Sau daca vrei , care sunt ultimele 12 rezultate cu Rapid ?? Ahaaa !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează