FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECIZIE

EXCLUSIV Informația zilei: FCSB va avea „satelit” în Liga 2! Pactul tripartit din care s-a născut noua echipă

FCSB va avea „satelit” în Liga 2 / Sursă foto: GSP
FCSB va avea „satelit” în Liga 2 / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 26 iunie 2022 11:34 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 12:03

Mișcări importante se pregătesc în culise înaintea noului sezon din Liga 2. GSP.ro a aflat că FCSB va avea un nou „satelit” în liga secundă, care va evolua sub titulatura „FCSB Academia Clinceni”.

Noua echipă va continua activitatea Unirii Constanța, formația susținută de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali. Clubul aflat în insolvență a retrogradat în liga treia, însă a obținut licența pentru a evolua din nou în cel de-al doilea eșalon, unde va prelua locul defunctei Academica Clinceni.

Unirea Constanța a preluat locul în L2 de la Farul, la începutul sezonului 2021-2022, după ce echipa fanion a Dobrogei a fuzionat cu Viitorul lui Hagi.

FCSB Academia Clinceni va evolua în Liga 2!

Primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, a confirmat pentru Gazeta Sporturilor că „nou-născuta” FCSB Academia Clinceni va beneficia de baza sportivă de la Clinceni. Reunirea echipei va avea loc luni.

Deocamdată, nu e limpede ce se va întâmpla cu FCSB II, „satelitul” lui Gigi Becali din Liga 3. Cel mai probabil, tinerii jucători de acolo vor migra către echipa lui Geambazi din liga secundă.

FCSB Academia Clinceni se va duela atât cu CSA Steaua, cât și cu Dinamo, retrogradată în Liga 2 la finalul sezonului trecut.

Creația lui Vasile Geambazi va beneficia de aceeași portiță de care se bucură și cei de la ASU Poli: cele două profită, astfel, de disparițiile celor de la Gaz și Clinceni. Deși încă nu e oficial, Gaz Metan nu are resurse financiare pentru a mai continua în Liga 2.

Noul club nu va avea nicio legătură cu cealaltă echipă din Clinceni care va porni la drum din Liga 4, „Academica LPS Helmut Duckadam»”, proiect anunțat de primaul Budeanu zilele trecute, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Unirea Constanța, întărită de FCSB sezonul trecut

Divizionara secundă Unirea Constanța este un club la care s-a implicat Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali. Echipa dobrogeană este, practic, un „satelit” al celor de la FCSB. 

Leo Strizu, fost antrenor la Academia FCSB, a avut sub comanda sa sezonul trecut mulți fotbaliști împrumutați de la vicecampioana României. Printre aceștia s-au numărat Adrian Niță, Laurențiu Ardelean sau Mihai Udrea, jucători cu apariții și la prima echipă a lui Toni Petrea.

Academica Clinceni, exclusă definitiv

După ce Academica Clinceni fusese retrogradată în Liga 3 de către Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor, judecătorul a refuzat cererea clubului de intrare în insolvență. Anterior, echipa retrogradase sportiv în Liga 2.

Astfel, Clinceniul nu va mai exista în această formă de organizare. Era ultima șansă să supraviețuiască, deoarece insolvența le dădea posibilitatea să reeșaloneze datoriile clubului.

Motivul pentru care s-a ajuns aici îl reprezintă neplata, în termen de 90 de zile, a unor datorii către Cristian Gavra, fost fotbalist al Academicii.

VIDEO Adrian Șut, declarații la reunirea FCSB: „Avem un singur obiectiv: titlul!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Ce lovitură a încercat Gigi Becali: a ofertat un fundaș de 1,98 metri aflat sub contract cu Atalanta! Și CFR Cluj a intrat pe fir

Anunțul momentului: „L-am contactat pe Zăvăleanu pentru a forma un nou Dinamo!” » Care sunt șansele unei fuziuni

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
Baluba
Baluba  •  27 Iunie 2022, 08:44

FCSB *** Clinceni

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Cristi1989
Cristi1989  •  27 Iunie 2022, 07:31

Fcsb e a lu Becali Csa steaua e al Stelei.. Deci voi dacă țineți cu fcsb sunteți ori becalisti ori fcsb-isti.. nici decembrie stelisti????.. ca dacă erați stelisti.. tineati cu steaua din liga 2

Vvvvvv
Vvvvvv  •  26 Iunie 2022, 21:12

Pe cand si competitia "Cupa Becali"?

Vezi toate comentariile (55)
Comentează