FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCU CRAIOVA 1948 - CSM SLATINA 2-1

FC U Craiova 1948 învinge chinuit, cu ajutorul arbitrilor, și redevine lider în Liga 2! Clasament actualizat

Sursă foto: Facebook FC U Craiova 1948
Sursă foto: Facebook FC U Craiova 1948

Articol de GSP - Publicat marti, 29 septembrie 2020 20:50 / Actualizat marti, 29 septembrie 2020 21:03

FC U Craiova 1948 a învins-o pe CSM Slatina, scor 2-1, în epilogul etapei #5 din Liga 2. Alb-albaștrii rămân neînvinși în noul sezon și urcă pe primul loc.

Oltenii păreau că au tranșat partida încă din prima repriză, după o prestație solidă, fără prea multe fisuri, a băieților lui Nicolo Napoli. După doar patru minute, alb-albaștrii au beneficiat de un penalty, transformat fără emoții de Claudiu Bălan. În minutul 22, craiovenii au mai primit o lovitură de pedeapsă. A executat tot Bălan, care a transformat elegant, printr-o scăriță de efect. 

Penalty clar neacordat oaspeților!

La adăpostul celor două goluri, FC U Craiova 1948 s-a mulțumit să joace la trecerea timpului în repriza secundă și era să o pățească, dacă nu interveneau arbitrii. CSM Slatina, condusă de pe bancă de Mihai Ianovschi, și-a dat seama că nu mai are ce să piardă și s-a năpustit cu toate liniile spre poarta gazdelor. După ce arbitrul Ovidiu Mazilu le-a refuzat un penalty clar ca lumina zilei slătinenilor - la faultul grosolan al lui Albu asupra lui Doman - oaspeții au înscris până la urmă golul de onoare

În minutul 82, un moment de visare al defenisivei lui Napoli a fost taxat de Popescu, cel care a înscris printr-un șut plasat din interiorul careului. 

Slatina a alergat în zadar după golul egalării, care până la urmă n-a mai venit. S-a terminat 2-1 pentru FC U Craiova 1948, care urcă până pe primul loc în liga secundă.

FINAL. FCU Craiova 1948 - CSM Slatina 2-1

min.90: Repriza secundă va fi prelungită cu patru minute. 
min.82: GOOL CSM Slatina! Defensiva lui Nicolo Napoli cedează la o fază fixă. Robert Popa e învins printr-un șut plasat trimis de Popescu din 10 metri. 
min.73: Greșeală uriașă de arbitraj, penalty neacordat celor de la CSM Slatina! Albu îl faultează clar în careu pe Cătălin Doman, dar arbitrul Ovidiu Mazilu nu acordă nimic. 
min.66: Accidentat, Răducanu părăsește terenul, fiind înlocuit cu Nicușor Raicea.
min.59: Craiovenii pun în pericol poarta slătinenilor printr-un șut de la distanță. Portarul Grecu e atent și reține în doi timpi. 
min.56: Repriza secundă nu mai are intensitatea prezentă în teren în primele 45 de minute. La adăpostul celor două goluri marcate, alb-albaștrii nu mai apasă pedala de accelerație, preferând un joc de așteptare.
min.46: Prima schimbare pregătită de Nicolo Napoli. Părăsește terenul Anghelina, în locul său intră Andrei Ciolacu. 
min.46: A început repriza secundă a meciului de la Severin. 

min.45: Pauză la Turnu Severin! Craiova conduce cu 2-0, după golurile reușite din penalty de Claudiu Bălan. Revenim după odihnă!
min.37: Daniel Rogoveanu, fotbalistul oaspeților, fost la FC U Craiova 1948, primește cartonaș galben pentru proteste, la o fază în care CSM Slatina a solicitat penalty.
min.33: Dorin Toma, mijlocașul oaspeților, expediează un șut puternic de la distanță, dar goalkeeper-ul oltenilor reține fără emoții. A fost primul șut cadrat al slătinenilor. 
min.27: Răducanu execută o lovitură liberă de la 24 de metri, mingea se duce puțin peste poartă. 
min.22: GOOL FCU Craiova 1948! Claudiu Bălan execută și cel de-al doilea penalty. Alege o variantă elegantă - scăriță - și majorează avantajul alb-albaștrilor. 
min.20: Bară transversală Valentin Munteanu, care reia superb, din prima, o centrare exactă a lui Huyghebaert. La faza imediat următoare, Bălan e doborât în careu, iar Craiova beneficiază de un nou penalty.
min.19: Prima ocazie notabilă a celor de la CSM Slatina. Marian Manea scapă de marcaj la un corner și trimite cu capul spre poarta Craiovei. Mingea se duce pe lângă poartă. 
min.16: Ritmul alert din startul partidei s-a mai domolit între timp. Timizi, slătinenii încearcă să se apropie de poarta lui Popa, dar craiovenii nu întâmpină probleme în defensivă. 
min.6: Alb-albaștrii continuă să forțeze, chiar și după deschiderea de scor venită în urmă cu două minute. Lovitura de cap a lui Costinel Gugu e respinsă în corner de goalkeeper-ul Grecu. 
min.4: GOOL FCU Craiova 1948! Oltenii deschid scorul rapid, prin Claudiu Bălan, care transformă o lovitură de pedeapsă cu multă siguranță. Penalty-ul fusese obținut de Valentin Munteanu, faultat în zona suprafeței de pedeapsă. 
min.1: A început partida de la Turnu Severin!

Echipele de start:

FC U Craiova 1948: R. Popa - Gîț, Gugu, Diakite, Huyghebaert - D. Albu, Baeten - Vali Munteanu, Anghelina, Răducanu - Cl. Bălan
Rezerve: Mogoșanu – R. Negru, Vl. Pop, Diallo, Raicea, Blidar, Andr. Ciolacu, Campagno
Antrenor: Nicolo Napoli

CSM Slatina: Nic. Grecu – Bodri, Cotigă, M. Manea, Deta, D. Toma, O. Popescu, Dav. Oprescu, Vas. Gheorghe, Rogoveanu, Ianis Stoica
Rezerve: Velcu – Iana, Cr. Preda, Vlada, C-tin. Radu, M. Grigore, Doman, Necșulescu, Demici
Antrenor: Mihai Ianovschi

Arbitru: Ovidiu Mazilu (Satu Mare) / A1: Răzvan Soponar (Baia Mare) / A2: Gabriel Ioin Catană (Târgoviște)
Stadion: „Municipal”, Drobeta Turnu Severin

Clasament actualizat Liga 2: 

Citește și alte știri din Liga 2: 

UPDATE // FOTO Cum arată noua siglă a Craiovei lui Mititelu » Nu mai poate folosi numele „Universitatea Craiova”!

VIDEO Cătălin Hlistei a fost audiat la ANAD! Detalii despre cazul de dopaj de la Rapid: „El poate să joace! Nu vorbim de o substanță interzisă”

Vezi AICI toate rezultatele etapei #5 din Liga 2

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (78)
prazberg
prazberg  •  03 Octombrie 2020, 09:32
Postat de Aurel Stana pe 01 Octombrie 2020, 09:48

RĂSPUNDE pai normal daca comentati la echipa noastra noi de ce nu am face invers ,desi stai la oras esti mai prost ca noaptea gandire de retardat mintal ai iesit afara vreodata ati ramas in stereotipurile comunisto-bolsevice doar de aceia votati mereu PSD in Craiova ultimul bastion al oraselor mari unde inca dainuie umbra lui Ceausescu..PS. prejudecatile sant ratiunea prostilor

Aurica, eu sunt nascut in Craiova si locuiesc in District of Columbia de 20 de ani. Eu nu am intrat pe articolele mititelului ca nu sunt foarte multe =)) tu, pensionar de la tara care esti intri pe articolele noastre tot timpu' ca un tzaran prost si nu stii altceva decat sa injuri ca un cocalar babac prost pesedist =)) apropo, aveam 12 ani cand am parasit Romania si tot vorbesc mai bine limba Romana decat tine, nu-ti e rusine, macar un pic?

915542705250791
Aurel Stana  •  01 Octombrie 2020, 09:48
Postat de prazburg1948 pe 01 Octombrie 2020, 00:38

Sunt pline articolele CSU de comentariile tale =)) nu intri acolo vesnic si vorbesti ca la usa cortului? Despre ce vorbim bre Aurica? Hai culca-te ca maine dimineata la prima ora vaca "trebe" mulsa.

RĂSPUNDE pai normal daca comentati la echipa noastra noi de ce nu am face invers ,desi stai la oras esti mai prost ca noaptea gandire de retardat mintal ai iesit afara vreodata ati ramas in stereotipurile comunisto-bolsevice doar de aceia votati mereu PSD in Craiova ultimul bastion al oraselor mari unde inca dainuie umbra lui Ceausescu..PS. prejudecatile sant ratiunea prostilor

915542705250791
Aurel Stana  •  01 Octombrie 2020, 09:47

pai normal daca comentati la echipa noastra noi de ce nu am face invers ,desi stai la oras esti mai prost ca noaptea gandire de retardat mintal ai iesit afara vreodata ati ramas in stereotipurile comunisto-bolsevice doar de aceia votati mereu PSD in Craiova ultimul bastion al oraselor mari unde inca dainuie umbra lui Ceausescu..PS. prejudecatile sant ratiunea prostilor

Vezi toate comentariile (78)
Comentează