FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

Dănuț Lupu, mesaj acid înainte de Dinamo - CSA Steaua: „Ce derby? Joacă echipa Armatei cu nimeni”

Dănuț Lupu
Dănuț Lupu

Articol de GSP - Publicat luni, 05 septembrie 2022 16:54 / Actualizat luni, 05 septembrie 2022 17:21

Dănuț Lupu (55 de ani) și Ciprian Marica (36), foști fotbaliști la Dinamo, s-au contrazis înaintea derbu-ului cu CSA Steaua de vineri seară.

Întrebat dacă meciul de pe Arena Națională poate fi considerat „Eternul derby”, Lupu nu consideră meciul dintre trupa condusă de Ovidiu Burcă și cea a lui Oprița este un adevărat derby.

Întrebați câți oameni vor veni la Dinamo - CSA Steaua, MM și Panduru au reacționat diferit: „Asta e hilar!” vs „Sunt supărat”
Dinamo - CSA Steaua
Întrebați câți oameni vor veni la Dinamo - CSA Steaua, MM și Panduru au reacționat diferit: „Asta e hilar!” vs „Sunt supărat”

„Eu am spus că se numește derby atâta timp cât vor juca două echipe ale Armatei și ale Poliției. Derby, dacă stăm să ne uităm până în 2000, era Armata cu Miliția. 

Se întâlnesc... doar o echipă care e a Armatei și o echipă care e a unui particular. Joacă Armata cu nimeni, da. Derby, da! Să fim serioși. Derby-urile au dispărut nu mai sunt ce erau o dată, pentru că eu cred că derby e atunci când joacă locul întâi cu locul doi”, a declarat Dănuț Lupu pentru Pro Arena.

Ciprian Marica: „Dacă vor fi 40.000 de suporteri pe Arena Națională atunci e derby”

Fostul internațional are altă părere. Marica consideră că meciul poate fi considerat derby doar dacă se vor strânge mulți fani la stadion. 

Dacă vor fi 40.000 de suporteri pe Arena Națională, 20-30 de mii de dinamoviști și 20 de mii de steliști, atunci înseamnă că este derby. Atunci suporterii arată apartenență la aceste echipe și atunci e derby pentru mine”, a precizat Marica pentru sursa citată.

VIDEO Dan Alexa: „Fără un investitor puternic, Dinamo să o ia de la zero! Acolo e și mult balastru în galerie”

Citește alte știri de actualitate: 

Bursa transferurilor: toate mutările făcute în Liga 1 în perioada de mercato
BURSA TRANSFERURILOR
Bursa transferurilor: toate mutările făcute în Liga 1 în perioada de mercato
Anunț oficial: unde se joacă derby-ul Dinamo - CSA Steaua din Liga 2 » Când vor fi scoase la vânzare biletele
DINAMO
Anunț oficial: unde se joacă derby-ul Dinamo - CSA Steaua din Liga 2 » Când vor fi scoase la vânzare biletele

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
Vasi86
Vasi86  •  06 Septembrie 2022, 16:18
Postat de vali_r pe 05 Septembrie 2022, 23:00

derby, derby-uri / derbi, derbiurisubstantiv neutru 1. Cursă specială de trap sau de galop a celor mai buni cai de trei ani, care are loc o dată pe an. 2. Întrecere sportivă de mare importanță între două echipe, pentru stabilirea clasamentului. Dex

Un derbi sau derby (pronunțat în engleză /dɑ:bi/) reprezintă o confruntare sportivă dintre două echipe din același oraș sau regiune, în special în fotbal. În prezent, în multe țări europene, în care limba engleză a fost mult timp un mister, termenul este utilizat cu înțelesul deformat (deci greșit) ca un meci sportiv de mare importanță, a căror participanți sunt de valori aproximativ egale și au o rivalitate directă, fie între cluburi, fie între suporteri. O altă trăsătură caracteristică a unui derbi e că meciul trebuie să aibă o repetabilitate frecventă, și nu trebuie să fie unic. Astfel, face parte dintr-o mai largă categorie de termeni sportivi preluați greșit din limba engleză: golgheter, golaveraj etc, de către comentatorii sportivi inculți. Pentru așa-zisul „derby/derbi”, în înțelesul greșit de la noi[care?], englezii folosesc termeni ca: „top-billing match”, „the pick of the matches”. Francezii spun „match en tête d'affiche Sursa:Wikipedia

abavati
abavati  •  06 Septembrie 2022, 14:39

Auzi, da de ce i-a perchezitionat politia din Atena apartamentul cand se dadea fotbalist la greci? Sanchi, lasasera unii niste alea la el in gazda? LOL. Asta vorbeste? Un fel de nimic la CS Dinamo, pus din mila la sectia fotbal ca la popice era ocupat ...

aquadig
aquadig  •  06 Septembrie 2022, 10:59

Lupu ar trebui sa dea de carnet si sa vorbeasca, nu doar sa sofeze.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează