FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Antrenorul Rapidului, umilit de șeful galeriei de față cu jucătorii: „Nu pot să neg. S-au întâmplat multe lucruri fără legătură cu fotbalul” + Doi jucători s-au îmbătat înainte de meci!

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 14:19 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 20:06

Gazeta a aflat că Nicolae Grigore a fost umilit de unul dintre șefii galeriei Rapidului, de față cu toți jucătorii. Întrebat în direct despre acest episod, fostul antrenor nu a negat incidentul petrecut într-un restaurant din București.

Pe 1 decembrie 2020, Nicolae Grigore - secundul de până atunci al lui Adrian Mutu la naționala U21 - era numit oficial ca antrenor principal la Rapid. Mutarea era agreată încă de la începutul lunii noiembrie, însă Grigore a rămas alături de Mutu pentru a termina campania de calificare la Euro 2021 de tineret. În luna de dinaintea instalării, fostul jucător internațional a supervizat în paralel și meciurile Rapidului, discutând regulat cu Mihai Iosif - care urma să-i devină secund - în privința tacticii și a schimbărilor din timpul meciurilor. 

După numirea sa oficială, Rapid a câștigat jocul cu ASU Poli (2-0) din deplasare, apoi Liga 2 s-a întrerupt. La reluarea campionatului, în februarie, lucrurile nu au mai mers grozav, iar echipa n-a mai câștigat niciun meci: 2-2 cu Ripensia, 0-0 cu Gloria Buzău, 1-3 cu Csikszereda și 1-2 cu Unirea Slobozia

La presiunea suporterilor, Victor Angelescu a demis antrenorul după doar 3 luni și jumătate și l-a readus ca principal pe Mihai Iosif. Imediat, Rapid a câștigat neașteptat de lejer cu Dunărea Călărași (4-0). 

 Incidentul din restaurant cu șeful de galerie al Rapidului

Prezent în studioul GSP Live în seara meciului România - Ungaria 2-1, Nicolae Grigore a vorbit în premieră și despre despărțirea de Rapid, deși în acordul de rezilere cu clubul are o clauză de confidențialitate care-i interzice să detalieze motivele rupturii: 

„Sunt OK, sunt mai bine ca acum o săptămână și ceva. Timpul trece și vindecă aproape tot. A fost o dezamăgire foarte mare peste care încerc să trec. A fost un amestec de frustrare și dezamăgire. De neputință, pe undeva. Eu am avut senzația că am făcut tot ce am crezut eu că e bine, dar până la urmă nu am reușit. Asta e esența, asta e concluzia. Rezultatele nu m-au susținut. Nu pot să mă ascund”

Întrebat dacă își reproșează ceva din scurtul mandat, Grigore a dat o declarație misterioasă: „Îmi reproșez faptul că am fost mult prea aplecat asupra muncii, asupra antrenamentelor, asupra meciurilor, asupra părții fotbalistice și nu am avut capacitatea de a mă detașa și de a avea o privire de ansamblu asupra a ceea ce se întâmpla în jurul meu. Lucrul ăsta face cât două reproșuri pe care mi le fac. E greșeala mea majoră”.

  • Moderator: Ce se întâmpla în jurul tău?
  • Grigore: Se întâmplau multe lucruri.
Antrenorul Rapidului, umilit de șeful galeriei de față cu jucătorii: „Nu pot să neg. S-au întâmplat multe lucruri fără legătură cu fotbalul” + Doi jucători s-au îmbătat înainte de meci!
Liviu Ungurean (primul din stânga) în restaurantul în care s-a petrecut incidentul cu Nicolae Grigore

Sursele Gazetei susțin că Nicolae Grigore a fost umilit de șefii galeriei Rapidului, de față cu jucătorii. Episodul s-a petrecut în restaurantul Visavis, deținut de un fan rapidist, în care cinau lotul, stafful și conducerea. Liviu Ungurean, zis Bocciu, a venit în local, a stat o jumătate de oră, iar la plecarea a început să strige în văzul tuturor către Andrei Nicolescu, vicepreședintele Consiliului de Administrație: „Bă, v-am zis, bă, să nu-l puneți pe ăsta antrenor că e slab?!”. 

Nicolae Grigore a fost întrebat dacă episodul este veridic. După un moment de ezitare, a spus: „E un moment pe care mi-ar fi foarte greu să-l comentez. E o situația extrem de complicată dacă aș comenta-o. M-aș duce într-o zonă în care…” 

  • Moderator: Dar văd că nu poți să o negi.
  • Grigore: (Râde încurcat) Am spus doar că nu pot să o comentez. Nu am negat-o.
  • Moderator: A contribuit momentul ăsta la plecarea ta?
  • Grigore: (Ezită) Au fost mai multe momente. Atâta timp cât nu am discutat acest moment, dacă admit că a contribuit la plecarea mea ar însemna că îl recunosc. Dar nici nu l-am negat. Au fost multe momente care au contribuit la plecarea mea și nu au avut legătură cu partea fotbalistică. Asta e tot ce pot să afirm.

Doi jucători de la Rapid beți înainte de meciul cu Csikszereda

Deși Grigore a refuzat să ofere detalii, Gazeta a aflat despre un alt episod controversat petrecut în mandatul său. În seara de dinaintea meciului cu Csikszereda (1-3), doi jucători s-au îmbătat în camera de la hotelul Crystal Palace, proprietatea lui Dumitru Dragomir și locul obișnuit de cazare pentru lotul Rapidului înainte de meciuri. Unul dintre ei a intrat extrem de obosit pe teren în partida jucată a doua zi dimineață și, potrivit surselor din club, a avut mari dificultăți să stea în ghete până în momentul în care a fost schimbat de antrenor. Împotriva fotbalistului nu s-au luat măsuri disciplinare datorită faptului că este considerat unul dintre preferații patronului Victor Angelescu. Sursele GSP îl indică pe Cătălin Hlistei ca fiind fotbalistul în cauză.

Citește și alte știri despre Rapid:

Basarab Panduru a găsit problema de la Rapid: „Suporterii au vina lor pentru că de ani niciun antrenor nu e bun!”

VIDEO EXCLUSIV Poveste spectaculoasă cu două legende ale Rapidului: „Eu nu am băut un pahar, dar ei au rezolvat o sticlă și jumătate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
deusdat
deusdat  •  28 Martie 2021, 23:22

Dacă Hlistei era într-adevăr beat, de ce Grigore l-a băgat pe teren?

vendetta87
vendetta87  •  28 Martie 2021, 22:11

galerie, negalerie dupa ce a plecat Grigore Rapid joaca fotbal

861553623922104
Gigel Borcanel  •  28 Martie 2021, 19:38

Grigore a făcut prostia să accepte. Acolo trebuie să ai obrazul gros și ceafa lată. Iar cei din poză parcă sunt lotul de sumo al *** (dacă ar exista așa ceva). Greutatea și ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează