FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Dezvăluire incredibilă » A fost păcălit să semneze cu Dinamo: „Credeam că o să merg la ei, apoi am văzut biletul spre București. Am plâns toată noaptea”

Srdjan Luchin (36 de ani), fotbalist retras din activitate, a povestit cel mai frustrant moment al carierei, cel al transferului de la Poli Timișoara la Dinamo, în august 2011. / FOTO: Imago
Srdjan Luchin (36 de ani), fotbalist retras din activitate, a povestit cel mai frustrant moment al carierei, cel al transferului de la Poli Timișoara la Dinamo, în august 2011. / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2022 17:49 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 18:18

Srdjan Luchin (36 de ani), fotbalist retras din activitate, a povestit cel mai frustrant moment al carierei: transferul de la Poli Timișoara la Dinamo, în august 2011.

În vara lui 2011, Dinamo îl aducea pe Luchin, în vârstă de 24 de ani în acel moment, de la retrogradata Poli Timișoara. Fundașul central cu 11 apariții în tricoul primei reprezentative nu a fost de acord cu mutarea, dar nu s-a putut opune înțelegerii dintre cele două cluburi. Srdjan spune că a fost cea mai grea noapte din cariera lui.

Srdjan Luchin a plâns în momentul transferului la Dinamo

„La Timișoara a apărut o problemă, a fost retrogradată echipa în Liga 2, jucătorii începeau să plece. Eu eram pus într-o situație de a alege: să rămân în Liga 2 sau să merg în altă parte și să rămân în vizorul echipei naționale.

Despre transferul meu la Dinamo nici nu are rost să vorbim. Am fost chemat la club, eu știam că o să semnez cu FC Vaslui. Am mers la aeroport, am văzut că pe bilet era zbor către București. Am ajuns acolo, am fost dus direct la domnul Badea la birou. În seara aceea am semnat cu Dinamo. 

Cărțile au fost făcute de conducerea de la Timișoara. Erau toate hârtiile, actul de transfer, totul pregătit. Eu trebuia doar să îmi pun semnătura. Țin minte că în seara aia am plâns. Eu consideram că mi s-a făcut o nedreptate. Era o rivalitate între Timișoara și Dinamo. Eu îmi doream oriunde altundeva, dar nu la Dinamo. Până la urmă am semnat. 

Am avut o noapte albă atunci, am avut atâtea gânduri, am și plâns de ciudă. După nici o săptămână m-am întâlnit cu niște colegi senzaționali, au devenit niște prieteni foarte buni. Era un vestiar greu, cu Marius Niculae, Dănciulescu, Cătălin Munteanu, Pulhac, Moți, Dragoș Grigore. Un vestiar puternic. 

M-au primit cu brațele deschise. Liviu Ciobotariu era antrenor. Cu dânsul și acum am o relație specială”, a povestit Luchin în podcastul „Robert Dobai Show”.

S-a sfătuit cu selecționerul Pițurcă

Înainte să semnez l-am sunat pe domnul Pițurcă. L-am întrebat ce îmi sugerează. Eram tânăr, aveam 24 de ani. Mi-a zis că dacă vreau să rămân în atenția echipei naționale trebuie să fac acest pas. Era mai greu din Liga 2. După un meci la Dinamo am fost chemat la națională
- Srdjan Luchin

Srdjan Luchin s-a retras în anul 2021, ultima echipă din carieră fiind Universitatea Cluj. A mai evoluat pentru Botev Plovdiv, FCSB, Levski Sofia, CFR Cluj, Viitorul, Dunărea Călărași și Hermannstadt.

Citește și alte știri despre Dinamo: 

A dat gol în umilința lui Dinamo, dar e precaut înainte de meciul direct: „Dinamo e o forță”
UNIREA SLOBOZIA - DINAMO
A dat gol în umilința lui Dinamo, dar e precaut înainte de meciul direct: „Dinamo e o forță”
Ovidiu Burcă se ia de jucătorii care s-au retras de la Dinamo: „Copiii ăștia au niște repere false”
DINAMO
Ovidiu Burcă se ia de jucătorii care s-au retras de la Dinamo: „Copiii ăștia au niște repere false”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
cdba3133
cdba3133  •  04 Octombrie 2022, 11:12

Nu prea se intelege cum a fost pana la sfarsit. A fost bine sau rau ca ai aterizat la Bucuresti?

matei_boy
matei_boy  •  03 Octombrie 2022, 23:08

Un jucător deosebit de sub-mediocru! Stai liniștit...nu au plans nici aia de la Timisoara după tine ,nici aia de la Dinamo când te-ai dus la FCSB ...

creeperno807
creeperno807  •  03 Octombrie 2022, 22:30

Buzunarul a plans?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează