FOTBAL  »  LIGA 3  »  LIGA 3

10 borne la finalul sezonului regulat din Liga 3 » „Satelitul” lui FCSB ratează play-off-ul, Dorinel duce Oțelul spre promovare, iar Bănel Nicoliță e ajutat de autoritățile locale

Dorinel Munteanu (foto) o antrenează pe Oțelul Galați // foto: Facebook @ SC Otelul Galati
Dorinel Munteanu (foto) o antrenează pe Oțelul Galați // foto: Facebook @ SC Otelul Galati

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 07:57 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 18:23

În Liga 3 s-a jucat ultima etapă a sezonului regulat. Până acum se știu 38 din 40 calificate în play-off, dar și 58 de formații din cele 59 care merg în play-out. Ultimele necunoscute se decid pe 1 aprilie.

1. Progresul Spartac (C4), CSM Reșița (C7) și CS Hunedoara (C9) sunt singurele echipe care nu au pierdut niciun meci. Ele au adunat și cele mai multe puncte. 

2. Cu planuri serioase pentru a promova în L2, Ceahlăul Piatra Neamț mai are de așteptat un an. Instalarea lui Florentin Petre pe banca tehnică nu i-a ajutat pe moldoveni. 

Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara
ARBITRAJ
Momente grele pentru Ovidiu Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

3. Dacă anul trecut se bătea cu CSA Steaua pentru un loc în „B”, anul acesta FCSB II n-a prins play-off-ul. A terminat sezonul regulat abia pe poziția a 5-a, cu numai 6 victorii din 18 partide. 

4. Sateliții cluburilor din prima ligă s-au făcut de râs. FC Voluntari II (locul 6), Dinamo II și CFR Cluj II (locul 7), CSU Craiova II (locul 8), Clinceni II (locul 9), FC Argeș II (locul 10). Singurele care strălucesc sunt Farul II, Rapid II și Sepsi II. 

Bănel Nicoliță a avut nevoie de ajutorul autorităților locale

5. Hușana Huși a prins loc de play-off, dar problemele financiare la gruparea vasluiană sunt uriașe. Marea majoritate a jucătorilor au de primit 4 sau 5 salarii restante.

6. Unirea Alba Iulia e cu un picior în L4 și abia acum municipalitatea a decis să investească. Oficialii clubului așteaptă în conturi și 200.000 de euro, din transferul lui Nicolae Stanciu în China. 

7. Bănel Nicoliță nu mai are putere financiară să o țină pe CS Făurei în L3 și a primit ajutor de la autoritățile locale pentru a termina sezonul. 

Oțelul se pregătește pentru Liga 2 

8. Oțelul Galați deja își face planuri pentru o promovare în Liga a 2-a. Dacă va urca în „B”, fosta campioană va avea un buget de 800.000 de euro. 

9. Cele mai slabe formații care n-au strâns nici măcar un punct: CSM Pașcani (C1), Sportul Chiscani (C2) și Luceafărul Oradea (C10), bihorenii fiind și penalizați cu 3 puncte. 

10. În Liga a 3-a activează destule nume „grele”: Ionuț Neagu (Oțelul), Vali Lazăr și Ndiaye Mediop (CSM Reșița), Mansour Gueye (Şimleu Silvaniei), Patrick Petre (Minaur Baia Mare), Laurențiu Buș (CS Hunedoara).

Rezultatele etapei 18 și clasamentul din Liga 3

10 borne la finalul sezonului regulat din Liga 3 » „Satelitul” lui FCSB ratează play-off-ul, Dorinel duce Oțelul spre promovare, iar Bănel Nicoliță e ajutat de autoritățile locale

Încep play-off-ul și play-out-ul în Liga 3

Liga 3 a început cu 100 de echipe, împărțite în mod egal în zece serii, doar că Poli Timișoara s-a retras. S-au jucat 18 etape din sezonul regular, iar acum va începe play-off-ul și play-out-ul.

  • Play-off-ul se va juca în format tur-retur, cu un total de 9 etape, iar play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape. Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. După încheierea acestei faze se trece la ultima partea de campionat.
  • Apoi va începe o nouă fază vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj. Vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur.
  • Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. Gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți. Baraje semifinale au loc în zilele de 25 mai și 28 mai 2022.Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.
  • În ceea ce privește retrogradarea, cele mai slabe clasate nu vor mai disputa baraje de menținere cu echipele campioane de Liga 4. Vor retrograda direct ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Generații risipite: suntem locul 1 la irosit fotbaliști! Două argumente că România pierde talent după talent + cum stăm în raport cu țările din Est

Detaliul care poate deraia CFR Cluj » Dan Petrescu, forțat să gestioneze criza

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  28 Martie 2022, 14:33

Florentin Petre cum ar fi putut "ajuta" Ceahlaul,iar daca Patrick Petre e nume "greu" sunt lamurit de valoarea fotbalului indiferent de Liga.

valyomanyd
valyomanyd  •  28 Martie 2022, 13:03

Din putul gandirii jurnalistului .fcfcsb a terminat pe locul 5, nu s-a facut de ras, Voluntari a terminat pe 6, s-a facut de ras:))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează