FOTBAL  »  LIGA 3  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Dispare o fostă campioană! Cerere oficială de retragere din campionat: „Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA”

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2022 16:37 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 17:08

Astra, campioana României în 2016, a cerut să se retragă din Liga 3, după o serie de rezultate umilitoare.

Formația patronată de Ioan Nicolae a trimis o cerere către FRF prin care solicită să nu mai fie programată în următoarele etape. 

Istvan Kovacs, gafe în serie cu o lună înainte de Mondial » 3 erori majore și în CFR Cluj - Sepsi!
CFR CLUJ - SEPSI 2-1
Istvan Kovacs, gafe în serie cu o lună înainte de Mondial » 3 erori majore și în CFR Cluj - Sepsi!

Astra cere să se retragă din Liga 3

Clubul din Giurgiu precizează că din cauza interdicției de a înregistra jucători nu-și poate poate forma lotul pentru acest sezon.

În plus, Astra, club aflat în insolvență, susține că FIFA i-a impus abuziv să plătească datoriile către Wutrich, Boe-Kane, Ngapout și Montini, deși aceștia nu s-au înscris la masa credală. Astfel, clubul spune că nu poate ieși din situația complicată provocată de datorii și a cerut să se retragă.

4 trofeeare Astra în palmares: un campionat (2016), Cupa României (2014) și 2 Supercupe (2015, 2017)

Astra: „Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA”

În scrisoarea oficială trimisă către FRF, și semnată de administratorul special Petrică Balauru și de cei doi administratori judiciari, Anton Țigănuș și Radu Țigănuș, Astra detaliază cu ce probleme se confruntă. 

„Având în vedere faptul că FIFA ne-a impus sancțiunea interdicției de a înregistra  jucători, clubul a ajuns în situația de a nu-și putea constitui lotul. Ne aflăm în situația ingrată de a nu putea ieși din acest impas, deși nu datorăm sumele reclamate.

Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA și suntem în situația de a nu avea un lot complet de jucători. În acest condiții, ne vedem nevoiți să solicităm retragerea din Campionatul Național Liga a 3-a”, se arată în scrisoarea giurgiuvenilor.

Dispare o fostă campioană! Cerere oficială de retragere din campionat: „Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA”

Ultimul meci al Astrei a durat 47 de minute 

Vineri, meciul AS FC Pucioasa - Astra a durat doar 47 de minute. Giurgiuvenii erau conduși cu 12-0, moment în care arbitrul a oprit meciul pentru că rămăseseră doar cu 6 jucători.

FRF nu a omologat rezultatul încă, astfel că în clasament Astra figurează cu doar 7 meciuri. Iar linia de clasament e șocantă: 0 puncte, 0 goluri marcate și 66 de goluri primite. 

Dispare o fostă campioană! Cerere oficială de retragere din campionat: „Nu putem scăpa de sancțiunea impusă abuziv de FIFA”

Rezultatele Astrei în Liga 3

  • CS Real Bradu - Astra 10-0
  • Astra - SC Popești Leordeni 0-3
  • Muscelu Câmpulung - Astra 3-0
  • Astra - CS Dinamo 0-13
  • CS Tunari - Astra 19-0
  • Astra - Unirea Bascov 0-12
  • Flacăra Moreni - Astra 6-0

Citește și: 

„Miță” Iosif a semnat cu noua echipă și va debuta joi: „Are libertate totală. Îl asigurăm de tot sprijinul”

Fotbalistul pe care Gigi Becali a plătit 500.000 de euro s-a retras la 29 de ani! Dat afară după conflictul violent cu Florin Tănase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  19 Octombrie 2022, 02:55

Csa Steaua nu are stresul asta cu banii!

johny2003
johny2003  •  18 Octombrie 2022, 20:37

Praful si pulberea in urma lui sumudica... Bine...si in urma lui niculaie....

jackripper990
jackripper990  •  18 Octombrie 2022, 19:54

ce abuz fifa frate? unii au zis ca vor plati o anumita suma lunar. E fix treaba voastra sa vedeti daca aveti buget sau nu. In aproape toate cluburile din tara sunt acesti "oameni de fotbal", foarte *** financiar. De astia gen prunea, dinu vama si altii ce dau asa salarii din "burta". Fotbalul romanesc nu e reglementat. FRF si LPF ar trebui sa impuna niste crieterii financiare stricte pentru licenta. Oricum piata fotbalului e de mult supraevaluata. Realist vorbind la ce bambilici se joaca media salariala ar trebui sa fie sub salariu mediu net pe economie

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează