FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1

7 scurte » Mai bine că n-am bătut! Așa poate ne trezim la timp pentru barajul de Euro

George Pușcaș, autorul golului nostru în Romania - Irlanda de Nord 1-1
George Pușcaș, autorul golului nostru în Romania - Irlanda de Nord 1-1

Articol de - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 02:03 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 15:20

7 scurte - rezumatul rapid al meciului România - Irlanda de Nord 1-1, făcut de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

1. Posesie 72%, 16-3 la șuturi și 8-1 raportul ocaziilor. Rar am făcut cifre așa de clare, chiar și când jucam cu echipe mai slab cotate. Dar statistica nu adună puncte și nici calificări. Deocamdată, tot ce am reușit a fost să-l facem mare pe portarul nord-irlandez cu alură de star adolescentin din trupele anilor '90, gen Take That, East17 sau New Kids on The Block. 

2. Poate e mai bine că n-am bătut. Sigur că 3 puncte ne-ar fi ajutat în grupă și poate ar fi coagulat încrederea vestiarului în Rădoi, dar un 3-0 sau 4-0, cum ar fi cerut-o ocaziile, mai degrabă i-ar fi relaxat atât pe selecționer, cât și pe jucători. Mai avem o lună până la barajul pentru Euro, e bine să rămânem în tensiune, nu să ne credem ce nu suntem, adică o națională care poate obține ceva fără implicare maximă și sacrificiu extrem. 

3. Rădoi a avut logică și tupeu în formula de start, cu un 4-1-3-2 fresh, ascuțit, tehnic. Dar și-a amețit prematur creația, fisurând sistemul imediat ce s-a simțit în control. În minutul 55, la 1-0 și cu om în plus, a scos un ofensiv (Hagi) și a debutat un închizător (Al. Crețu). Deja topit de efort, Cicâldău n-a mai putut împinge jocul din centru și, paradoxal - pentru că ocaziile mai mari au apărut după acel moment, puterea noastră ofensivă a scăzut. 

4. Al doilea moment de slăbiciune dinspre bancă: în locul lui Hanca, accidentat, n-a intrat Burcă sau Deac, ambii obișnuiți cu jocul în banda dreaptă. A intrat Nedelcearu, de meserie stoper. Și la prima fază a făcut-o lată, completând triunghiul ezitărilor, Toșca - Chiricheș - Tătărușanu. Nedelcearu a uitat că fusese trimis pe post de fundaș dreapta, așa că a strâns prea mult în centru, adică l-a luat în marcaj pe Chiricheș!, și i-a eliberat poziția nord-irlandezului care avea să facă 1-1. E drept că și Nistor îl admira de la distanță. 

7 scurte » Mai bine că n-am bătut! Așa poate ne trezim la timp pentru barajul de Euro

5. Plusuri evidente: implicarea controlată a lui Alibec, apetitul pentru șut al lui Stanciu, prezența tonică a lui Pușcaș. Minusuri: Ianis, neclar. Nistor, intrat rău în meci. Plus defensiva noastră, care strică orice EKG. Parcă nu poți ațipi liniștit nici 2 minute când te știi apărat de linia Hanca - Chiricheș - Toșca - Bancu. Ultimul, mai ales, nu se potrivește deloc în filmul cu el fundaș, oricât ar încerca. Bancu a fost aseară cel mai slab titular, conform indexului InStat

6. "Un joc plin de fantezie", a supralicitat Mihai Mironică la microfonul ProTV imediat după pauză. Am fost mai mulți cei cărora ne luaseră ochii Alibec și Ianis cu câteva "călcâie" rătăcite pe la jumătatea terenului. Altfel, strict pe cifre, ne-au ieșit doar 2 driblinguri în plus față de britanici. Cam atât și cu măiestria noastră de "brazilieni ai Europei". La muncă!

7. O fi cineva în Primăria Capitalei căruia să-i crape obrazul de rușine când vede cum sar brazdele de gazon pe Național Arena? E campanie electorală, cutiile poștale gem de pliante cu promisiuni. Pentru stadionul ăsta n-o putea face nimic noul primar? Eventual să toarne asfalt peste iarbă, apoi să pună și vreo două rânduri de borduri, să fie toată lumea mulțumită. Primăria că a mai "investit" niște milioane, fotbaliștii că nu mai înoată în noroi. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
mirel
mirel  •  10 Septembrie 2020, 19:34

Sa analizam putin afirmatia autorului articolului: "Rădoi a avut logică și tupeu". Cum poti considera ca Radoi a gandit logic echipa de start a meciului cu Irlanda de Nord daca, ca fost fundas central si mijlocas central, a inceput partida cu o linie de fund Hanca-Chiriches-Tosca-Bancu si cu mijlocas central Cicaldau tinand seama ca echipa adversa avea o medie de inaltime mai mare decat echipa noastra. Ai pe banca doi fundasi centrali de aproape 1,9 m (Burca si Nedelcearu) si tu joci cu Tosca care are 1,81 m si a jucat la nationala mai mult fundas stanga. Unde e logica? Tii pe banca un mijlocas central de 1,9m (Alexandru Cretu), care joaca si fundas central la echipa de club, si intri in echipa de start cu Cicaldau (1,82m). Halal logica! Ca sa-i faca loc in echipa lui Ianis Hagi il muta pe Stancu in alta parte a terenului. Daca nu ai un fundas dreapta de meserie si il folosesti pe Hanca fundas dreapta, pune in fata lui un mijlocas dreapta care face si faza de aparare (Deac) astfel nu-l suprasoliciti pe Hanca si nu-l supui riscului unei accidentari. Cum s-ar fi desfasurat meciul cu Irlanda de Nord daca intram in formula de start cu: Tatarusanu - Hanca, Chiriches, Nedelcearu/Burca, Tosca - Deac, Cretu, Maxim - Stanciu - Puscas, Alibec ? Ar mai fi avut irlandezii vreo sansa la fazele fixe cu doi jucatori de 1,9m in teren si un portar peste 1,9m? Concluzie: "Logica" lui Radoi l-a tradat iar "tupeul" nu i-a folosit la nimic

thirteen
thirteen  •  05 Septembrie 2020, 14:49

Bancu si Tosca au fost dezastru pe stanga si Marica zice ca nu avem nevoie de unul ca si Camora....pai e chior?Eu l-as chema urgent pe Camora pentru meciul cu Austria.Si pe Mihaila si Man in locul lui Maxim si Hagi.Clar.Hanca a fost ok pe dreapta dar acolo trebuie si Man ca sa fie periculosi si pe stanga Coman sau Mihaila .Maxim si Bancu ...out.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  05 Septembrie 2020, 09:54
Postat de Sorin Dreyer pe 05 Septembrie 2020, 07:14

Nu vreau sa fiu rautaciosi, imi place de Ianis, dar ca om. Frumusel, cuminte, cu talent, dar nu e destul. La varsta lui, Gica Hagi castiga meciuri singur si la echipa de Club si la Nationala. Nu as vrea ca sa moara talent, dar nu stiu ce se intampla cu el, e delasator. In alta ordine de idei, Radoi face niste greseli mari de tot, si la selective si la tactica. Acum nu ca oi fi eu al doilea Klopp, dar a fost o mutare de geniu cu Tosca fundas central. Nici un antrenor cu carte nu l-ar fi pus titular, nici macar nu ar fi fost selectionat. Pe urma sa joci cu patru mijlocasi ofensivi si fara inchizator e iar o mutare de geniu. S-au calcat pe picioare, s-au incurcat si se uita unul la altul. In momentul de fata avem un singur mijlocas ofensiv de calitate, Stanciu. In rest sunt numai cu numele. Ciocaldeu ca si Bancu de altfel sunt buni la Craiova, dar in fotbalul mare sunt inexistenti. Nistor era bun la Dinamo in play out, la Craiova joaca bine numai cu Chindia, nu stiu ce cauta la Nationala. Maxim in Germania a lustru it bancile de rezerva, acum a ajuns titular intr-o echipa de rangul doi in Turcia si suntem entuziasmati. Ramanem numai cu viele. Din toata Nationala, aseara numai Hanca, Chiriches, Alibec si Puscas au merita postul de titular. Restul e pleava. Nu vom castiga grupa si nici barajul. Nu va mai imbatati cu apa rece. Nu mai faceti experimente si cu antrenori si cu jucatori. Chemat I un antrenor care a dovedit ca stie. Aduceti-l pe Sumudica, ca stie, sau Reghe, ce ziceti?

Puscas a franat prea multe faze ca sa fie atacant bun. In schimb a jucat excelent ca fundas irlandez, desi a dat un autogol.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează