FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

VIDEO Emil Săndoi își creionează lotul pentru Euro 2023 » Noua „perlă” a lui Hagi, în vizor

Foto: România U21
Foto: România U21

Articol de , - Publicat joi, 23 martie 2023 22:12 / Actualizat joi, 23 martie 2023 22:12

Naționala U21 își va măsura forțele cu selecționatele similare ale Portugaliei și Germaniei, înaintea de Euro 2023. În cadrul conferinței premergătoare jocului cu Portugalia de vineri, 24 martie, selecționerul Emil Săndoi a anunțat că nu și-a stabilit lotul definitiv pentru turneul final și că sunt mai mulți jucători care sunt luați în calcul.

Programul naționalei pregătite de Emil Săndoi: 

  • Vineri, 24 martie, ora 19:00, România U21 – Portugalia U21 (Stadion Steaua)
  • Marți, 28 martie, ora 19:00, România – Germania U21 (Stadion Sibiu)

În acest sens, Emil Săndoi a făcut referire la Adrian Mazilu (17 ani) care a punctat de 5 ori în cele 11 partide din campionat pentru Farul.

VIDEO. Emil Săndoi: „Mazilu intră și el în calculele noastre”

Mazilu este un jucător care rămâne în calculele noastre. Acum noi am renunțat pentru că ne-am gândit că este mai bine pentru el să joace și să-i ajute pe cei de la U19. Acolo sunt două meciuri oficiale, comparativ cu cele amicale de la noi. Porțile echipei naționale de tineret sunt deschise pentru orice jucător care demonstrează în competiția internă că are evoluții bune”, a spus Emil Săndoi.

Emil Săndoi a abordat „cazul Coubiș” în conferință

Emil Săndoi a comentat și cazul lui Andrei Coubiș care a preferat să accepte invitația selecționata Italiei a U20.

„În ceea ce îl privește pe Coubiș, am fost mulțumiți de evoluția pe care a avut-o când a fost convocat. Nu știu dacă e bine să intru în detalii, dar noi aveam semnale și de la turneul final de juniori la care a fost. El, în timpul liber, mai mult stătea cu jucătorii italieni. Sunt alegerile lor. Noi, din partea FRF, am făcut tot ce depinde de noi.

Nu pot să răspund dacă e ușa închisă pentru el. Oamenii se mai schimbă, își mai schimbă ideile, concepțiile. Nu pot să critic niciodată un jucător alături de care am colaborat. L-am sunat, probabil a fost ocupat”, a concluzionat Emil Săndoi.

Lotul convocat de Emil Săndoi pentru meciurile amicale cu Portugalia U21 și Germania U21:

  • PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Alexandru Țîrlea (Gimnastic de Tarragona / Spania), Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoșani), Marco Ehmann (EN Paralimniou / Cipru), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);
  • MIJLOCAȘI: Vlad Pop (CS Mioveni), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Mihai Lixandru (CS Mioveni), Constantin Grameni (Farul), David Miculescu (FCSB), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Rareș Ilie (Maccabi Tel Aviv / Israel), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Marius Corbu (Puskás Akadémia / Ungaria);
  • ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Birligea (CFR Cluj). Louis Munteanu (Farul).

VIDEO. Antrenamentul Naționale României U21

Citește și alte știri: 

Guvernul maghiar a mai ridicat un stadion de 5 stele în afara țării » Imagini spectaculoase cu proiectul de 65 de milioane de euro

Mititelu e încă prea mic pentru Rotaru! Ce arată cifrele financiare ale celor două Craiove

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
Sorenson95
Sorenson95  •  24 Martie 2023, 15:57

Aceasta echipa arata mai bine decat echipa incropita de Iordanescu. Bravo Emil! Succes!

tomaescu
tomaescu  •  24 Martie 2023, 09:32

O echipa de pocnitori

Vezi toate comentariile (2)
Comentează