FOTBAL  »  NATIONALA  »  IDEE

Mititelu propune naturalizarea unui fotbalist de la FCU Craiova: „Am vorbit cu el, nu cred că ar refuza ideea” » Reacție din partea FRF: „A «explodat», îmi place de el”

Adrian Mititelu propune naturalizarea lui Juan Bauza // foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948
Adrian Mititelu propune naturalizarea lui Juan Bauza // foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 11:32 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 12:20

Adrian Mititelu, finanțatorul de la FCU Craiova, propune naturalizarea mijlocașului argentinian Juan Bauza (26 de ani).

În contextul anunțării listei de 27 de jucători convocați la prima reprezentativă a României pentru meciurile din această lună, Adrian Mititelu a propus două nume de la clubul său, FCU Craiova.

27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”
CONVOCĂRI
27 de jucători convocați pentru Finlanda și Bosnia » Numele-surpriză din Serie B și 3 portari fără meci jucat până acum în „tricolor”

Este vorba despre fundașul dreapta Radu Negru, despre care consideră că „în viitorul apropiat va ajunge la națională”, și Juan Bauza, fotbalist argentinian. Mititelu propune ca acesta să fie naturalizat!

Adrian Mititelu propune naturalizarea lui Juan Bauza: „Nu cred că ar refuza”

„Nu cred că selecționerul Iordănescu nu i-ar da o șansă cuiva care se remarcă. Eu spun că unii dintre jucători, cu o conduită personală bună și evoluții bune spre foarte bune, vor avea șansa să ajungă la națională. De exemplu Negru, spun că în viitorul apropiat va ajunge la echipa națională.

Cred că n-ar fi rea naturalizarea lui Pepe Bauza, ar putea fi o soluție pentru echipa națională. Am avut o discuție cu el, a fost mai mult o întrebare în afara cadrului oficial. Am întrebat ca suporter al echipei naționale, iar el nu a spus nu. Cred că n-ar refuza o astfel de posibilitate.

Naturalizarea se poate face, am înțeles că există o posibilitate legală, chiar dacă n-are 5 ani în România. Am înțeles că s-au mai făcut derogări, eu spun că s-ar justifica”, a precizat Mititelu la Pro Arena.

Condițiile pentru a obține cetățenia română

Potrivit Legii cetățeniei române nr. 21/1991, cetățenia română poate fi acordată persoanelor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  1. a) s-a născut şi domiciliază, la data cererii, pe teritoriul României sau, deşi nu s-a născut pe acest teritoriu, domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;
  2. b) dovedeşte, prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţă de statul român, nu întreprinde sau sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept sau a securităţii naţionale şi declară că nici în trecut nu a întreprins asemenea acţiuni;
  3. c) a împlinit vârsta de 18 ani;
  4. d) are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţă decentă, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor;
  5. e) este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean român;
  6. f) cunoaşte limba română şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială;
  7. g) cunoaşte prevederile Constituţiei României şi imnul naţional.

Bauza a sosit în România în 2020, când a semnat cu Csikszereda. Înainte să ajungă la Miercurea Ciuc evoluase doar în țara natală, Argentina, și 5 luni în 2019 la Gornik Zabrze, în Polonia.

Reacție din partea FRF: „Derogări? În niciun caz”

Întrebat despre această posibilitate, Mihai Stoichiță, directorul tehnic din Federație, a spus: 

„Îl urmăresc de mult pe acest băiat, de când era la Csikszereda. Acolo a fost un jucător contradictoriu, multă vreme accidentat. A avut evoluții foarte bune, dar și evoluții în care nu-l observai. 

La Craiova a explodat, probabil a găsit mediul propice pentru a-și expune jocul. Dar nu știu dacă are 5 ani în România. Derogări în niciun caz nu se fac, nu am auzit de așa ceva. Mie-mi place atât de el cât și de Compagno. Bauza este foarte tehnic, dar cred că avem în țară o grămadă de astfel de jucători”. 

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Amânat, nu anulat! Poziția Stelei după decizia legată de meciul cu Unirea Constanța și gestul surprinzător al suporterilor: „Plătim noi”

Emil Săndoi a anunțat lotul României U21 pentru amicalele cu Spania și Țările de Jos » FCSB, CFR și CSU Craiova trimit câte doi fotbaliști

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  17 Septembrie 2022, 21:14

Ce-mi place , mogosenii claie gramada pe articolele cu si despre FC Universitatea Craiova,despre mogosoaia blue lions 0 ( zéro)stiri, lasa ça aveti Maine cand va Bate fcsb

potec
potec  •  17 Septembrie 2022, 17:44

Deci patronul echipei de pe locul 7 fara nici-o performanta in fotbal in toata viata lui invata pe toata lumea ce trebuie sa faca. Sa il naturalizeze astia pe bauza in regim de urgenta doar asa are si baiatul expunere si poate visa si mititelu sume de transfer mari altfel de unde expunere daca el si martorii lui doar se uita la tv chiar si la preliminariile cupelor europene. Asta cu negru la nationala chiar e tare, ar trebui ca toate echipele din romania sa joace fara fundas dreapta sa aibe si negru o sansa la selectionare. Pai daca patronul echipei de pe locul 7 da sfaturi astia de pe primele locuri ce ar trebui sa faca? Dar a invatat si mititelu ceva de la idolul lui, becali, ca e bine sa tipi cit mai tare poate asa il baga si pe el lumea in seama ca la fotbal ramine la stadiul de botosani sa vinda doar la fcsb

Caravela.
Caravela.  •  17 Septembrie 2022, 14:06

Nationala n-a prins-o niui Mitrita care tragea toata echipa dupa el si facea de 10 ori mai multe driblinguri, dadea mai multe goluri, mai multe pase, statisticile nu mint. Bauza se accidenteaza tot timpul. Mingicari mai are Romania si se pare ca degeaba: Asta e in centrul atentiei ca se intereseaza de el guralivul jiji. Bauza n-are ce cauta la nationala, implanturile straine n-au reusit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează