FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANIVERSARE

Adrian Mutu a împlinit 41 de ani » „Briliantul” povestește momentele de referință din carieră: „Antonio Banderas ar putea juca rolul vieții mele” + cum a ratat transferul la Real Madrid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 11:46

Adrian Mutu, fost jucător important al echipei naționale, a împlinit astăzi 41 de ani. Cadoul a venit mai devreme: „Briliantul” urmează să fie instalat la naționala U21. 

Anul trecut, în ziua în care a schimbat prefixul, Adrian Mutu a acordat un interviu amplu Gazetei Sporturilor, în care a povestit cine ar vrea să joace în rolul vieții sale, cum îl macină eșecul transferului la Real Madrid și ce moment din carieră îl mai sâcâie și după un deceniu. 

- Ce voiai să devii când erai copil și ce vis mare ți-ai îndeplinit?
- Mereu mi-am dorit să fiu fotbalist și mi-a ieșit. După ce am ajuns sa joc în prima divizie, mi-am propus să joc la o echipă mare și mi-a ieșit și asta. După aceea am vrut să fiu căpitan la națională și am fost de câteva ori. Mi s-au îndeplinit cam toate visurile pentru că am muncit la ele. Nimic nu se materializează dacă visezi când dormi și când ești treaz dormi pe tine și visezi și cu ochii deschiși. Trebuie să muncești ca să obții ce îți dorești și eu am muncit foarte mult să îmi împlinesc visurile.

- Ce moment frumos al carierei ai vrea să retrăiești?
- Nu sunt nostalgic pentru că sunt activ și pentru că lucrez la următorul vis, să devin un antrenor important, să las o amprentă și în această meserie cel puțin la fel de mare ca aceea pe care am lăsat-o ca jucător. Deci nu trăiesc în trecut, dar ca să-ți răspund la întrebare totuși, aș retrăi toate golurile de la națională.

- Cea mai mare deziluzie a carierei?
- La fel ca și realizările, au fost destule deziluzii. În primul rând, nu am avut rezultatele pe care mi le-aș fi dorit la națională. Ratarea penalty-ului din România - Italia e una dintre amintirile care au lăsat un gust amar. Titlurile retrase cu Juventus, faptul că n-am câștigat un trofeu cu Fiorentina sau transferurile ratate la Real Madrid și la Roma se numără și ele printre deziluzii.

- Ai strâns mai mulți amici sau trădări după cariera ta extraordinară?
- Am strâns de toate. Ca în orice activitate care se întinde pe o perioadă lungă, ai parte de tot felul... Am rămas cu mari prietenii, dar și cu trădări sau lucruri mai puțin plăcute din partea amicilor. Așa e în viață, una caldă, una rece. Nu poate să fie totul numai armonie și înțelegere, că nu trăim în basme.

- Dacă va fi să fie o autobiografie, cum ai vrea să fie titlul cărții?
- Nu m-am gândit, dar cred că ar trebui să aibă un titlu care să sugereze faptul că m-am ridicat de fiecare dată când am căzut și că am crezut mereu în mine, indiferent de situație. Și aș adăuga că ar fi o biografie doar a vieții de fotbalist în activitate, că pe cealaltă, de antrenor, abia am început-o.

- Ce actor ar putea juca rolul Adrian Mutu într-un film biografic?
- (râde) Nu știu, că ăștia preferați ai mei, Al Pacino sau De Niro, sunt cam bătrâni. Poate Antonio Banderas ori Robert Downey Jr., că am auzit că știe un pic de fotbal. Oricum, ar trebui să fie un star internațional și să arate bine. (râde iar)

35 de goluria marcat Mutu în 77 de selecții la prima reprezentativă a României, numărul 1 all-time alături de Gheorghe Hagi

VIDEO // Adrian Mutu se apucă de scris: "O să-mi scriu povestea! Sunt anumite lucruri pe care vreau să le spun"

BORNE IMPORTANTE ALE CARIEREI DE FOTBALIST

- 15 martie 1997 - A debutat în Divizia A în partida FC Argeș - Oțelul Galați (0-0).
- 18 octombrie 1997 - Primul gol în campionat a fost marcat în partida Steaua - FC Argeș (3-1).
- 29 martie 2000 - A debutat la echipa națională a României, în partida cu Grecia (0-2).
- 26 aprilie 2000 - A marcat primul gol pentru "tricolori", cu Cipru (2-0).
- 26 martie 2013 - A jucat ultimul meci pentru națională, cu Olanda (0-4). Cu patru zile înainte, cu Ungaria (2-2), marcase ultima dată pentru "tricolori"

Vezi și: 

BREAKING NEWS Adrian Mutu: „Sunt pregătit să fiu selecționerul României U21!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
spartcapus
spartcapus  •  08 Ianuarie 2020, 21:52

Va dati seama ce minte de fotbalist are daca il vede pe Banderas de 60 de ani, sau pe Downey de 55 jucand rolul unuia de 40!

2331468886968641
Jan-Fridolin Benet  •  08 Ianuarie 2020, 17:46

Petra mai mult

2331468886968641
Jan-Fridolin Benet  •  08 Ianuarie 2020, 17:45

Petra mai mult

Vezi toate comentariile (3)
Comentează