FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE

Presiune pe selecționerul Mirel Rădoi » Fotbaliștii ceruți la echipa națională: „N-are cum să nu fie acolo!” + „E numărul 1 în momentul de față”

Alexandru Maxim și Silviu Lung. Jr. sunt ceruți la echipa națională de către Marius Șumudică
Alexandru Maxim și Silviu Lung. Jr. sunt ceruți la echipa națională de către Marius Șumudică

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 12:16 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 12:43

Marius Șumudică (49 de ani), antrenor la Gaziantep, spune că Alexandru Maxim (30), fotbalist aflat sub comanda sa în Turcia, nu trebuie să lipsească de la echipa națională a României. La fel și Silviu Lung Jr. (31), de la Kayserispor.

Împrumutat din Bundesliga, de la Mainz, Maxim a arătat o formă foarte bună în perioada petrecută în Turcia. Înainte de pauza impusă de pandemia de coronavirus sau după, evoluțiile stranierului au fost entuziasmante. Mijlocașul ofensiv a marcat și în ultimul meci al echipei sale, 3-1 cu Konyaspor, din penalty. Iar Marius Șumudică îl cere la echipa națională:

„Maxim n-are cum să nu fie la națională. Joacă într-un campionat în care întâlnește numai adversari puternici, campionat în care cel mai mic salariu este pe la jumătate de milion de euro. Face diferența, clubul nostru este disperat ca el să continue. I se vede disciplina, s-a făcut respectat aici. La echipa națională trebuie să joci cu jucători în formă, care au realizări la momentul respectiv. 

Rădoi știe cel mai bine ce e de făcut, dar în momentul în care ești unul dintre puținii jucători care joacă, care are realizări și este în competiție, trebuie să fie chemat. Ianis Hagi de exemplu este extraordinar, dar nu e în competiție, nu are jocuri. Asta înseamnă echipa națională: cine e cel mai în formă în momentul respectiv trebuie chemat”, a declarat Șumudică la PRO X.

1.6 milioane de eurovalorează Alexandru Maxim, potrivit transfermarkt.com

3 goluritoate din penalty, a marcat Alex Maxim în ultimele 5 meciuri la Gaziantep; are 5 reușite în total

Marius Șumudică: „Silviu Lung e numărul 1 în momentul de față”

„Șumi” a vorbit și despre Silviu Lung Jr., portar aflat pe cai mari în Turcia. Românul este portarul cu cele mai multe parade din campionat și ar putea prinde transferul carierei: Besiktas este interesată de serviciile sale. (Detalii AICI)

Potrivit antrenorului, Silviu ar trebui să joace la echipa națională. „Are șanse bune să meargă la echipe mari. Pentru mine în momentul de față e numărul 1, tot respectul pentru Tătărușanu. Silviu apără senzațional, săptămână de săptămână. În momentul de față, este numărul 1 în Turcia. 

Are cele mai multe parade. A făcut un sezon extraordinar. Un caracter incredibil, băiat deosebit. A învățat turca, vorbește turcă, este foarte respectat. Bravo lui, mă bucur pentru el”, a spus acesta.

800.000 euroeste cota de piață a portarului Silviu Lung Jr., potrivit transfermarkt.com. Acesta a primit 51 de goluri în 26 de meciuri în acest sezon din Turcia

VIDEO. Mirel Rădoi a vorbit despre modul în care își face primul 11 la echipa națională

Citește mai multe știri despre stranieri:

Marius Șumudică, în culmea fericirii după ultima victorie: „Am arătat Turciei că echipa mea joacă fotbal frumos” + Bătaie la finalul meciului

Veste excelentă! Nicolae Stanciu, cel mai bun mijlocaș al sezonului în Cehia: „A fost un uragan”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Iulie 2020, 20:05

Bai Sumi,tu ai uitat din ce campionat ai plecat?Pai cum sa-i bage finu Mirel pe altii, cand trebuie sa bage marfa lu nasu?

lake1001
lake1001  •  10 Iulie 2020, 16:23

Nu contează că ratăm calificarea, contează sa facem reclama la toţi afonii gen Man, Coman, Ianis.... Asteptăm şi jucători de la Hermanstad, că de, şi Prodanca e a noastră.

lake1001
lake1001  •  10 Iulie 2020, 16:20

Ce jucători visezi? Noi nu avem nevoie de fotbalişti, noi vrem pe Ianis căpitan + 5 jucători de la Ovidu si 5 de la fcsbî. In rest nu ne mai interesează nimic. Ianis este universul. Pe noi nu ne interesează fotbalul. Nu avem antrenori cu licentă Pro la nici-o Naţională. Cotu si pişcotu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează