FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Morata, salvatorul de serviciu în finale al Spaniei! Omul de gol al lui Luis Enrique

Alvaro Morata, Foto: Twitter
Alvaro Morata, Foto: Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 28 septembrie 2022 16:43 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2022 16:43

Alvaro Morata (29 de ani) a adus calificarea Spaniei în Final Four răsplătind încrederea selecționerului. Atacantul lui Atletico Madrid are 13 goluri în 25 de meciuri jucate cu Luis Enrique (52 de ani).

Furia Roja s-a revanșat după eșecul de acasă cu Elveția și a câștigat finala grupei pentru calificarea în Final Four-ul Ligii Națiunilor. La limită (1-0) luni pe terenul Portugaliei, câștigătoarea primei ediții a competiției și liderul în seria a 2-a înaintea duelului. 

Pe cine vede Pițurcă favorită la titlu, deși „are cel mai slab lot din ultimii 10 ani”
LIGA 1
Pe cine vede Pițurcă favorită la titlu, deși „are cel mai slab lot din ultimii 10 ani”

Un egal nu le ajungea ibericilor și au dat lovitura pe final. Alvaro Morata, omul de gol al lui Luis Enrique, a răsplătit încrederea selecționerului, cu golul decisiv. Atacantul lui Atletico marcase și la remiza din tur (1-1), la fel acum a dovedit de ce este cel mai bun realizator din mandatul lui Lucho. 

13 goluri în 25 de partide pentru Spania. A ajuns la egalitate cu Fernando Morientes, primul în topul all-time dintre jucătorii activi, dar destul de departe de David Villa, Raul și Fernando Torres.

Luis Enrique: „Toți antrenorii îl admiră pe Morata”

„Nu cred că există vreun antrenor care să nu-l admire”, declara Luis Enrique înaintea Euro 2021 despre Morata, cel care a fructificat perfect assistul lui Nico Williams, la faza creată de centrarea lui Carvajal. Morata s-a remarcat din nou ca marele pericol pentru poarta lui Diogo Costa, el reușind să înscrie golul care i-a asigurat Spaniei și calificarea matematică la CM 2022, contra Suediei. 

„Face o mulțime de lucruri bune pentru echipă, în atac și defensivă. Nu dă niciodată cu piciorul șansei și nu face cadouri. În termeni statistici, e foarte eficient, amintește de El Guaje Villa”, spunea Luis Enrique înaintea startului acestei campanii din Nations League. 

„Luis Enrique știe cum să mă motiveze”, recunoștea și atacantul, cu referire la perioadele în care suferea la echipa de club, Juventus. Când Spania suferă, rezolvă Alvaro!

Cristiano Ronaldo și-a aruncat banderola

Ronaldo nu și-a ascuns frustrarea la finalul partidei, în care a ratat trei-patru mari ocazii de a marca. Lucru remarcat și de Fernando Santos, care l-a arătat oarecum cu degetul pentru respectivele situații. 

Cristiano și-a scos furios banderola la finalul partidei și a aruncat-o nervos pe gazon, în timp ce selecționerul lusitan s-a apărat în fața criticilor presei, declarând că are contract până în 2024 și vrea să rămână pe bancă și în preliminariile viitoare pentru Euro.

Portugalia și Spania sunt două dintre candidatele serioase pentru a câștiga Mondialul din Qatar. 

- Luis Enrique, selecționer Spania

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Barcelona a pierdut un titular pentru restul anului, după accidentarea de la echipa națională

Scandal rasist la Paris! O banană i-a aterizat la picioare lui Richarlison la meciul Braziliei!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează