FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U20 - NORVEGIA U20 1-2

Stelea s-a luat în direct de Lobonț: „Vii așa la TV... Bă, băieți, acasă crapă inima în români!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2022 19:40 / Actualizat joi, 24 martie 2022 19:48

România U20 a pierdut amicalul cu Norvegia U20 la Ploiești, scor 1-2. Bogdan Lobonț (44 de ani), selecționerul „tricolorilor”, a fost „urecheat” pentru atitudinea de la finalul testului de pe „Ilie Oană” de Bogdan Stelea (54). Ambii au un trecut important între buturile primei reprezentative.

Inexplicabil, România U20 a clacat în partea secundă. Norvegia ne-a sufocat și a întors meciul după erori mari în apărarea noastră. La final, Lobonț a încercat să găsească scuze și să scoată în evidență părțile pozitive, abordare taxată de Stelea.

Telekom Sport dispare » Va fi înlocuit de un nou colos media!
SCHIMBARE
Telekom Sport dispare » Va fi înlocuit de un nou colos media!

Bogdan Stelea, după eșecul României U20: „Bă, băieți, acasă crapă inima în români!”

„Lăsați-mă cu cotele și diferența de valoare. Generația noastră era sub Anglia și i-am rupt! Mi s-a părut că Lobonț a venit pregătit după meci să găsească scuze. Să nu ne ascundem după scuze! În primul rând, nu e în regulă ca o națională să nu aibă obiectiv. 

Apoi, vii la televizor cu zâmbetul pe buze și cauți scuze, spui că jucătorul tânăr italian mediu e cotat mai bine decât cel român. Când există greșeli, trebuie să le spui și să le corectezi! Eu îl respect pe Bogdan, a crescut lângă mine și țin la el. Dar are o problemă, pentru că vrea ca totul să pară pozitiv. N-aș veni niciodată atât de nonșalant la TV după un astfel de eșec. 

Și Pitu era numai un zâmbet. Bă, băieți, nu știți unde sunteți! Aveți un tricou pe voi! Nu contează că e amical! Reprezentați România! Sunt oameni acasă în care crapă inima că România a pierdut. Iar ei vin fericiți după o înfrângere...”, a declarat Stelea în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

România U20 - Norvegia U20 1-2. Ce a declarat Lobonț:

Din păcate, azi am primit cu un gol mai mult decât am reușit să marcăm noi. Rămâne experiența pe care am acumulat-o după acest meci

Am întâlnit echipe naționale cu un nivel ridicat. România era cel mai slab cotată dintre aceste echipe pe care le-am întâlnit. Am jucat cu Italia, iar Serie C de la ei e la nivelul Ligii 2 de la noi. Ca să fac un rezumat, băieții s-au autodepășit

Mergem să acumulăm experiență în Elveția, benefică pentru acești băieți minunați. Majoritatea dintre ei n-au posibilitatea să joace la un nivel internațional, unii joacă și la Liga 3. Sunt experiențe minunate. Învățăm, muncim, capul jos și mergem mai departe. Altă stradă nu e!

  • La echipa naţională de seniori, Stelea a apărat în 91 de partide, în intervalul 1988-2005. A participat la Cupele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998 şi la Europenele din 1996 şi 2000. Fost portar la Steaua, Dinamo, Rapid sau Salamanca, „Arnold” a fost pentru o scurtă perioadă de timp și antrenor, pregătind România U21, Astra și Viitorul.
     
  • Ca jucător, Lobonț a avut un CV bogat, cu echipe importante, precum Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma, dar și 86 de meciuri pentru echipa națională a României, alături de care a evoluat la două Europene (2000 și 2008). Ca antrenor, „Pisica” a mai condus-o doar pe U Cluj.

Amicalele disputate până acum de România U20:

  • 2-1 vs. Portugalia 
  • 1-6 vs. Anglia 
  • 2-1 vs. Cehia 
  • 0-4 vs. Germania 
  • 2-1 vs. Polonia 
  • 0-7 vs. Italia 
  • 1-2 vs. Norvegia

Naționala României va merge acum la Wil, pentru a o întâlni pe Elveția (luni, de la ora 16:00).

VIDEO. Toate detaliile înaintea meciului România - Grecia:

Citește mai multe știri despre echipele naționale:

Edi Iordănescu, înaintea partidei cu Grecia: „Dacă jucătorii înțeleg asta, vor avea o viață lungă cu mine la lot”

Selecționerul Greciei vrea să învingă România la debut + ce îl leagă de Dan Petrescu: „O să vorbesc cu el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
masinameaeata
masinameaeata  •  29 Martie 2022, 13:07

Lobont, de Emilian Pacionel de la Steaua ai auzit? Are 21 de ani si este unul din cei mai buni. De ce nu-l convoci? Scuze, nu ai primit ordin de la imparatie?

1337618996706141
Tiberiu Volosciuc  •  27 Martie 2022, 00:45
Postat de Serban Rosmeteneanu pe 25 Martie 2022, 01:21

Bai lobont, de cand ai aparut tu mare portar pe la nationala, de atunci s-a cam dus dr tot. Bine ca te iubesc rapizii, ca daca era dupa aia, eram *** la nationala.

E pus de Burleanu..Mutu la fel...

petfin79
petfin79  •  25 Martie 2022, 07:40

Mare portar lobont asta .In 9 ani la Roma a jucat 22 de meciuri.Nici macar 3 meciuri pe an :)))))))) Mare portar si la Ajax: 8 meciuri pe an :)))))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează