FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Ce a pierdut România: în locul lui Daum putea să vină un antrenor URIAȘ, care le-a antrenat pe Barca și Real!

Radomir Antic, fost antrenor la Barca, Real și Atletico, a fost aproape de naționala României
Radomir Antic, fost antrenor la Barca, Real și Atletico, a fost aproape de naționala României

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 12:08

Florin Iacob, unul dintre primii impresari români, a dezvăluit azi la GSP Live că Radomir Antic (71 de ani) ar fi putut ajunge selecționer la naționala României, în locul lui Christoph Daum (66 de ani). 

Radomir Antic este un nume greu în fotbalul spaniol, sârbul fiind singurul tehnician care le-a antrenat pe Barcelona, Real Madrid și Atletico Madrid. Atletico este clubul la care a cunoscut cel mai mare succes și echipa unde a cucerit un campionat și o Cupă a Regelui. În direct la GSP Live, Florin Iacob a dezvăluit că antrenorul sârb putea să preia banca naționalei României. 

„Am vorbit cu Andrei Vochin (n.r. - consilierul lui Burleanu) și mi-a spus că vor un antrenor străin, asta era decizia Federației. Atunci eu l-am întrebat «Pot să îți propun și eu pe cineva?». Și mi-a spus «Da, sigur, poți să-mi propui». Eu am o relație foarte bună cu Radomir Antić, am vorbit cu el despre asta și mi-a spus «Da Florine, m-ar interesa, dar nu știu cât timp am eu să intru în tratative. Tu discută și vedem ce iese». El era într-o perioadă pre-convalescență, Federația a preluat cu interes propunerea, chiar dacă discutaseră în principiu cu Daum, se încadra în profilul dorit de Federație. 

„Apoi s-a internat în spital și mi-a spus că cel puțin 2-3 săptămâni nu poate să vorbească cu nimeni despre nimic. Federația era constrânsă să găsească o soluție pentru că avea timp foarte puțin la dispoziție. Așa s-a concluzionat și l-au ales pe Daum. Dacă ar fi putut Antic să continue discuțiile, cu siguranță era un antrenor foarte bun” -Florin Iacob, impresar român

Impresarul e de părere că antrenorul sârb ar fi avut mai mult succes pe banca naționalei: „Cred că ar fi făcut mai mult decât Daum, era mai aproape de sufletul balcanic al românilor decât a fost Daum. Avea avantajul că lucrase cu Hagi la Real Madrid, cu Didi Prodan la Atletico. Primul avantaj față de Daum era că ar fi fost mai aproape de sufletul românilor”. 

Cum îi caracterizează Radomir Antic pe români 

În urmă cu un an, Antic a acordat în exclusivitate un interviu pentru Gazeta Sporturilor, în care le-a făcut o scurtă caracterizare românilor cu care a colaborat sau cu care e prieten. Interviul complet poate fi citit dând click AICI. 

1. Dorin Mateuț, la Zaragoza (1990)

"Eu l-am adus. Știam că a fost golgeterul Europei, că nu e vreo forță a naturii, dar că simte poarta. N-am colaborat prea mult, însă era un tânăr ascultător și muncitor. Și talentat, ca toți românii. L-am ajutat cât am putut" 

2. Gheorghe Hagi, la Real Madrid (1991)

"Hagi e Hagi, e un zeu al fotbalului. Mi-a fost un elev extraordinar, un prieten de mare calitate, ținem legătura și azi. Am apreciat la el foarte mult calitatea umană, pe lângă că a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști ai lumii. Cu părere de rău, nu știu când se va mai naște altul ca el pentru voi, nu cred... Când era încruntat, îi zâmbeam, ca să-i redau încrederea. Aș fi vrut să-l antrenez și pe Gică Popescu, l-am vrut pe la echipele mele din Spania, dar nu ne-am potrivit" 

3. Marius Lăcătuș, la Oviedo (1992/1993)

"Pfiu, rapid și feroce. Îmi zicea: "Mister, azi vom câștiga, ține minte, eu dau gol!". Și se ținea de cuvânt" 

4. Daniel Prodan, la Atletico Madrid (1997/1998)

"Eu l-am adus, știam ce poate din "dubla" cu Steaua. O stâncă. Dar un om puternic cu inimă de copil. Știam că mă pot baza pe el la fazele fixe. Am plâns când am auzit că a murit. Păcat, era un suflet deosebit" 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Marius Croitoru susține categoric regula U21: „Trebuie și o extensie cu o regulă U23”

EXCLUSIV VIDEO De ce am eșuat la EURO 2016 » Dezvăluiri din culisele naționalei: „Unii jucători nu știau de ce sunt acolo”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mioriticul
mioriticul  •  01 Aprilie 2020, 20:53

Daum, pentru vorba aia cu împachetatu peștelui, a meritat toți banii.

2457921934218538
Constantin Nica  •  01 Aprilie 2020, 17:48

Oricum nu aveam nicio șansa ca se băgau idiotul de Becali si acoliții lui și-i subminau autoritatea dacă nu-i “vopseau” jucătorii lui. Așa i-au făcut și lui Răzvan Lucescu. O mocirla, asta a ajuns liga românească, sub patronajul lui mitica și Sandu, iar acum a devenit foarte greu s-o schimbi. Poate reușește DNA-ul ceva, după ce îl mai ascunde ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează