FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

ISLANDA - ROMÂNIA // Nu toată lumea se bucură de mutarea barajului pentru EURO 2020: „Am muncit prea mult”

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2020 17:22

Unii islandezi regretă că barajul cu România nu se mai joacă pe 26 martie. Administratorul terenului de la Reykjavík afirmă: „Am muncit mult pentru a proteja gazonul”.

Și președintele federației islandeze, Guðni Bergsson, și selecționerul Erik Hamrén s-au bucurat că, după ce a amânat Euro pentru 2021, UEFA a decalat și barajele. În loc de 26 martie, semifinala play-off-ului cu „tricolorii” va fi pe 4 iunie (finala, cinci zile mai târziu, cu Bulgaria sau Ungaria). 

Acoperit și încălzit 

Singurii ce par să regrete această situație sunt chiar cei care s-au ocupat de gazonul stadionului Laugardalsvöllur, din Reykjavík. Pentru a-l proteja de frig, zăpadă și vânt, obișnuite în Islanda la sfârșit de primăvară, l-au acoperit cu un cort și l-au încălzit cu o instalație specială, ambele aduse din Anglia, de la firma MacLeod Cover. Eforturi zadarnice, până la urmă. Suprafața de joc nu mai are nevoie acum de protecție. 

„Cu o săptămână înainte”

Kristinn Jóhannsson, administratorul terenului, a anunțat că a îndepărtat prelata. „Am făcut-o cu o săptămână înainte de planul original”, a scris pe Twitter. „O zi tristă, după atât de multă muncă în această iarnă. Dar sunt lucruri mai importante în viață decât fotbalul”. 

VIDEO / #vafibine Campanie GSP: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Terenul arată foarte bine. Sigur, s-ar fi putut juca aici pe 26 martie. Însă, fără cortul MacLeod, gazonul va îngheța în curând. De astăzi, va ninge din nou la Reykjavík. Și nu se va opri toată săptămâna viitoare. 

200 de mii de euroa cheltuit federația islandeză pentru cortul și instalația de încălzire aduse din Anglia pentru a proteja terenul stadionului Laugardalsvöllur

Vezi și:

Germania strânge rândurile! Joachim Low, gest impresionant în plină criză de coronavirus

ISLANDA - ROMÂNIA / Nordicii ne amenință: „Suntem buni în iunie. Adorăm să jucăm atunci. Vom fi la Euro!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
1177177172317584
Christian Ciuca  •  21 Martie 2020, 00:01

bravo lor, bravo islandezilor, in poza 4 se vede gazonu verde, perfect, aia au gazon mai bun acolo pe insulita lor dincolo de oceanu-nghetat in mijlocu aisbergurilor, printre ursi polari, foci si pinguini... jos palaria.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează