FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MALTA 1-0

Ciprian Marica a găsit alibi pentru selecționer: „Nu e vina lui Contra că Cicâldău și Ianis nu au fost sclipitori ca la naționala de tineret”

Articol de GSP - Publicat luni, 09 septembrie 2019 22:46

Ciprian Marica (33 de ani), fost internațional român, crede că jucătorii aduși de Cosmin Contra de la selecționata U21 nu au confirmat în meciurile cu Spania și Malta. 

„Acești copii au avut șansa să joace. Nu e vina lui Contra că Cicâldău nu a fost sclipitor și nu a depășit un adversar tot meciul. Nu e vina lui Contra că Ianis Hagi nu a fost sclipitor, toată lumea așteaptă asta de la el. E prea puțin să te mulțumești cu un corner executat bine. Nu e vina selecționerului nici că Florin Ștefan nu a reușit vreo centrare.  

Să ne aducem aminte că Cicâldău era foarte prezent în faza ofensivă, la Europeanul sub 21. Nu putem spune că formula aleasă de selecționer cu Malta a fost defensivă, pentru că i-a introdus pe el sau pe Răzvan Marin. Și Răzvan joacă număr 8 la Ajax, nu e cel mai defensiv jucător”, a declarat Ciprian Marica la TV Digi Sport.

Contra a încercat schimbul de generații

Cosmin Contra a trimis din primul minut contra Maltei cinci fotbaliști care au făcut parte din lotul naționalei U21 la turneul final european din vară, pe Adrian Rus, Florin Ștefan, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi și George Pușcaș. Media de vârstă a „tricolorilor”  a fost una scăzută, 25 de ani și jumătate.

Vezi și:

CLASAMENTUL GRUPEI F

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 2 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

CITEȘTE ȘI:

Șumudică nu e de acord cu trecerea jucătorilor U21 la naționala mare + Critici pentru Contra: „Îl crucificăm”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
whiteredarad
whiteredarad  •  10 Septembrie 2019, 11:29

Pot intelege ca din prietenie veche, Marica il apara pe Contra. Adevarul si realitatea sint insa altele. Contra a jucat cu 3 mijlocasi centrali, fara 2 fundasi laterali eficienti si foarte ofensivi. In felul asta Bordeianu si Marin nu puteau avansa prea mult si jocul a fost inghesuit pe centru. Cind ajumgeau in atac, Cicaldau si Marin nu prea veau cu cine juca pe benzi. Andone nu prea e bun pe banda, iar daca Puscas intra acolo, in centru...nu e nimeni. de aia jocul cu 3 mijlocasi si 2 atacanti a fost prost ales. La fel Hagi nu avea cum dschide jocul , fiind silit sa joace ori scurt, ori vertical, ori sa dribleze. E adevarat ca Hagi nu "a scjipit", dar jocul sau a fost decent, spre deosebire Stanciu , carea fost ....nul. Pe masura trecerii timpului a aparut frica, mai ales ca apararea nu a fost foarte sigura. asa ca , de vina,-parerea mea- a fost tactica proasta aleasa de Contra, prea numeroasele schimbari facute. Nu inteleg de ce Paun un jucator in mare forma nu a fost folosit , si el. oricum , din ceea ce cred...nu putem spera intr-o calificare, jucam si prost, si in plus Contra produce haos in formatie. Constat ca nu exista o explicatie si nici un motiv decent pentru neconvocarea lui sapunaru, capitan la ultimile 2 meciuri. Contra , in plus este si un ....ranchiunos, se spune ca Sapunaru a comentat la ce a spus el.

rumunek
rumunek  •  10 Septembrie 2019, 11:23

Așa cum Băluță a fost lăsat la naționala U21 pentru că nu joacă după transfer la noua echipă, așa trebuia să fie lăsat acolo și Ianis. Chiar dacă îl cheamă Hagi și strigă lumea mai ușor decât Mitriță. Dar noi facem marketing, sa avem incoming, nu fotbal pentru rezultate.

thebluestlion
thebluestlion  •  10 Septembrie 2019, 10:48

Cum să nu fie? Păi Cicâldău sezonul ăsta a dormit pe el și la Craiova....Contra nu a văzut asta?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează