FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Ciprian Marica îl înțeapă pe Adrian Mutu: „Să-l vedem acum dacă are fler. Nu era ceva care să-l recomande pentru acest post”

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2020 20:08

Ciprian Marica (34 de ani), finanțatorul celor de la Farul Constanța, a comentat cu reticență numirea lui Adrian Mutu (41 de ani) la naționala U21, însă îl avertizează pe „Briliant”: „Va fi foarte greu dacă nu reușește acolo”.  

„Realmente, nu era ceva care să-l recomande pe Mutu în detrimentul altora pentru naționala U21 Mutu și-a luat o responsabilitate mare că a venit după Rădoi, care a făcut performanță.

Mutu are o experiență negativă la Voluntari (n.a. singura echipă din România pe care a antrenat-o, salvând-o de la retrogradare după un «baraj»).  Dacă nu va reuși la naționala U21, unde acum avem așteptări mari, va fi foarte-foarte greu pentru el. Să vedem acum dacă Mutu are fler și dacă are ochi la fotbaliști”, a spus Marica, la TV Digi Sport, despre fostul său coleg de la prima reprezentativă.

MUTU TREBUIE SĂ DUCĂ ECHIPA LA EURO

Obiectivul viitorului selecționer va fi calificarea la Campionatul European de Fotbal din 2021. România U21 ocupă în acest moment poziția secundă în grupă, cu 10 puncte strânse în 5 meciuri. 

CLASAMENT  ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Danemarca 515
2. România510
3. Finlanda57
4. Ucraina43
5. Irlanda de Nord 3
6. Malta    41

Retras din activitatea fotbalistică în 2016, Mutu a alternat momentele în care a fost antrenor cu cele în care a ocupat funcții administrative. În mandatul lui Contra, „Briliantul” a fost pentru scurt timp manager la națională, aceeași funcție pe care a ocupat-o și la Dinamo, timp de câteva luni.

Singurele experiențe în antrenorat ale acestuia s-au consumat la FC Voluntari, în 2018, când a salvat echipa de la retrogradare. și în Emiratele Arabe Unite, la echipa U21 a ceor de la Al Wahda.

Vezi și: 

EXCLUSIV Analiză: ”Mirel Rădoi e un antrenor privilegiat” + „Nu e obligatoriu ca Adi Mutu să ajungă antrenor mare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
bumix
bumix  •  11 Ianuarie 2020, 14:32

MUTU FACE *** PRAF LA TINERET. CE SA-I INVETE ???? CUM SE IA sibutramina?????DACA NU IAU SI EI MAMELE CU EI SA-SI INCURCE MEDICAMENTELE CA MAMA LUI mutu

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

energydrik
energydrik  •  11 Ianuarie 2020, 11:42
Postat de superstark pe 10 Ianuarie 2020, 22:34

Problema nu e cine e selectioner si la ce echipa, problema e cine isi asuma raspunderea in caz de un nou esec.

Nu inteleg de ce toti spuneti esec. Nationala de tinere s-a calificat o data la 20 ani la turneele finale! Chiar si cand au fost generatii foarte bune de fotbalisti. Mutu, acum vine sa reconstruiasca echipa, Mirel Radoi o sa ia nucleu de fotbaisti "mai buni" la nationala mare, o sa lase teren agricol la tineret, Mutu o sa inceapa de la 30%. In fine, nu stiu ce se tot pune mare accent pe nationala de tineret, am avut un oarecare succes doar datorita faptului ca echipele bune nu au vedete in componenta! Adica, la echipele de seniori care merg mai mereu la turneele finale, nu le intereseaza mai deloc de nationala de tineret! Noi, am fost disperati sa vedem o echipa de fotbal care castiga in meciurile internationale, asta a fost singurul motiv pentru care atata importanta..

296839007513707
Cris Juganaru  •  11 Ianuarie 2020, 11:39

Poate sa ne spuna cineva ce il recomanda pe Radoi sa fie numit la nationala U21? Absolut nimic! Nu ca l ar recomanada prea multe pe Mutu (desi traseul de prin tarile arabe este unul pozitiv si creeaza premise favorabil) , dar cauzul Radoi era chiar de contrarecomandat avand in vedere nescolarizarea in antrenorat (exceptia de prin Moldova) si lipsa totala de experienta in antrenorat in afara scurtei aventuri in care a esuat lamentabil la fcsb. Si cu toate astea a avut rezultate. Concluzia (general valabila) - lasati prejudecatile si conceptiile subiective despre oameni si lasati i sa demonstreze ce pot.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează