FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMENTARIU

Comentariu acid al lui Remus Răureanu după declaraţiile lui Burleanu: "FRF Jobs: experiență, seriozitate și muncă în echipă"

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 27 iunie 2016 14:26

Federația păstrează metodele originale de recrutare. După ce a angajat selecționeri pentru loturile de tineret cu anunț pe site și CV-uri trimise pe mail, procedează asemănător pentru înlocuirea lui Iordănescu.

Prima tentativă de copiere a anunțurilor clasice de pe site-urile de recrutare a condus la descoperirea aventurierului Doru Isac, un globetrotter care a câștigat postul de selecționer U19 după ce și-a trecut în CV că l-ar fi întâlnit la un moment dat pe Arsene Wenger prin Japonia.

Isac a fost atât de impresionat de întâlnire, că s-a crezut antrenor, iar Federația a luat-o de bună, i-a dat pe mâini lotul de juniori mari. Discipolul imaginar al lui Wenger a atras atenția la București cu înfrângeri pe linie și cu un discurs jignitor la adresa lui Hagi.

Invidios, probabil, că Hagi îl cunoscuse și el pe Arsene, în finala Cupei UEFA ediția 2000, pe care cel mai bun fotbalist român a câștigat-o cu Galatasaray contra unui Arsenal formidabil. Spre deosebire de Isac, Hagi i-a mai întâlnit atunci, pe teren, nu pe stradă, pe Henry, pe Bergkamp și pe Overmars.

Experimentul nu i-a lămurit pe federali, nu au închis mailul la care așteaptă CV-uri de antrenori. Viitorul selecționer e căutat după criterii asemănătoare celor care l-au propulsat pe Doru Isac la Casa Fotbalului. "Vreau să aibă o experiență de cel puțin 10 ani", cere Răzvan Burleanu, de parcă ar angaja o secretară sau un contabil. Și motivație, și capacitate de lucru în echipă, ca în anunțurile-șablon de angajare.

Cum ar suna "Barcelona caută antrenor. Rugăm seriozitate!"? Antrenorii cu cel mai mare succes în istoria recentă a catalanilor, Guardiola și Luis Enrique, nu îndeplineau criteriul lui Burleanu, nu aveau 10 ani de experiență în antrenorat atunci când au fost desemnați să-l antreneze pe Messi.

Zidane nu avea experiență aproape deloc când l-a înlocuit pe Rafa Benitez. Și a câștigat Champions League. Ar respecta criteriul Florin Marin, Florin Halagian, Gigi Mulțescu, Ionuț Popa. Și se încadrează lejer în oricare plafon salarial, nu sunt asaltați de oferte. Pentru că în afara FRF, cluburile și Federațiile identifică antrenorii buni fără să-i strivească în șabloane corporatiste. Cu fler și cu "ochi" pentru fotbal. Hagi a avut dreptate: "Toți au impresia că se pricep, că e ușor, da' nu e!".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
jwp
jwp  •  27 Iunie 2016, 17:01

Ar fi fost minunat daca autorul acestui articol fantastic ar fi meditat asupra ultimei fraze postate inainte de a apasa butonul "post". Ar fi fost.

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  27 Iunie 2016, 16:01

ca sa vedeti si voi cine este si ce face pentru fotbalul romanesc acest: Burlanu, dar de, in tara orbilor chiorul este imparat

ionutstv
ionutstv  •  27 Iunie 2016, 15:44

10 ani de la pensionare si seriozitate in partid.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează