FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Comentariu de Dan Udrea: „Dacă eşti contra, atunci eşti duşmanul lui Contra!”

Articol de - Publicat luni, 09 septembrie 2019 11:15

Gazeta Sporturilor a titrat sâmbătă pe prima pagină: „Contra, pentru noi eşti Daum 2”. Era o explicaţie scurtă a unui amplu material care demonstra, în mai multe capitole, de ce rezultatele lui Contra sunt cam la acelaşi nivel cu ceea ce reuşise tehnicianul neamţ.

După ceea ce am văzut aseară, probabil că trebuie să ne reconsiderăm poziţia. Titlul corect ar putea fi „Contra, pentru noi NU eşti Daum 2. EŞTI Daum 1”.

Nu se poate ca România să ajungă atît de jos încât să tragă de timp cu Malta, iar Tătăruşanu să fie cel mai bun om al nostru împotriva unei echipe care a marcat singurele goluri în toate meciurile din 2019 cu Insulele Feroe!!!

E prea de tot! Malta este o formaţie care n-ar face mai mult de 10 puncte în Liga 1, e una dintre cele mai slabe naţionale care ne-a vizitat vreodată. Şi cu toate acestea, în ultimele 10-15 minute ne-am apărat, am bubuit baloanele şi păream neputincioşi să legăm 3 pase. Chiar am primit şi gol, noroc că a fost ofsaid!

Suntem atât de departe de pretenţiile unei naţionale care să merite prezenţa la Euro, încât e chiar comic să-l auzi pe selecţioner făcînd calcule de genul „dacă batem tot pînă la meciul cu Spania, atunci vom merge la turneul final”.

Şi dacă ar fi să jucăm doar cu Malta tot ar fi o afirmaţie hazardată.
Iar pentru cei care susţin că nu mai avem jucători, că baza de selecţie s-a redus, că adversarele ne sunt superioare, le ofer un exemplu: Finlanda! E aproape de calificare într-o grupă comparabilă cu a noastră. Adică alături de Italia, Bosnia, Grecia, Armenia şi Liechtenstein.

Contra nu-şi asumă nimic din prestaţia hidoasă a naţionalei din aceste preliminarii. Spune că nu se simte apreciat la adevărata lui valoare şi vede un duşman în oricine are îndrăzneala de a critica jocul echipei. Probabil că următorul pe listă va fi Chipciu, care a avut un discurs cu capul sus după chinuitorul şi inesteticul 1-0 de duminică.

Contra e azi selecţioner şi e subiectiv. Poate fi de înţeles. Dar trebuie să-i reamintim ce atitudine curajoasă şi foarte corectă avea atunci când era în pielea ziaristului. Pe parcursul turneului final Euro 2016, Cosmin a fost expert Telekom Sport, alături de Panduru, Rădoi şi Ioan Andone. Atunci, după ultimul meci, 0-1 cu Albania, care ne-a trimis acasă, a avut o reacţie dură la adresa lui Iordănescu, care încerca să ne explice ceea ce încearcă azi Contra: scuzele eterne că n-avem motive să fim pretenţioşi cu naţionala. Atitudinea lui Puiu l-a scos din sărite pe Cosmin.

Iată ce vorbe dure a folosit atunci Contra la adresa selecţionerului:
„După ce l-am ascultat pe antrenor, cred că asta am meritat la acest Euro să fim eliminaţi repede! Un antrenor trebuie să transmită o stare de spirit, un mesaj, ceea ce îşi doreşte o naţiune. Dar dacă noi avem această atitudine... Albanezii ne-au călcat în picioare, ăsta e adevărul! Pentru mine, mesajul transmis de Iordănescu e mai dureros decât înfrângerea. Ce discurs e ăsta? Trebuia să spună că sunt de vină toţi, primul cu el că e antrenor”.

Demn, nu? Şi foarte corect ce susţinea atunci Contra. Doar că, în prezent, Cosmin nu mai e expert, e chiar el selecţioner şi subiectivismul lui e atât de mare încât oricât de prost ar juca naţionala i se pare că cine nu susţine punctul lui de vedere, atunci înseamnă are ceva pesonal cu el. Între 0-1 cu Albania, la un turneu final şi 1-0 cu Malta, cu Tătăruşanu MVP, în mijlocul unor preliminarii, nu e aproape nici o diferenţă. Din păcate, nici măcar în privinţa poziţiei şi explicaţiilor selecţionerilor, chiar dacă îi despart, ca vârstă, un sfert de secol!

Dacă pe Iordănescu nu l-am menajat, dacă pe Daum l-am criticat dur, iar dacă pe Piţurcă l-am nedreptăţit atunci când l-am acuzat violent că nu s-a calificat dintr-o grupă cu Franţa, Italia şi Olanda, atunci, noi ca ziarişti avem datoria să spunem azi că naţionala nu arată deloc bine. Chiar dacă acest lucru îi convine sau nu selecţionerului în funcţie.

Pe Contra l-a deranjat atât de tare coperta Gazetei de sâmbătă încât a avut o atitudine sfidătoare la conferinţă şi a refuzat să răspundă întrebărilor ziarului. E dreptul lui, dar să stea liniştit, Gazeta Sporturilor va continua să existe şi fără răspunsurile lui.

Din păcate, marea nelinişte o avem noi, suporterii naţionalei: că avîndu-l pe el antrenor ne-am cam pierdut speranţa! Exact ca pe vremea lui Daum!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Septembrie 2019, 20:50
Postat de adiktedz pe 09 Septembrie 2019, 12:01

Domnilor , nu se poate asa.. 95% din fanii echipei nationale ar face o selectie mai buna decat Contra iar el ne scuipa in fata cu aceasta selectie unde 40% din echipa nu are ce cauta la un lot national in momentul asta. Cu parere de rau o sa ne bata Suedia acasa si poate chiar si Norvegia.

Mdaa!Ca nu l-a selectionat pe Florinel-cand l-a "rugat"GG- toata presa e pe Contra!Si sunt multi care pleaca dupa fenta!Adica eram noi in stare sa batem Spania?Iar cu Malta am jucat cu 7 jucatori de la U21 si totusi am luat cele trei puncte!Suntem in grafic!Si atunci?Kakaia problema?

mosvasile
mosvasile  •  09 Septembrie 2019, 20:43

Chipciu a realizat si el ca a fost cel mai slab de pe teren si ca asta a fost ultimul lui joc la nationala-pana nu isi gaseste o echipa unde sa fie macar rezerva!D-aia l-a apucat"revolta"!

adriann_
adriann_  •  09 Septembrie 2019, 13:51
Postat de chiorul pe 09 Septembrie 2019, 13:00

Specific încă de la început că-i departe de mine gândul de ai ține partea selecționezului... Dar, nu pot să nu remarc mizeria din partea gazetăriei aşa zisă "a sportului", aservită unui anume pasionat de transhumanță, cu stână prin Pipera, şi patron, preşedinte, antrenor, preparator fizic (şi tot ce mai cuprinde o schemă organizatorică) la un Fotbal Club Spre B, cu sediul in comuna Berceni județul Ilfov. Pentru că, scumpi ziarici, echipa națională nu este la primul meci prost din "era Guriță", dar este la primul meci, după foarte mult timp, fără nici un berbec de la turma personajului mai sus amintit!!! Iar după respectivele meciuri, in care am facut figurație, nu ați făcut spumele mării şi că "pt. noi selecționezu-i Daum 1, Daum 2", etc... Cam care ar fii cantitatea de produse lactate, pentru care interpretați cu atâta ardoare o arie, pe care, Il Cobandante, a compus-o fără să gândească prea mult (talent nativ aş zice) când a citit lista cu convocați la lot, săptămâna trecută?

Disperarea ciobanului puscarias a atins cote paroxistice, pai fara galantarul in care el si verii infractori condamnati transformasera Nationala cum mai "vopseste" el jucatorii sa-i vanda la export? Individul asta a facut un rau enorm fotbalului nostru, mai tineti minte cum ratam turneu final dupa turneu final in vreme ce Banel si Dodel erau puncte fixe, fara care Nationala nu putea intra pe teren?

Vezi toate comentariile (47)
Comentează
Close