FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SERBIA, DUMINICĂ, ORA 16:00, PROTV ȘI LIVETEXT GSP.RO

Contra, obligat să regândească strategia pentru meciul cu Serbia » Iată echipa: cine vor fi înlocuitorii lui Anton și Chipciu

Tudor Băluță 
(foto: Cristi Preda, GSP)
Tudor Băluță (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de - Publicat sambata, 13 octombrie 2018 13:08

Contra trebuie să găsească soluțiile optime pentru înlocuirea suspendaților Anton și Chipciu. Închizătorul Viitorului, Tudor Băluță, și atacantul de la Alkmaar, Rotariu, sunt variantele pe care selecționerul le-ar considera potrivite pentru a bate Serbia în finala grupei.

Suspendările lui Anton și Chipciu, care nu vor putea juca împotriva Serbiei din cauza avertismentelor primite la Vilnius, îl obligă pe Contra să regândească în alți termeni formula cu care "tricolorii" vor aborda, mâine, finala grupei din Liga Națiunilor.

Selecționerul nu are însă la dispoziție prea multe soluții, constrâns și de accidentările care i-au dat bătăi de cap încă de la momentul convocărilor.
Un prim răspuns indirect a apucat însă să ofere Contra încă de la conferința de presă organizată după succesul din Lituania: "Nu pot să spun acum că Maxim va fi neapărat titular cu Serbia pentru că a marcat un gol. Depinde de valoarea adversarului și de planul tactic pe care vreau să-l pregătesc pentru a putea surprinde".

Tudor, după modelul lui Denis

Așadar, cine vor fi înlocuitorii lui Anton și Chipciu? "E improbabil ca selecționerul să schimbe sistemul", spun surse de la lot. Astfel, spre a completa cuplul de închizători, Tudor Băluță intră în cărți pentru primul "11", alături de Răzvan Marin.
Puștiul Viitorului a prins până acum doar 20 de minute în tricoul primei reprezentative, în finalul amicalului cu Chile (3-2), dar traseul său în creștere și constant din L1 nu-i oferă lui Contra rețineri în a-l arunca în luptă împotriva plavilor. Iar selecționerul a demonstrat și la Belgrad că e omul-surprizelor: l-a titularizat în flancul stâng pe Denis Drăguș, împotriva tuturor așteptărilor.

Nu l-ar mai retrage pe Stanciu

Ar mai fi și varianta retragerii lui Stanciu, dar Contra n-a fost mulțumit de aportul mijlocașului în partida cu Muntenegru, când a jucat tot pe un post mai retras, lângă Pintilii. E o soluție care-i taie din opțiunile ofensive, iar selecționerul și-ar fi propus să nu mai apeleze la această mutare decât în situații de criză. Ceea ce nu e cazul duminică.

Apoi, în flancul drept ar urma să intre Rotariu, pe locul eliberat de Chipciu. "Dorin a intrat și el bine în joc", a punctat Contra după victoria de la Vilnius, când a făcut referire la rezervele care au intrat cu aplomb în partea secundă. Evident, în frunte cu Maxim, care a decis și meciul, fără ca asta să-i asigure probabil biletul de favoare de a fi titularizat duminică. 

Sare și Bancu din schemă?

Chiar dacă nu e forțat de împrejurări să umble și la formula apărătorilor, Contra analizează trecerea pe bancă a lui Bancu la partida de mâine seară. Fundașul stânga al Craiovei a avut un aport redus la Vilnius, multe dintre acțiunile lituanienilor au venit prin zona lui, așa că Toșca ar putea apărea printre titulari. O decizie ar urma să vină însă abia după antrenamentul oficial, programat în această dimineață, la Mogoșoaia.

Echipa probabilă cu Serbia: 

Tătărușanu - Cr. Manea, Tamaș, Săpunaru, Toșca (Bancu) - R. Marin, T. Băluță - Rotariu, N. Stanciu, Mitriță - Keșeru

"Nu se compară meciul cu Lituania cu cel împotriva Serbiei. Nu voi lua victoria de la Vilnius ca un reper în pregătirea jocului de duminică, atunci când vom avea în față un adversar mai redutabil, care lasă spații, iar noi ne simțim bine contra unor asemenea echipe"
Cosmin Contra, după victoria din Lituania

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
maxp
maxp  •  13 Octombrie 2018, 21:49
Postat de dakesis pe 13 Octombrie 2018, 19:23

ar fi o mare greseala sa il schimbe pe Bancu cu Tosca. Bancu se ambitioneaza, nu are cum sa joace la fel de slab. Merita putina incredere.

Bancu n-a jucat mare lucru la niciun meci la nationala pana acum, personal mi se pare un jucator limitat. Sigur, nici Tosca nu ofera nu stiu ce incredere, el a fost un fundas de mare potential care nu prea a confirmat. La Tosca m-as gandi ca solutie prin stilul sau preponderent defensiv, e bine sa ai un jucator de genul intr-un meci greu. Desi pierzi din aportul ofensiv. Pe de alta parte parca mai mult pe faza ofensiva a dezamagit si Bancu.

roadghost
roadghost  •  13 Octombrie 2018, 19:24
Postat de maxp pe 13 Octombrie 2018, 19:09

Pe Stanciu nu-l poti retrage nu pt ca iti scazi optiunile ofensive, ci pt ca fata de meciul cu Muntenegru, sarbii nu vor juca la 0-0. Si Stanciu nu prea are treaba cu pozitia de inchizator, asa ca e foarte riscant sa incepi cu un om care ar putea fi usor scos din joc acolo, plus ca e foarte disponibil la a pierde mingea in zone neindicate. Si cu Baluta ar fi riscant, e un jucator fara experienta, nu stii cum s-ar comporta, ar fi o mare presiune pe el, dar na, nu e chiar cel mai importan meci posibil. Pe dreapta, pe langa Rotariu ar mai fi varianta Stoian. Legat de Maxim, nu pe dreapta ar trebui sa fie titular, ci in locul lui Stanciu, Maxim a fost taxat ca cica a jucat slab cu Muntenegru si n-a fost folosit cu Serbia, la ce a jucat Stanciu cu Lituania nu e taxat?! Dar ma rog, nu taxarea sa ma intereseaza, omul nu e in forma, n-are ce cauta in primul 11. Nici Mitrita n-a convins, s-ar putea incepe cu Stoian si Rotariu, ambii titulari. Si Bancu cred ca ar trebui scos din schema, dar cel mai important, e sinucidere curata sa incepi cu Tamas, omul a fost total depasit cu Lituania, cu sarbii nu face fata sub nicio forma. Nedelcearu si Tosca ar trebui sa intre in locul celor 2, parerea mea. Si desigur, o varianta mereu valabila, se poate schimba sistemul, ca nu e atat de eficient pe cat crede Contra. Zici ca e o regula sa inceapa in formatia asta, ca are sau nu are solutii pt asa ceva.

Foarte pertinente mi se par observatiile tale...as adauga ca poate si Mateiu de la Craiova putea fi o solutie mai buna decat Baluta, e un post unde experienta si constanta sunt de preferat fluctuatiilor de forma tipice tineretii, prefer un inchizator constant de nota 7 unui tanar care poate juca si de 8, dar si de 5

dakesis
dakesis  •  13 Octombrie 2018, 19:23

ar fi o mare greseala sa il schimbe pe Bancu cu Tosca. Bancu se ambitioneaza, nu are cum sa joace la fel de slab. Merita putina incredere.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close