FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Verdictul lui Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”

Cornel Dinu
Cornel Dinu

Articol de - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 08:00 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 09:04

Cornel Dinu (73 de ani) crede că Gică Hagi (56 de ani) trebuie să fie noul selecționer al echipei naționale, în locul lui Mirel Rădoi. Dar „Mister” se teme de un scurtcircuit între Hagi și conducerea Federației Române de Fotbal

Cornel Dinu a jucat 75 de meciuri pentru echipa națională, apoi i-a fost antrenor timp de un an, între 1992 și 1993, în campania de calificare la Mondialul din 1994. Înfrângerea dureroasă contra Cehoslovaciei (scor 2-5) l-a costat postul, iar Federația a decis să-l schimbe numindu-l pe Anghel Iordănescu.

În exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor, Cornel Dinu a explicat cine ar fi cel mai potrivit antrenor pentru echipa națională și a dat unele detalii de culise despre evenimentele din barajul de coșmar cu Slovenia din 2001.

- Domnule Dinu, ați fost antrenorul echipei naționale, pe cine vedeți dumneavoastră viitorul selecționer?
- La ora actuală, cel mai în măsură și care a probat că poate să facă echipe și poate reuși mai mult la nivel național e Gică Hagi. Eu am fost destul de aproape de el în perioada calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2002. A avut mare ghinion în partida cu Slovenia! Convingerea mea e că a fost o victimă a unor conjuncturi colaterale atunci și că plecarea lui nu se impunea.

- Sută la sută mergeți pe numirea lui Gică Hagi?
- Sufragiile mele sunt pentru el, dar situația fotbalului românesc este foarte grea. Atâta timp cât nu se creează niște structuri cu competență fotbalistică și cu onestitate fotbalistică, cu oameni care să fie legați de fotbal, putem să-l aducem și pe Klopp, și pe Mourinho și pe Guardiola... E foarte greu să faci ceva.

Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”

- Spuneți că trebuie schimbat ceva mai întâi în interiorul FRF.
- Da, trebuie o schimbare în structurile federale. Hagi este indicat ca selectioner, dar este o totală incompatibilitate între ceea ce înseamnă Hagi și cei care conduc fotbalul românesc.

În conjunctura actuală a celor care conduc fotbalul românesc, inclusiv un om de calitatea sufletească și competența fotbalistică a lui Hagi riscă să fie doar un alt sacrificat.

- Cornel Dinu, fost selecționer

Verdictul lui Cornel Dinu: „Îl vreau pe Hagi la națională, dar este o totală incompatibilitate cu cei care conduc fotbalul românesc”
Gheorghe Hagi

- Îmi puteți spune...
- O secundă! Din păcate, și în fotbal totul este în concordanță cu onestitatea și competența celorlalte domenii care conduc țara, în special, politice. De acolo pleacă totul! Dar, revenind...

- La Hagi.
- El cunoaște fotbal și am fost impresionat de modul în care a condus echipa națională în perioada aceea, dar, repet, cred că au fost unele imixtiuni colaterale la care el, fiind un tip bun la suflet și uneori mult prea sentimental, a cedat și asta l-a costat pe nedrept.

- La ce vă referiți mai exact?
- Nu vreau să comentez prea multe. După ce-a câștigat meciul de la Budapesta și a intrat în barajul cu Slovenia am avut o discuție cu el și i-am spus că are echipa făcută și că nu mai trebuie să schimbe absolut nimic la ea. Din păcate, dracu' și-a băgat coada și a făcut câteva schimbări.

- Doar schimbările credeți că au contat?
- Plus ghinionul pe care l-am avut. Dar sunt convins că acele schimbări nu au fost făcute de el... Asta l-a costat calificarea! Chiar dacă a pierdut pe nedrept, merita să rămână atunci, pentru că făcuse deja o echipă.

Gică Hagi despre episodul din 2001: „N-am vrut să fiu selecționer, am fost împins! Apoi am fost jignit, m-au lăsat singur, singur…”

Citește și:

Hagi, supărat degeaba pe Gazetă » Iureș în direct: „Eu merit punctaj 100%! Vă bateți joc de mine!?” - Clasamentul GSP explicat

Clubul din Liga 1 care îi deschide porțile lui Gigi Becali: „Suntem interesaţi de colaborare”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
10153475740910420
Cristea Gabriel  •  19 Noiembrie 2021, 23:45

Doar in Romania se poate ca un patron de club sa fie si selectionerul nationalei si doar in Romania se merge pe ideea ca sa fie presedinte al FRF un pm care a facut puscarie pt frauda!!!! Sandu a fost un presedinte de ***, noroc cu calitatea jucatorilor si a fost inlocuit cu un alt presedinte mai de ***. Omul e mediocru si arata chestia asta prin managementul prost, oamenii de care este inconjurat si alegerea selectinoerilor la toate categoriile de varsta. Iar asta e votat presedinte de majoritatea presedintintilor de cluburi de fotbal din Romania. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

853246084756615
Marcel Popa  •  19 Noiembrie 2021, 16:41

Sant discuții inutile, dar au un scop, Hagi trebuie pus la zid și lovit din toate părțile.Atunci am jucat cu patru atacanți și nu am reușit sa înscriem, Rudonia a prins un șut și a scos România.Acum trebuie vorbit de Burleanu care a pus tot mâini moarte.Hagi nu va mai antrena nationala niciodată.Stie ca dacă vine, va fii terminat ,presa de abia așteaptă sa îl devoreze.Hagi are câștigată o cupa UEFA și o supercupa europeana,mediocru nu a fost, a fost un decar adevărat.

sibelius
sibelius  •  19 Noiembrie 2021, 15:07
Postat de Razvan Claudiu pe 19 Noiembrie 2021, 09:40

Nu stiu cati ani ai, dar postezi ineptii. Ca jucator Hagi a fost urias. Geniu fotbalistic. Ca antrenor este doar unul cel mult mediocru si nu are ce cauta la nationala. A demonstrat deja ca nu poate duce o nationala pe vremea cand, chiar aveam cu cine. Nationala nu este pe proiecte. Federatia in schimb trebuie sa aiba viziune si proiecte pe termen lung. Investitii majore in infrastructura pentru copii si tineret. Creerea cadrului pentru cluburi sa investeasca masiv in copii, etc... La nationala trebuie convocati cei mai buni si in forma jucatori ai momentului.

Adica sa le faca Federatia stadioane si academii patronilor de cluburi? Sa nu le dea si bani ca nu le distrug?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează