FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cornel Dinu, nemulțumit de Generația de Aur: „Așa ar fi trebuit să joace! Se putea obține mai mult”

Cornel Dinu crede că în 1994 România putea avea rezultate mai bune
Cornel Dinu crede că în 1994 România putea avea rezultate mai bune

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 08:34

Cornel Dinu, care a creat un scandal uriaș după dezvăluiri din Gazeta Sporturilor despre blaturile lui Dinamo, a vorbit și despre Generația de Aur și a spus că echipa antrenată atunci de Anghel Iordănescu trebuia să joace mai ofensiv.

Mister, care a fost selecționerul României între 1992 și 1993, a analizat prestația României de la CM 1994, unde a ajuns până în sferturi, și spune că „tricolorii” puteau avea un rezultat mai bun dacă jucau mai ofensiv.

„Părerea mea este că în 1994 era o echipă mult mai sudată, mult mai rodată. Eu am fost adeptul unui joc deschis, unui joc plăcut. Cred că această echipă ar fi putut să joace mult mai ofensiv în America în 1994. Avea calităţi deosebite. A fost o echipă care în proporție de 90 şi ceva la sută era făcută în anii '90, '91, '92, '93 când a mai antrenat şi profesorul Rădulescu, am mai antrenat şi eu şi Ienei. 

Cred că ar fi trebuit să joace mai ofensiv. Nu ştiu dacă împotriva Columbiei, dar poate cu Suedia pentru că era vorba de cu totul altceva. Suedia era destul de puternică pe atac atunci, dar mai vulnerabilă cred eu pe apărare. Am jucat, dacă ne aducem bine aminte cu 5 apărători, 3 apărători centrali, care parcă erau atunci Prodan, Belodedici și Mihali, și cu doi mijlocaşi, tot un fel de apărători centrali, nu cu mari calități ofensive: Ionuț Lupescu şi Gică Popescu. Era un 5-4-1. 

Poate că ar fi reuşit mai mult, era o generație cu nimic inferioară faţă de celelalte care erau la Campionatul Mondial. Poate într-un fel, Brazila era superioară. Italia l-a avut pe Baresi care a venit după 16 zile de pauză. A jucat finala după o operaţie de menisc. E un record care te pune pe gânduri. Părerea mea că generația aceea din 1994 putea mult mai mult”, a declarat Cornel Dinu la TV Telekom Sport.

VIDEO. Cornel Dinu despre partida de la Kosice + înțelegerea României cu Belgia

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Antrenamente pe BLAT în Liga 1! Deși e interzis în stare de urgență, mai multe echipe au reluat pregătirile » Doar FCSB plătește!

EXCLUSIV LPF, noi precizări despre situația din Liga 1 » Când ar putea să ceară despăgubiri deținătorul drepturilor TV: „Lucrurile sunt clare”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
107991897552266
Piramidon Quijote  •  02 Mai 2020, 11:01

Nea Vinu , poate ai auzit (la erudiția ta ) de Brâncuși ... Poate ai auzit și de Ghiolbănescu (nu de autocarul cu spatele) , deci poate ai auzit și de tactica senilului cabotin pupător de icoane ... Cumințenia Atacului ... un mix de Brâncuși și-un prost ...Să-mi fie scuzată cacofonia , dar cu Ghiolbănescu merge ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close