FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Cotele „tricolorilor” s-au prăbușit înainte de barajul cu Islanda! Ionuț Radu a pierdut 20%, colaps total pentru Tătărușanu

Ionuț Radu, fotbalistul anului în ultima anchetă GSP, re o medie de două goluri primite pe meci în acest sezon, dar nu mai apără din 21 decembrie / Getty Images
Ionuț Radu, fotbalistul anului în ultima anchetă GSP, re o medie de două goluri primite pe meci în acest sezon, dar nu mai apără din 21 decembrie / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 04 martie 2020 10:54

Ionuț Radu a pierdut 3 milioane de euro din valoarea de piaţă din urmă cu trei luni, când apăra la Genoa. Dar rămâne cel mai apreciat român, la egalitate cu Răzvan Marin, şi el în scădere cu 11%.

Cei mai valoroși fotbaliști români arată un picaj în 2020. Și au pierdut sensibil la cota de piață, din cauză că nu mai joacă deloc la echipele de club.

Cel mai abrupt s-a prăbușit Ionuț Andrei Radu. Împrumutul de la Genoa, unde nu mai apăra după revenirea lui Perin, la Parma, la care a ajuns rezerva rezervei Colombi, i-a tăiat 20% în trei luni. De la 15 milioane la 12 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de, întorcându-l în urmă cu un an, când se pregătea de Euro U21. 

Ianis dat înapoi de Genk

Așa a ajuns egalul altui "tricolor" uitat pe bancă sau în tribună în ultimele opt meciuri. Răzvan Marin este evaluat la 12 milioane, cu 1,5 milioane sub nivelul din iunie, înaintea transferului de 12,5 milioane de la Standard la Genk. Diferența față de următorii clasați e uriașă. Cota avută de căpitanul Chiricheș, Pușcaș și Mitriță, 6 milioane, stagnează. Dacă primul încă nu a revenit după accidentarea de-acum 5 luni, ceilalți s-au remarcat în acest sezon în Championship și MLS. 

Ianis Hagi vrea să stopeze trendul descendent, un milion mai puțin în februarie (cea mai recentă actualizare), dar ultima lună la Rangers l-ar putea readuce la pragul mutării la Genk. 

Tătărușanu, minus 40%!

Singurii români din Top 10 cu creșteri pe site-ul de analiză financiară sunt Coman și Cicâldău. FCSB-istul are 5,5 milioane E, cota din decembrie, cu 57% peste cea din iunie 2019, olteanul a câștigat jumătate de milion.

 În afara primilor zece, iese în evidență devalorizarea altor "tricolori" care sunt rezerve la cluburi și foști titulari în naționala lui Contra: Tătărușanu (Lyon), de la 2,5 milioane la 1,5 milioane (-40%), și Benzar (Perugia), de la 2,5 milioane la 1,8 milioane (-28%).

TOP COTE ROMÂNI

  Jucător EchipăValoare actuală  Valoare anterioară
1.I. Radu Parma        12           15
2.R. Marin Ajax        12           13,5
3. ChiricheșSassuolo          6            6
4.Pușcaș Reading         6            6
5.Mitriță New York FC         6            6
6.Fl. Coman FCSB         5,5           5,5
7.Man FCSB         5,5            5,5 
8.I. Hagi Rangers          6             5
9.Șt. Radu Lazio          5             5 
10.CicâldăuU. Craiova       4,5            4

*cifrele sunt în milioane de euro

VEZI ȘI:

Totul despre adversarele României din Liga Națiunilor: Austria, Norvegia și Irlanda de Nord

ROMÂNIA ÎN LIGA NAȚIUNILOR. Au început șicanele! Norvegienii ne iau peste picior: „Îi batem la orice oră!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
maccsero
maccsero  •  04 Martie 2020, 13:13

La Transfermarkt lucrează 2-3 băieți și o secretară. Ce ”analiză financiară” credeți că fac ei acolo? Cifrele astea n-au nicio legătură cu realitatea, sunt scoase din burtă. Ce ”cotă” poate să aibă, de pildă, un jucător fără contract, care de fapt costă zero? Dar pe Transfermarkt are cotă :)) Sau cine ar da 12 milioane pentru Marin, când nu l-a văzut nimeni jucând ?? Dacă Aiax îl vinde, atunci se va vedea ce cotă are cu adevărat.

cneius
cneius  •  04 Martie 2020, 11:30

Interesant. Coman nu mai joaca nimic in 2020 dar cota lui creste ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează