FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Craiova îl trimite pe Victor Pițurcă la națională: „Spre binele țării, ar putea antrena și România. Îi bate pe toți!”

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 21:10

Sorin Cârțu (64 de ani), președintele Craiovei, a declarat că Victor Pițurcă (63 de ani), antrenorul oltenilor, ar putea redresa situația naționalei României.

  • România a fost învinsă de Spania, 0-5, în ultimul meci din preliminariile EURO 2020. Astfel, am ratat lamentabil preliminariile, dar vom fi în play-off-ul din Liga Națiunilor, unde vom disputa semifinala în deplasare, cu Scoția sau Islanda
  • Sediul UEFA de la Nyon va găzdui vineri, de la ora 13:00 (live pe gsp.ro și pe ProTV), tragerea la sorți a play-off-ului din Liga Națiunilor, unde România a prins ultimul loc

„Piţurcă ar fi o soluţie, pentru că, dintre toate numele vehiculate, are cea mai mare experienţă. Îi bate pe toţi şi la rezultate, cu calificări. Spre binele ţării, ar putea fi şi la club şi la naţională pentru baraj.

Apoi, el decide unde continuă. Chiar dacă nu este agreat de FRF, este un interes naţional, trebuie să alegi pe cel mai bun, pe cel care poate atinge obiectivul”, a declarat Cârțu, conform TV Digi Sport.

În 3 rânduri Victor Pițurcă a fost selecționerul României: iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 și iunie 2011 - octombrie 2014. 

Cele mai mari performanțe ale lui Pițurcă pe banca „tricolorilor” sunt reprezentate de calificările la Campionatele Europene din 2000, 2008 și 2016.

Pițurcă a condus însă naționala doar la Euro 2008. În 2000 a fost îndepărtat înainte de turneul final, în timp ce la ultima prezența a României la Euro a părăsit echipa în mijlocul campaniei.

ROMÂNIA, DOUĂ VARIANTE ÎN LIGA NAȚIUNILOR

  • Dacă România va fi trasă la sorți să joace în play-off-ul Diviziei C, jucăm semifinala cu Scoția (cel mai bine clasată în divizie), în deplasare. Cealaltă semifinală ar fi Norvegia-Serbia (la Oslo).
  • Dacă sorții ne vor trimite în play-off-ul Diviziei A, vom juca semifinala cu Islanda (tot în deplasare), iar în finală am putea întâlni una dintre Ungaria, Bulgaria sau Israel.

VEZI ȘI:

FCSB // VIDEO UPDATE Gigi Becali, pus sub acuzare de procurorii DNA, după ce a fost audiat două ore astăzi: „Sunt acuzat că am spălat bani prin Steaua”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
suporterucv
suporterucv  •  21 Noiembrie 2019, 21:48

”Pirtulica” e neica-nimeni in club de cand a venit Piti... si asta e greu de suportat pentru el. Eu ma mir de ce il mai tine Rotaru pe acolo, ce atributii are el mai exact ?? Ca din ce se vorbeste prin oras, Piti e jupan absolut, nu se misca nimic in club fara acordul lui !

sachealuzapacitu
sachealuzapacitu  •  20 Noiembrie 2019, 18:36

Sorinel ar face orice sa scape de Piti... Daca stia el ca vine Piti, isi vedea de treaba si nu-l mai sapa pe Mangia... Vorba ceea..."scapai de dracu si dadui de ta-su"...

robotucigas
robotucigas  •  20 Noiembrie 2019, 08:35
Postat de dakesis pe 19 Noiembrie 2019, 23:20

Doamne-ajuta! Am scapa de el de la Craiova, ca ameteste echipa de nici ei nu stiu ce mai joaca. Sa mearga intins la nationals, sa vezi atunci derby cu Malta!

Dacă pleacă Craiova va ajunge rău. Deja s-au investit niște bani în ai face poftele, nu cred ca va pleca acuma. Asa cum este România este și Craiova, fcsb sau care or mai fi. Adică în pom și proști de bubuie. Nu joacă el și jucători. Sa nu uitam ca în perioada lui uni jucători chiar au crescut, au învățat secrete. Iar tu prostule vorbești ca trebuie sa plece. Normal ca el vrea o echipă agresiva și a găsit la Craiova una care merge la relanteu pe teren, normal ca a adus niște jucători și s-au rupt pe terenul Craiovei. La națională în mandatul ăstora care l-au alungat ca pe un câine eu nu-l vad. Înseamnă că nu are respect fata de sine. Este mai bun la Craiova sa mai ridice niște copii, asta se vrea, uitați la Mihăilă de and a venit el câte goluri a dat. Are o apărare foarte proastă acuma, dar nu este el de vină. Și patronul ca a vrut sa câștige doar vânzând jucători buni. Pai ce sa mai fie bun acolo! Gândiți-vă ca putea sa țină jucători mărind puțin salariile, nu să-i vândă și acuma sa aducă jucători pe bani grei. Asta este marea problemă, cum răsare ceva toți urla ca pleacă, și când pleacă sunt vai steaua lor de jucători. Niște ratați care freacă banca de rezerve sau se duc la echipele secunde.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează