FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„M-am simțit inconfortabil" » Gazzetta dello Sport i-a luat un interviu lui Daniel Boloca, jucător care preferă naționala Italiei în detrimentul celei a României

Daniel Boloca
Daniel Boloca

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2022 14:54 / Actualizat joi, 29 decembrie 2022 15:44

Daniel Boloca a vorbit cu Gazzetta dello Sport despre viitor: „Stagiul cu naționala Italiei a fost o experiență frumoasă. România a avut încredere în mine înainte: nu puteam refuza să fiu convocat, trebuia să-mi fac părinții mândri. Dar nu cunosc limba, m-am simțit inconfortabil. 

Dorința mea e să joc pentru Italia, m-am născut în Italia și am trăit întotdeauna aici. Dacă Mancini mă cheamă din nou, voi răspunde prezent". 

Gazzetta dello Sport anunță: „Căpitanul român de la Milan Primavera vrea să joace pentru Italia”
AC MILAN
Gazzetta dello Sport anunță: „Căpitanul român de la Milan Primavera vrea să joace pentru Italia”

Daniel Boloca refuză să mai joace pentru naționala României

Dezamăgit că a fost folosit de Edward Iordănescu numai 6 minute, în amicalul cu Slovenia, mijlocașul a decis să nu mai răspundă convocărilor și să aștepte o eventuală solicitare de la naționala Italiei.

Daniel Boloca (24 de ani), mijlocașul celor de la Frosinone, a decis să nu mai răspundă la eventualele solicitări ale lui Edward Iordănescu!

A fost deranjat că la cele două acțiuni în care a făcut parte din lot a fost folosit doar o dată, 6 minute, pe finalul partidei cu Slovenia (1-2) când a intrat în minutul 84, în locul lui Răzvan Marin.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care Roberto Mancini (58 de ani), selecționerul Italiei, l-a convocat pe Daniel Boloca la un trial organizat la Coverciano, în perioada 20-22 decembrie. Mijlocașul a participat la jocul-test între cei aflați în cantonament. Un semn că Mancini îl are pe radar pentru naționala de seniori a Italiei.

Deși selecționerul nostru l-a remarcat de mai multă vreme, l-a păstrat în lot abia la ultimele meciuri din Liga Națiunilor, din septembrie, cu Finlanda (n-a prins lotul, a stat în tribună) și cu Bosnia- Herțegovina (rezervă neutilizată).

„Măcar o jumătate de oră să-l fi folosit, nu așa, câteva minute”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la această decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a spus Ioan Boloca pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO. Edward Iordănescu: „Ne-am obișnuit să ratăm calificări. E datoria mea să schimb asta”

Citește și:

Oficial de la Frosinone, despre Daniel Boloca: „Se simte italian”

„Tricolorul” pe care Pițurcă pariază în 2023: „Va fi un câștig pentru națională”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  30 Decembrie 2022, 13:24

Bologa a făcut încă un pas spre anonimat...La 24 de ani trebuia să joace la altă echipă pentru a juca pentru Italia... M-aș bucura ca de acum sa nu mai fie căutat de Romania...Dacă nici limba nu o știe...mai bine un străin care vrea sa fie român...

istet10
istet10  •  29 Decembrie 2022, 21:29
Postat de Ultra.s pe 29 Decembrie 2022, 18:29

Nu e vina lui. Tac-su, de patriot ce e, nici nu a catadicsit sa-l învețe românește. Edy l-a bagat doar 6 minute. Mancini sigur o sa-l bage titular.

Era treaba maica-si. Ca e vorba de limba materna.

10Klaudiu10
10Klaudiu10  •  29 Decembrie 2022, 18:46

Cand ai posibilitatea de a alege intre nationala ITALIEI (posibil) si a Romaniei (tot posibil) ..... ce credeti ca o sa aleaga un jucator ?? Italia cu un ANTRENOR sau Romania cu un instructor sportiv ?? Plus valoarea jucatorilor ......

Vezi toate comentariile (8)
Comentează