FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Dedesubturile ultimei reguli adoptate de FRF: bani de la Liga 1 pentru electoratul lui Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2019 16:30

Federația Română de Fotbal obligă cluburile din primul eșalon să facă și fotbal feminin. De la anul, cine nu legitimează și fete nu mai are voie să joace în campionatul băieților. Când a fost confirmat Răzvan președinte al FRF, „femininul” a avut un număr de voturi dublu față de prima ligă masculină

Becali amenință federația cu Tribunalul fiindcă e obligat să finanțeze o echipă de fotbal feminin. Argumentul pe care Burleanu l-a pronunțat într-o conferință de presă: "Juventus a făcut echipă de fotbal feminin în urmă cu trei ani și avea un spectator. Acum a ajuns să aducă 40.000 de oameni în tribune!".

„Adoptă un club de fete!”

Dar nu exemplul italian l-a inspirat pe șeful FRF, el îi răsplătește cu decizia aprobată în Comitetul Executiv pe votanții lui dintre cei mai fideli. Burleanu a fost confirmat în 2018 ca președinte al federației, l-a învins pe Ionuț Lupescu, candidatul principal care era susținut de nume din Liga 1 și de glorii ale fotbalului românesc. Doar că Liga 1 a contat prea puțin, „femininul”, futsalul, cluburile de juniori și AJF-urile au reprezentat felii mai mari din electorat.

Fotbalul de fete a avut 29 de voturi, 11,4 la sută din total, și a fost cu Burleanu. Cum îi întoarce Răzvan serviciul acum? Federația obligă formațiile din prima ligă masculină să finanțeze echipe feminine! Nu neapărat să înființeze cluburi, adică Becali nu va trebui să pornească de la zero cu un FCSB feminin, decizia Comitetului Executiv îi oferă posibilitatea „să adopte” o echipă de fete și s-o finanțeze. O sursă de venit în plus pentru conducătorii care l-au votat pe Burleanu în urmă cu un an și i-au permis să rămână în fruntea instituției.

Becali se duce la judecător

Cine nu va deține o echipă de fete în campionatul junioarelor U15 nu va mai avea dreptul să joace în Liga 1 masculină începând cu sezonul următor! „Cu posibilitatea de semnare a unui protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2, Liga 3. În cazul în care se semnează un astfel de protocol, se participă în competiția de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin” e formularea de pe site-ul oficial al federației în urma Comitetului Executiv.

Vor apărea, așadar, FCSB, Dinamo, CFR în campionatul fetelor sub 15 ani. Becali mai speră să blocheze hotărârea într-un tribunal. „Eu sunt gata să mă duc la judecător să întreb dacă a existat pe globul pământesc cineva care să te oblige să faci ceva ce tu nu vrei. Nouă ne trebuie o sută de ani pentru a învăţa să avem demnitate!

Ăia din străinătate fac fotbal feminin fiindcă vor ei să facă. La noi, în Comitetul Executiv, toți ridică mâna, indiferent de propunere! Eu nu spun să nu joace și femeile fotbal, doar că nu vreau eu să finanțez așa ceva!” e reacția pe care a avut-o patronul FCSB la TV DigiSport.

5,5%din totalul voturilor Adunării Generale din primăvară a avut Liga 1, fotbalul feminin a beneficiat de 11,4 la sută! Futsal, 9,8 la sută! Cluburi de copii plus asociații județene, 40 la sută

„Legal, federația n-avea voie nici să ne oblige să jucăm cu jucători sub 21 de ani. Regula aia au făcut-o, gata, asta a fost! Dar acum, cu fotbalul feminin, nu mai pot, merg la judecător să-mi spună el dacă sunt obligat sau nu să finanțez fotbal de fete!”
Gigi Becali, patron FCSB

Adoptă Gigi pisicuțele sau vulpițele?

Becali are și un plan de rezervă, dacă instanța civilă ar valida decizia pe care a luat-o federația: „Dacă judecătorul îi dă dreptate lui Burleanu, pentru mine e simplu: mă duc la FC Bucureşti 1975 sau FC Cătunul sau FC Scaun. «Cum te cheamă, FC Scaun? Ia 10.000 de euro să te cheme FCSB!» Şi gata, am terminat cu nebuniile!”.

E exact soluția pe care o sugerează federația, adoptarea unei echipe de fete care există deja. Printre variantele pentru Becali: Vulpițele Galbene Roman, Măgura Bacău, poreclită „Pisicuțele roșii”, Vasas Femina.

Vezi și: Răzvan Burleanu REVOLUȚIONEAZĂ Liga 1: „Nu primiți licența dacă nu faceți asta!” » Se retrage Becali din fotbal după această decizie?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
787289904705560
Constantin Andrei  •  28 Iulie 2019, 18:48

afara din fruntea federatiei cu toti care deserveste un sistem securist, primul ministru sa ia masuri

1445711122202150
Genu Ses  •  06 Iulie 2019, 23:31

Idiotul de Burleanu, se laudă că succesul de la europenele U21 se datorează regulii impuse cu doi jucători sub 21 de ani. FALS! Totul se datorează unora ca Hagi care au vrut și putut să crească tineri jucători și unora ca Gigi care și-a dat seama că luând ieftin jucători tineri poate să-i vândă cu preț înzecit după câțiva ani. Acum idiotul Burleanu vine cu regula asta cu femeile. Acum, când și echipele de băieți nu au stadioane ca lumea să joace (apropos, pe ce stadion va juca Steaua în cupele europene, la Severin, la Cluj, la Craiova?) unde vor juca echipele feminine? Pe maidan? Și pe câți spectatori mizează Idiotul, când la unele meciuri vin doar câteva sute de spectatori? Vor veni poate câțiva obsedați, așteptând cu nerăbdare să vadă la final cum fac fetele schimb de tricouri. Și încă ceva. Ce se întâmplă dacă echipa masculină câștigă campionatul, iar cea de fete retrogradează, măi Burlene? Idiotule!

1081306421935259
Razvan Valentin Salantz  •  06 Iulie 2019, 15:49

Remus Raureanu ai uitat echipa din Arad

Vezi toate comentariile (16)
Comentează