FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Enigma „tricoloră” » Edi Iordănescu îl vedea piesă de bază în națională, dar el a dispărut din nou!

Denis Drăguș, numărul 7 al naționalei la ultima acțiune
Denis Drăguș, numărul 7 al naționalei la ultima acțiune

Articol de , - Publicat vineri, 17 martie 2023 17:57 / Actualizat vineri, 17 martie 2023 21:43

Încă o dată, Denis Drăguș (23 de ani) a lăsat impresia că ar fi capabil să devină un fotbalist bun și apoi dezamăgește. În acțiunea trecută a naționalei, Drăguș marcase și cu Slovenia, și cu Moldova, așa că Edi Iordănescu se baza pe el pentru startul preliminariilor, doar că internaționalul român a ajuns să nu mai joace deloc la Genoa.

Niciun transfer și nicio realizare nu-l ajută pe Denis Drăguș să aibă constanță, să arate că oamenii din club și din Federație se pot baza pe el. După o perioadă în care dăduse semne la Standard că exista un reviriment al carierei sale, Drăguș a prins echipa națională pentru amicalele cu Slovenia și cu Moldova, disputate în noiembrie anul trecut.

Ei sunt noii „impostori” din play-off? » Palmares groaznic cu echipele din TOP 6: două puncte, golaveraj -11!
PLAY-OFF
Ei sunt noii „impostori” din play-off? » Palmares groaznic cu echipele din TOP 6: două puncte, golaveraj -11!

Denis Drăguș a „dispărut” din nou!

Edi Iordănescu îl convocase pe atacantul format în clubul lui Hagi ca să-l cunoască și să-și dea seama dacă Denis i-ar fi util pentru preliminariile Campionatului European. 

Drăguș a marcat câte un gol în fiecare partidă-test și l-a impresionat pe selecționer, care voia să-l folosească și în meciurile cu Andorra și cu Belarus, primele din preliminarii. Numai că socoteala pe care și-a făcut-o Edi în noiembrie nu mai e valabilă acum, când Denis a dispărut din nou din fotbal.

Cum explică antrenorul lui Genoa: „Deocamdată nu poate juca”

Selecționerul și asistenții săi au încercat să înțeleagă ce se petrece cu atacantul român, de ce nu mai prinde niciun minut la Genoa. El a bifat 11 minute într-un meci cu Cagliari, pe 1 martie, și de atunci nu a mai fost folosit deloc. 

Drăguș a ajuns la Genoa de la Standard în ianuarie și de atunci a adunat patru apariții pentru roș-albaștri, fără să fi fost titular vreodată.

Oamenii din conducerea tehnică a naționalei au discutat cu agentul jucătorului, Pietro Chiodi, și cu antrenorul Alberto Gilardino. Fostul campion mondial îl antrenează pe Drăguș și le-a explicat românilor: 

„Nu am nimic să-i reproșez în privința implicării în antrenamente, nici legat de viața și de comportamentul lui. Doar că acum nu merită să joace, am constatat că el e un jucător care necesită o perioadă de adaptare mai lungă”. 

Colegi cu Denis la Genoa sunt Drăgușin și Pușcaș. Fundașul central e un om de bază, atacantul nu e titular incontestabil, însă și el evoluează cu mult mai des decât apare Drăguș.

Edi Iordănescu va renunța la Denis Drăguș

Drăguș a fost inclus în lotul lărgit pe care îl alesese Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și cu Belarus, însă numele său nu va rămâne și pe lista definitivă pentru începutul preliminariilor. 

Edi îi va mai elimina pe Chiricheș și pe Mihăilă, forțat de accidentările lor. Mihăilă a avut o ruptură musculară și încă nu a început să se antreneze în programul normal de la Parma. Chiricheș suferă și el tot din cauza unei leziuni musculare. 

E posibil să dispară de pe listă și Tudor Băluță, dacă el nu va juca pentru Farul duminică, în prima etapă din play-off. Mijlocașul defensiv a absentat în etapa trecută, în victoria cu 2-1 cu Rapid, din cauza unei accidentări.

Mai multe știri despre echipa națională:

S-a cerut degeaba la națională » De ce Edi Iordănescu nu-l va convoca pe Târnovanu

Edi Iordănescu, mesaj ferm după ce Hagi l-a criticat la TV

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close